kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kaleiçi'nde yangın paniği

Antalya Kaleiçi'nde çıkan yangın çevrede panik yaşanmasına neden oldu. Ancak yangın kontrol altına alındı.

Antalya'nın Kaleiçi semtinde sabah saatlerinde başlayan ve 4 binanın tamamen yanmasına neden olan yangın kontrol altına alındı. Kontrol altına alınan yangını söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 4 ekip 11 araç ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları başlatıldı.

Father Pansiyon'da başlayan yangın kısa sürede yanındaki binalara sıçrayarak çevrede büyük panik yaşanmasına neden oldu. Yangında pansiyonda bulunan ve müşteri olduğu sanılan Fatih Burcu (24) pencereden atlayarak, yaralı kurtulurken, Bekir Üstündağ adlı
kişiyi de itfaiye ekipleri kurtardı.

Kısa süre önce kontrol altına alınan yangının söndürme ve soğutma çalışmaları sürerken, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de olay bölgesinde bekletiliyor.

İTFAİYE'NİN AÇIKLAMASI

İtfaiye Daire Başkanı Ali Fuat Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını, yangında 4 binanın tamamen yandığını, bazı binaların da hasar gördüğünü bildirdi.

Fuat, bir pansiyonda başlayan ve diğer binalara da sıçrayan yangının çıkış nedeninin henüz tespit edilemediğini kaydetti.

Antalya'nın tarihi Kaleiçi semtinde çıkan ve 4 binanın tamamen yanmasından sonra
Yangın yerine gelerek söndürme çalışmalarını yönlendiren Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yangının, itfaiyenin başarılı çalışması sayesinde kısa sürede kontrol altına alındığını söyleyen Yüksel şöyle konuştu:

''Yangının çıkış haberini duyar duymaz Kemer ve Serik ilçelerinden de takviye istedik. Orman Bölge Müdürlüğü'nün arozözleri de olay yerine geldi. Ayrıca Sivil Savunma Müdürlüğü'nün ilk müdahale ekipleri de Kaleiçi'nin diğer bölgesinde görev aldılar.
Bizim için esas olan yangını çıktığı yerde durdurmak ve söndürmekti bunu da arkadaşlar başarıyla yerine getirdiler. İlk etapta yapmamız gereken şey, Antalya'nın en özgün destinasyonu olan Kaleiçi'nde bu yangını genişlemeden durdurmaktı ve bunu başardık. Pansiyonda kalan iki vatandaşımız yangında yaralandı. Kendileri Antalya Devlet
Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Onları da ziyaret edeceğim. Yangının çıkış haberiyle birlikte 112 Acil Servis ve Devlet Hastanesi'ne talimat verip gerekli hazırlıkların yapılmasını istedim. Antalya polisi de yangında çok başarılı güvenlik önlemi aldı.
Onları da kutluyorum''

Yüksel, yangında meydana gelen hasar, yanan bina, ev ve işyeri sayısının tam olarak bilenmediğini, gerekli bilgilerin toparlanmasından sonra bunları da kamuoyuna açıklayacağını bildirdi.

İTFAİYE DAİRE BAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Fuat Uslu, ''Binaların birbirlerine çok yakın, duvarların ahşap ve saman
karışımından yapılmış olması yangının hızlı yayılmasına neden oldu. Yangına 4 ekip 11 arozözle müdahale ettik ve kesinlikle gecikme ya da ihmal gibi bir durum söz konusu değildir. Yangında 4 binanın tamamen yandığını, arada bazı binaların da hasar gördüğünü biliyoruz. Ancak henüz elimizde kesin bilgiler yok. Bu binalarda kaç işyeri, ya da kaç
konut olduğunu da henüz tespit etmedik. Hasar konusunda da tahmini bir şey söylememiz mümkün değil. Ancak hasarın az olmadığını söyleyebilirim. Tek tesellimiz can kaybı olmamasıdır'' dedi.

Uslu, yangının, başladığı pansiyonda açık unutulan bir sobadan kaynaklanmış olabileceğini düşündüklerini, ancak bunun da sadece tahmin olduğunu bildirdi.

İŞYERİ SAHİPLERİ TEPKİLİ

Yangında yanan son bina olan Urartu Halıcılık ve Kuyumculuk'un sahibi Fehmi Yıldırımcan, olayda itfaiyenin ihmali bulunduğunu öne sürdü.
Yıldırımcan, kendi binasından önce üç binanın yandığını ve yangının kendi binasına sıçrayacağının açıkça görülmesine rağmen önleyici tedbir alınmadığını söyledi.
Binayı 1986 yılında restore ettirdiğini ve 1 milyon dolar para harcadığını belirten Yıldırım, ''Bu çalışmamdan dolayı Antalya Mimarlar Odası ödül bile vermişti. Antalya'nın en güzel, en özgün binası göz göre göre yandı'' dedi.

Yıldırımcan'ın dükkanının kuyumcu bölümü hasar görmezken, tamamen yanan halıcı dükkanında çok sayıda antika halı ve kilim bulunduğu da bildirildi. Bu arada yanan işyeri sahiplerinin yakınları ile polis ve itfaiye görevlileri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. İşyeri sahibi yakınlarından Hüsrev Yıldız, İtfaiye Daire Başkanı Ali Fuat Uslu'nun
üzerine yürüyerek, ''Yaktınız bizi'' demesi üzerine araya giren çevik kuvvet, olası bir kavgayı önledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Hâlâ tazminat bekliyorlar
 Ayazağa'da TIR katliamı: 3 Ölü
 Sanata operasyon!
 Üniversiteli genç halı sahada öldü
 Olsa öğretmene üç milyar maaş veririm
 Uçakta uğultu korku yarattı
 Gizli gizli roman okurdu
 Tarihi sadakat dersi
 Her hediyenin bir mesajı var
REFİK DURBAŞ
Kapanan kütüphaneler
Görevli memur eksikliği sebebiyle...
REHA MUHTAR
Birini seviyorsan
Hıncal Abi'nin, yaşamındaki...
Yabancı farkı
Yabancı farkı
F.Bahçe'nin yabancıları ilk yarıda 31 gol attı, 16 asist yaptı.
İstanbulspor Derbisi
İstanbulspor Derbisi
Satışa çıkarılan sarı-siyahlılara talip olanlar Beşiktaş ve...
DTH partisi geliyor
Kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan...
Alo SABAH İstanbul
Hadımköy'e el atılmalı!
HADIMKÖY Alkent 2000 önünde her...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu