kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP'li Baba ve Dursun YDK'ya sevk edildi

CHP YDK üyeleri Cafer Dursun ve Engin Baba, tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

CHP Parti Meclisi (PM), 4 ret oyuna karşılık 64 kabul oyuyla, rüşvet iddialarında isimleri geçen Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri Cafer Dursun ve Engin Baba'nın tedbirli olarak YDK'ya sevkine karar verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında yaklaşık 1.5 saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdem, PM'nin, isimleri rüşvet iddialarına karışan Dursun ve Baba'nın durumunu görüşmek üzere toplandığını belirterek, yapılan değerlendirmeler sonucunda, 64 PM üyesinin Dursun ve Baba'nın parti tüzüğünün 70. maddesi uyarınca tedbirli olarak partiden kesin çıkarma istemiyle YDK'ya sevkini kararlaştırdığını bildirdi.

Eşref Erdem, PM üyeleri Mehmet Tomanbay, Hasan Aydın, Hüseyin Özcan ve Nazmi Şarvan'ın ise ret oyu kullandığını kaydetti.

TOMANBAY, BAYKAL'I İSTİFAYA ÇAĞIRDI
CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri Cafer Dursun ve Engin Baba'nın YDK'ya sevk edilmemesi yönünde oy kullanan PM üyeleri, Genel Başkan Deniz Baykal'ı eleştirerek, istifaya çağırdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem'in, Dursun ve Baba'nın YDK'ya sevk edildiğine ilişkin açıklamasının ardından, PM'de ret oyu kullanan 4 üyeden Mehmet Tomanbay, Hasan Aydın ve Hüseyin Özcan ile toplantıyı terk eden Semra Aksakal, karara ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundular.

Hasan Aydın, PM'de çok tatsız bir gündemin yer aldığını, rüşvet konuşulduğunu ifade ederek, Baykal'ın iddiasının muhalefet yapan herkesin rüşvet aldığı yönünde olduğunu söyledi. Aydın, ''Hatta daha
da ileri gidilerek, Mustafa Sarıgül ve onu destekleyenlerin, yüksek duygusal bağlarla birbirine bağlı olduğu şeklindeki mecaz iddiayla, diğer arkadaşlarımızı da töhmet altında bırakmaya çalışan bir çıkış yaptı'' diye konuştu.

''Dış güçler partiyi ele geçiriyorlar, bizler CHP'yi korumaya çalışıyoruz, partinin gerçek sahipleriyiz. Geriye kalanların hepsi ya dış güçlerin uşağıdır ya da rüşvetçidir'' iddialarını kabul etmediklerini ifade eden Aydın, bu anlayışı doğru bulmadıklarını ve ülkeye, partiye katkı sağlamadığını belirtti.

''CHP'DE İDARİ KAZA''
PM üyesi Mehmet Tomanbay da açıklamasında, CHP PM ve YDK gibi yetkili kurulların saygınlığını ayaklar altına alan bir karara daha, Genel Başkan'ın zorlamasıyla imza atıldığını öne sürdü. CHP'de ''idari kaza, yönetim kazasının'' olduğunu savunan Tomanbay, eğer bir kurumda kaza varsa, bundan, o kurumun başındakilerin sorumlu olduğunu kaydetti. Tomanbay, Baykal'ın, İzmit'teki tren kazasında Ulaştırma Bakanı'nın istifasını istediğini anımsatarak, şöyle konuştu:
''Eğer Sayın Genel Başkan'ın iddia ettiği gibi CHP'de bir idari kaza, rüşvet, pislenme varsa, bunun baş sorumlusunun Genel Başkan'ın olması gerekir. Genel Başkan'ın bu idari kazanın sorumlusu olarak istifa etmesi gerekir. Bu bir çifte standarttır. Kendisi, Ulaştırma Bakanı'nın istifasını isterken, CHP'deki idari kazanın sorumluluğunu üstüne almayıp, CHP'nin saygın tüm üyelerini suçlamaya devam ederse, bunun hiçbir şekilde akılla, mantıkla bağlantısı yoktur. Sayın Genel Başkan'ın bu çifte standarttan kurtulmasını, Ulaştırma Bakanı'nın istifasını istediyse, kendisinin de, varsa CHP'deki bu idari kazanın sorumlusu olarak, bir an önce istifa etmesi gerekmektedir. ''

''CHP'Yİ TERK ETMEYECEĞİZ''
PM üyesi Semra Aksakal da, bugünün, CHP tarihinin en acı günü olduğunu, YDK üyelerinden birini gördüğünde ayağa kalkan İsmet Paşa'nın, kemiklerinin sızladığını ifade etti.
YDK'nın yargısız infaz yaşadığını öne süren Aksakal, ''Kendi disiplin kurulumuzu dinlemeden, sadece tahminlere dayalı, birilerinin çıkarlarına ters geldiği için yargıladık'' dedi. Aksakal, bu manzaraya ortak olmadığı için salonu terk ettiğini belirtti. PM üyesi Hüseyin Özcan da hüzünlü bir toplantı yaşadıklarını ifade ederek, ''Keşke Genel Başkanım, taraflı olmasaydı'' dedi. Özcan, ne CIA ajanı ne tatminsiz olduklarını ne de rüşvet ve yolsuzluğa göz yumduklarını kaydetti. CHP'nin öz evlatları olduklarını, bedel ödediklerini anlatan Özcan, hiçbir zaman CHP'yi terk etmeyeceklerini söyledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 TBMM'de bu hafta
 Tamamen hayal ürünü
 Sarıgül'e tehdit ve darp suçlaması var
 Livaneli nabız yokluyor
 66 il başkanı Deniz Baykal'a destek verdi
 Demirel psikiyatri kliniğine kaldırıldı
 Genç AKP'lilerin kongre günü
MAHMUT ÖVÜR
Işığını kaybeden şehir
Şehirleri şehir yapan nedir? Bir...
MUHARREM SARIKAYA
Putin ile Kıbrıs zirvesi
Rusya Federasyonu Devlet...
YAVUZ DONAT
Doğum sancısı
Çocuk koşarak babasının dükkanına...
68'in asi çocuğu Türk çıktı
Ünlü şarkıcı Bob Dylan, kitabında Türk kökenli olduğunu açıkladı.
'Beni morga götürmeyin'
İki kişinin yaşamını yitirdiği otobüs kazasından yaralı kurtulan...
Bir gün arayla aynı yerde iki suikast
Bir gün arayla aynı yerde iki suikast
Trabzon'da önceki gün Karadeniz Teknik Üniversitesi Profesörü...
Babacan'ın baldızı Ramsey'e gelin oldu
Babacan'ın baldızı Ramsey'e gelin oldu
Lütfi Kırdar'da bin 200 davetlinin katıldığı düğünle Ali Babacan'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu