| |
|
|
Sonunda gerçek çikolata galiba üretildi
PELİT...
Birkaç ay önce Pelit'in Esenyurt'taki fabrikasına gitmiştim. Selahattin Ayan, bana çikolata ve pasta üretiminin inceliklerini, büyük bir laboratuara benzeyen ve yüksek teknolojiye dayanan fabrikasını gezdirirken anlatmıştı. Selahattin Ayan'a, dünyadaki çikolata tutkunlarının gözdesi olan, kakao oranı çok yüksek "Bitter"lerin neden Türkiye'de de üretilmediğini sormuştum. Bayram sabahı, Pelit'in ürettiği ve satışa da sunulan, yüzde 70 kakao oranlı "Pelit Boutique"lerden birkaç paket geldi. Hemen, çikolata tiryakisi olarak bildiğim arkadaşlarımı aradım. Onlara Pelit'in yeni ürününü tattırdım. Çok beğendiler. Fransa'dan, İsviçre'den, Belçika'dan getirttikleri "Bitter"lere artık gerek duymayacaklarını söylediler. Bu arada iki eleştiri de duydum. Biri, "Ambalajın üzerinde hangi coğrafyanın kakao çekirdeğinin kullanıldığı da yazılmalı. O zaman dünyadaki seçkin benzerleri ile yarışabilir" dedi. Diğeri de "Şeker oranı daha da düşük olabilir" yorumunu getirdi. Ama bu arada çikolataların hepsi tüketildi.
|