kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hırsızların götürdüğü mücevher, banka cüzdanı ve paralara o kadar üzülmeyen Banu Erkal, en çok 100 bin dolarlık leopar kürkü için yandı.
Sucu gibi geldi soydu
Azledilen ilk bakan

En iyi korunan semtte soygun

Eski bakan Arıkan'ın kızının Vali Konağı Caddesi'ndeki dairesi güpegündüz silahlı iki hırsız tarafından soyuldu.

İstanbul'da biri kadın iki soyguncu, Arzu-Osman Erkal'ın dairesinin zilini çalıp, hizmetçiye "Hanımın yolladı" dedi. Hizmetçinin dişini kıran ve bağlayan hırsızlar mücevher, kürk ve kasayı götürdü.


Sucu gibi geldi soydu

Ellerinde damacana ile gelerek kendilerini sucu olarak tanıtan hırsızlar eski Bakan Arıkan'ın kızının evinden mücevher, para ve 100 bin dolarlık kürk manto çaldı.

Eski Maliye Bakanı Vural Arıkan'ın kızı Arzu Banu Erkal'ın evi sadece hizmetçinin bulunduğu bir sırada, kendilerini sucu olarak tanıtan biri kadın silahlı 2 kişi tarafından soyuldu. Hizmetçiyi etkisiz hale getirirken dişini kıran soyguncular, içinde Erkal'ın tüm mücevherleri, paraları ve banka hesap cüzdanlarının bulunduğu kasa ile 100 bin dolar değerindeki kürkünü çaldılar. Arzu Banu Erkal ile avukat eşi Osman Erkal'ın Nişantaşı Vali Konağı Caddesi'ndeki evine önceki gün saat 11.30 sıralarında ellerinde dolu bir su damacanasıyla biri kadın iki soyguncu geldi. Kapıyı çalan soyguncular, evde bulunan hizmetçiye kendilerini sucu olarak tanıtarak kapıyı açmasını istediler. Ancak hizmetçi Kadriye Şaban, su ihtiyaçları olmadığını söyledi. Bunun üzerine "bizi hanımın gönderdi" diyerek kapıyı açtıran soyguncular hizmetçi Kadriye Şaban'ı silah tehdidiyle etkisiz hale getirdiler.

HİZMETÇİNİNDİŞİNİ KIRDILAR
Silahın kabzasıyla vurdukları hizmetçinin dişini de kıran soyguncular, daha sonra ellerini, ayaklarını ve ağzını bağlayarak etkisiz hale getirdiler. Evde bulunan kasa ile değerli bir kürkü alan soyguncular kapıyı da açık bırakarak olay yerinden ayrıldılar. Soyguncuların ardından emekleyerek karşı dairenin kapısına kadar giden hizmetçi Kardiye Şaban, elleri, ayakları ve ağzı bağlı olduğu için kapıya başıyla vurarak, olayı haber verdi. Olaydan sonra eve gelen Arzu Banu Erkal, soyguncuların yanlarında götürdüğü kasanın içerisinde tüm mücevherleri ile banka hesap cüzdanları ve bir miktar parası olduğunu söyledi. Bir çok kürkü olduğunu ancak hırsızların özellikle 100 bin dolar değerindeki leopar desenli kürkünü götürdüklerini belirten Erkal, bunun düşündürücü olduğunu vurguladı. Erkal soyguncuların daha önceden kendileriyle ilgili bilgi toplamış olabileceğini söyledi.

BU İKİNCİSİLAH KABZASI DİŞ KIRDI: Hanımının gönderdiğini sandığı sucuları içeriye alan Kadriye Şaban, yüzüne inen silah kabzası ile ne olduğunu şaşırdı. Dişi kırılan Şaban, elleri ayakları bağlı hırsızları seyretti. Hırsızlar geride su bidonları bıraktı. SOYGUN
Bu arada Erkal'ın 2 gün önce işinden ayrılan eski hizmetçisi Adis Hüseyinova, daha önce de eve hırsız girdiğini söyledi. Üç ay önce meydana gelen olayda, Arzu Banu Erkal'la evden ayrıldıklarını, bir süre sonra Erkal'ın unuttuğu bir şey için kendisini eve gönderdiğini anlatan Hüseyinova, "Yatak odasına girdiğimde dolabın yanında bir ayak gördüm ve hemen evden çıktım. Olayı Banu hanıma anlattım. Yeniden eve geldiğimizde Banu hanımın 5 iç çamaşırının çalındığını gördük" dedi. Son 4 gün içinde önce eski başbakan Tansu Çiller'in Yeniköy'deki yalısı, ardından Sabancı Holding CEO'su Celal Metin'in Beylerbeyi'ndeki villası, son olarak önceki gün de Hülya Avşar ve Güler Sabancı gibi isimlerin oturduğu Sarıyer'de İngiliz vatandaşı Antony Willson'un villası soyulmuştu.

Mustafa KAYA - İSTANBUL / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ben olaya siyasi bakmak istiyorum, bayağılaşmasın
 500 milyar için katliam
 'Kanserovası'
 Yaşlı binalar tehlike altında
 Kandilli Rasathanesi: Suyun çekilmesi normal
 Dünya imana geldi
 Irak'ta bir Türk daha kaçırıldı
 Kaptanı bırakıldı sıra Sadıkoğlu'nda
 Ortalama eğitim şehirlerde 6 yıl
 Emeklilerin vergi iadesi yüzde 5
ERDAL ŞAFAK
Ya sabır
AB yolunda bu yıl en...
ÖMER LÜTFİ METE
İki ayrı milli kanser
Sokaktaki adamdan aydına kadar...
UMUR TALU
Gerdanlık
Eminim... tahminim... umudum... beklentim... O...
Erkekleri avlıyorlar
Irak'ta seçim yaklaştıkça şiddetin dozu artıyor. Saldırıların hedefi...
Nazi Prens!
İngiltere Prensi Harry, arkadaşının doğum gününde Nazi üniformasıyla...
Pierre gitti Alex coştu
Pierre gitti Alex coştu
Van Hooijdonk sakatlanana kadar 14 maçta 5 gol atan Brezilyalı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu