kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
VALİ HEDİYE DAĞATTI Darülaceze’yi ziyaret eden İstanbul Valisi Muammer Güler, hediye verip yaşlıların bayramlaşırken neşeli anlar yaşandı.
'İçimizdeki Işık'ta bayram
Darülaceze'nin Tarihi

'İçimizdeki Işık'ta bayram


Sevgi dediğin kasalardan, mücevher sandıklarından değil gönülden, yürekten çıkar. Paylaştıkça büyür, güçlenir. İşte her daim uğrayışlarım böyle düşünmemden. Çat kapı gidip konuşayım onlarla.

İlle de bayramı seyranı beklemem, yolumu özel olarak düşürür giderim oraya. Devlet babanın her türlü ihtiyaçlarını karşıladığını bilir, tanıklık bile ederim amenna. Ama sevgiyi nasıl biriktirmiş olsun da, nasıl üleştirsin devlet hazinesi di mi? Sevgi dediğin kasalardan, mücevher sandıklarından değil; gönülden, yürekten çıkar. Paylaştıkça köpürür, büyür, güçlenir. İşte her daim oraya uğrayışlarım; böyle düşünmemin ürünü. Çat kapı yapayım, gidip konuşayım, sarışayım, şakalaşayım da karşılıklı keyifler yapalım onlarla...

DUVAR DİBİ PAZAR YERİ
Dün yine ama bu defa bayram olduğundan özellikle gittim. Fotoğraf makinemi, kamera ekibimi filan hep götürdüm. Daha kapıdan, o ana kapıdan girmeden 15-20 dakika oyalandık. Çünkü kapının hemen dışına duvar dibine kurban pazarı kurmuşlar sıra sıra. Aslında çok da iyi akıl etmişler. Çünkü hayvancıkları ta başka yerlerde al, araç tut ya da zor bela kendi arabana tıkıştır, getir, indir, yürüt filan zor mesele. Gidiyorsun seçiyorsun hemen bir özel taşıyıcı alete alıp kesimhaneye doğru götürüyorlar kurbanı. Kapı girişinden başlayan koridor boyunca; bir dolu güler yüzlü genç de, kurbanı alan kim, nasıl aldı, ne istedi filan diye notlar tutuyor resmi evraklara işliyor ki; kaçak göçek olmaya.

RESSAM AYŞE
Soruyorum o gençlere, "Buraya gelmeden vekaletle kurban kesimi yapıyor mu vatandaşımız?" Hemen yanıtlıyor bir delikanlı, "Savaş Abi, hayırsever vatandaşlarımızca 2005 Yılı Kurban Bayramı'nda kurumumuzun belirlemiş olduğu bir kurban bedeli 275 milyon lira. Bedeli mukabilinde kurban kestirmek isteyen hayırsever kişi ve kuruluşlar müdürlüğümüz saymanlığına bizzat başvurarak veya T.C. Ziraat Bankası Şişli Şubesi Kurban Bağış Hesabı 33376764-5003 hesap numarasınakurban bedelini yatırıyor, biz burada hallediyoruz işlemleri. İçeri doğru yürüyorum. Küçüklüğünden beri tanıdığım Ressam Ayşe var. Artık kocaman oldu ama o gün bugündür hep resim yapar durur. Kafaca biraz "tatlı"dır ama öyle esprili, öyle de güler yüzlüdür ki ona takılan en az 20-25 milyon lira kesilip bir suluboya resmini almadan geçmez Ayşe'nin. Sona yaşlı acezelerin doldurduğu kahvehane bölümüne gidiyorum usulca. Bir çay içimi sohbet çok iyi geliyor hepimize. Bir an telaşlanıyor ortalık. Bir ses yayılıyor uzaktan yakına; "Vali Bey geliyor. Hiiişt vali bey geliyor." Aaa... İyi ki de gelmişiz ha!.. Vali Muammer Güler de geliyormuş ne iyi. 'Kıpırdamayın bekleyin' diyorum bizim ekip arkadaşlarına. Uzaktan bakalım, ses etmeyelim. Doğallığı bozmadan uzaktan gözleyelim dedim. Aynen de öyle yaptık, göstermedik gül yüzümüzü korumalara bile önce. Sonra baktım ki laf olsun torba dolsun, medya selam alışverişinde görsün diye yapmıyor ziyareti. Gerçekten de içi dışına yansımış, dışında da kocaman gülüşler yüzüne takılmış hallerde tarassut ediyor her yanı. Acezelerle konuşuyor, gülüşüyor, minik minik paketlenmiş hediyeler dağıtıyor.

YAŞLAR SÜZÜLDÜ
Sonra karşılaşmamız kaçınılmaz oluyor. Sarılıp öpüşüp bayramlaşıyoruz. Elinden tutup diyorum ki; " Gelin sayın valim. Size yanık bir ses dinleteceğim." Ve az önce bana da mini bir konser veren yaşlıca bir kadın acezenin yanına götürüyorum vali beyi. Okusana bana dinlettirdiğin türküyü, oku da vali baba da duysun, hadi. Azıcık naz niyaz faslından sonra başlıyor o yaşlı kadın yanık sesle: "Bayram gelmiş neyime, Anam anam garibem. El güler gömleğime anam anam garibem" türküsünü çığırmaya. Göz ucuyla bakıyorum ki, vali bey de bir yandan eşlik edip bir yandan ince yaş döküyor göz kenarından...


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Liranın eskisine de yenisine de dikkat
 Bayramın 2. günü 21 ölü, 56 yaralı var
 Az daha faciaya yol açacaktı
 Direksiyon başında kalp krizi geçirdi
 Emniyette bayramlaşma
 Beyaz atlı prens bir gün gelecek
 Şoklama uygulaması vatandaşı cezbetmedi
 İngiltere'yi fethetti
 'Duvara Karşı'yı ABD de beğendi
 Hakkâri'de kurt avı
 İsim benzerliği yüzünden 50 milyarlık borcu çıktı!
 7 metrelik çukura düştü
 Beşiktaş'ta 2 bina yandı
REHA MUHTAR
Bayram'da kim nerde?
Dün saatlerce spor yaptım...
SAVAŞ AY
Polis yazı dizimize jandarmadan ölçülü itiraz!...
Polis...
REFİK DURBAŞ
Kültür Bakanlığı'nın açıklaması...
SABAH gazetesinin...
UEFA'yı Alacağız
UEFA'yı Alacağız
F.Bahçeli Alex, hedeflerini açıkladı:"UEFA'yı almak her şeyden...
O bir tane
O bir tane
Golleriyle büyülüyor, sade yaşamıyla beğeniliyor. Ve o bir kanser...
Felakete uzanan ilk el bizimki olmalıydı
Başbakan, deprem ve tsunami felaketine Türkiye'nin ne kadar duyarlı...
Sarıgül'den 'abi formülü'ne ret
CHP Kurultayına kısa bir süre kala, 'restorasyon grubu'nun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu