kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir gün arayla aynı yerde iki suikast
KTÜ'lü Doçent de çete kurbanı olmuştu

Seri Suikast

Trabzon'da iki gece üst üste aynı yerde biri profesör biri kafeterya sahibi iki kişi silahlı saldırılarda can verdi.

Trabzon art arda gelen esrarengiz iki suikastla sarsıldı. Önceki gece Karadeniz Teknik Üniversitesi Profesörü Saadettin Güner eşi, kızı ve iki oğluyla bulunduğu otomobilinde kurşunlara hedef oldu. Güner ve oğlu saldırıda hayatlarını kaybetti.

AYNI GÜZERGİKİNCİ SİLAHLI SALDIRI
Prof. Güner'in öldürüldüğü yere 500 metre mesafede dün de çek senet tahsilatı yaptığı öne sürülen kafe sahibi Engin Bayramoğlu vuruldu. Otomobilinde kurşunlanan Bayramoğlu ölürken, eşi ve kızı yaralandı.

İLK CİNAYET YANLIŞ HEDEF Mİ?
İki cinayetin aynı güzergâhta işlenmesi, otomobillerin birbirleriyle benzerliği Prof. Güner'in yanlışlıkla öldürülmüş olabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Polis, kaçan saldırganların aynı kişiler olup olmadığını araştırıyor.

PROFESÖRÜN SON ÇABASI
Profesör Güner, kurşunlara hedef olmasına rağmen kahramanca bir hareketle eşi ve iki çocuğunu ölümden kurtardı. Ağır yaralı halde el frenini çekip otomobilin öndeki uçuruma yuvarlanmasını önledi. Otomobil uçuruma iki metre kala durdu.


Bir gün arayla aynı yerde iki suikast

Trabzon'da önceki gün Karadeniz Teknik Üniversitesi Profesörü Saadettin Güner, silahlı saldırıda 4 yaşındaki oğluyla birlikte öldü Üzerinden 24 saat geçmeden aynı yerde bu kez bir kafe işletmecisi yine aracıyla seyir halindeyken öldürüldü. Eşi ve 3 yaşındaki kızı ise yaralı kurtuldu.

Trabzon iki gündür peş peşe cinayetlerle sarsılıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saadettin Güner önceki gece aracıyla seyir halindeyken pusuya düşürülerek öldürüldü. Kar maskeli saldırganların çapraz ateşiyle ölen Güner'in 4 yaşındaki oğlu da hayatını kaybetti. Bu olayın üzerinde 24 saat geçmeden dün akşam aynı yerde bu kez Engin Bayramoğlu adlı kafe işletmecisi yine arabasıyla seyir halindeyken açılan bir otomobilden açılan ateş sonucu öldürüldü. 3 yaşındaki kızı ve eşiGüner ailesinin 2 ferdi, baba Saadettin ve oğlu Selçukhan esrarengiz saldırıda can verdi.de saldırıdan yaralı kurtuldu. Polis iki olay arasında bağlantıyı araştırıyor.

KAR MASKELİYDİLER
Kanlı olayların ilki Boztepe Mahallesi Kemik Hastalıkları Hastanesi mevkiinde önceki gece saat 23.45 sıralarında meydana geldi. Prof. Dr. Saadettin Güner (42), eşi ve üç çocuğuyla birlikte arkadaş ziyaretine gitti. Aile, gece yarısına doğru KTÜ lojmanlarındaki evlerine dönmek üzere Güner'in kullandığı 61 EY 908 plakalı Audi marka otomobille yola çıktı. Ancak Kemik Hastalıkları Hastanesi yakınındaki kavşak nedeniyle yavaşlayan otomobil, burada çapraz ateşe tutuldu. Kar maskelioldukları belirtilen kimliği belirsiz iki kişinin saldırısı sonucu otomobili kullanan Prof. Dr. Güner, göğsünden, annesinin kucağında oturan 4 yaşındaki oğlu Selçukhan Güner ise kalbinden aldığı kurşunla ağır yaralandı. Trabzon Numune Hastanesi'ne kaldırılan baba oğul, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Güner'in Trabzon'un Yomra ilçesinde ilköğretim okulu sınıf öğretmeni ve Ulusoy ailesinin de akrabası olan eşi Melek ile arka koltukta oturan 13 yaşındaki kızı Gizem ve 10 yaşındaki oğlu Ahmet ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

PROF. YANLIŞ HEDEFMİYDİ
Kimliği belirsiz saldırganlar kaçarken, saldırının, otomobilin yavaşladığı bir kavşakta düzenlenmesi, olayın planlı olduğunun kanıtı olarak gösterildi. Polis, kimseyle husumeti olmadığı belirtilen Güner'in asıl hedef olmayıp 'başkasının yerine' vurulmuş olması ihtimali üzerinde dururken dün bu ihtimali güçlendiren bir cinayet daha meydana geldi. Yine Boztepe Mahallesi'nde ilk saldırının olduğu kavşağın 500 metre ilerisinde bir başka kavşaktaki hedef bu kez bir kafe işletmecisi oldu. Bir otomobil, Engin Bayramoğlu, eşi ve çocuğunun bulunduğu aracı kurşun yağmuruna tuttu. Olayda‘SON KEZ GÖREYİM’ Üniversitedeki törenin ardından Saadettin Güner ve oğlu Selçukhan için cenaze töreni düzenlendi. Cenaze sırasında Melek Güner, “Son kez olsun görmek istiyorum” diyerek eşinin ve oğlunun tabutunu açtırdı.Bayramoğlu öldü, kızı Sevgi hafif, eşi Gülşen de ağır yaralandı. Saldırı düzenlenen 61 EK 754 plakalı otomobil olay yerinin bir kilometre ötesinde terk edilmiş halde bulundu. Fuhuş yapılmasıyla ünlenen Çömlekçi Mahallesi'nde kardeşiyle kafe işleten Bayramoğlu'nun çek senet tahsilatı yaptığı öne sürüldü. Aynı zamanda özel idarede şoför olan Bayramoğlu'nun kardeşi Serkan'ın da daha önce Yusuf Meral adında bir kişiyi öldürmekten hapis yattığı öğrenildi.

ARAÇLARI BENZERDİ
Bir gün arayla işlenen cinayetleri araştıran polis, önceki gün öldürülen profesör veoğlunun katiller için yanlış hedef olabileceğini düşünüyor. Profesör ile Bayramoğlu'nun kullandığı araçların koyu renk olması, birbirine benzemesi ve cinayetin aynı güzergah üzerinde işlenmesi bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Olayın fuhuş mafyasının hesaplaşması olabileceği de iddialar arasında.

EL FRENİNİ SON ANDA ÇEKTİ
Öte yandan Prof. Dr. Güner'in, saldırıda ağır yaralanmasına rağmen el frenini çekip, otomobilin yaklaşık 200 metrelik uçuruma yuvarlanmasını önlediği ortaya çıktı. Otomobil, uçuruma yaklaşık iki metre kala durdu. Böylece Prof. Dr. Güner, eşi ve diğer iki çocuğununEngin Bayramoğlunun aracının da, profesör Günerin aracına benzer ve koyu renk olması, öğretim üyesi ve oğlunun yanlış hedef olma ihtimalini güçlendirdi.muhtemel bir kazada ölmelerini engellemiş oldu. Saadettin Güner için dün öğle saatlerinde KTÜ'de tören düzenlendi. Kimya Bölümü önünde düzenlenen törene, Güner'in saldırıdan yara almadan kurtulan eşi Melek Güner, çocukları Ahmet ve Gizem, Rektör Prof. Dr. İbrahim Özen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende gözyaşlarını tutamayan Prof. Dr. Özen, "Güner hoca çok sevdiğimiz bir öğretim üyesi arkadaşımızdı. Neden öldürüldü, bilmiyoruz. Cinayete hiçbir anlam veremiyoruz'' diye konuştu.

Adnan RAMOĞLU Ahu BOZLAR - TRABZON / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Babacan'ın baldızı Ramsey'e gelin oldu
 Erdoğan'dan 15 yeni üniversite müjdesi
 Müfredat mı ağır hocalar mı sert?
 Kibrit yakınca yakayı ele verdi
 Marmara'da Aşırı Av Alarmı
 Mardin'de 4 aylık bebeği yurt balkonundan attılar
ERDAL ŞAFAK
Eğer...
Filistin halkının bugün Arafat'ın halefini...
UMUR TALU
Etik düşürme
Bir eylem, bir davranış biçimi, "varolan...
'İşler kötüye gider'
Geçici Filistin lideri, bugünkü seçimi kazanması beklenen Mahmud...
Sandıkta Filistinli gözlemci duracak
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Orta Doğu gezisi meyvelerini vermeye...
10suz olmuyor
10suz olmuyor
Galatasaray-Dortmund maçının sonucu şu: Hagi, gençleri görmek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu