Lezzet Güneşi
Ispanak püresi Ispanak yapraklarını 2-3 dakika robottan geçirin. Patates, yoğurt, mayonez, sarımsak, zeytinyağı ve tuz katıp, robotta püre oluncaya kadar tekrar karıştırın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerinde veya olduğu gibi kaseye alıp, zeytinle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg. ıspanak (yapraklanmış) * 1 adet patates (haşlanmış) * 1 su bardağı yoğurt (süzme) * 2 çorba kaşığı mayonez * 2 diş sarmısak * 1/2 çay bardağı zeytinyağı * Tuz * 6 adet siyah zeytin
Havuç lokumu Havucu yumuşayana kadar haşlayın. Kalan su, tozşeker, nişasta ve limontuzunu ilave edin ve kısık ateşte ara ara karıştırarak 2 saat pişirin. Hindistancevizinin yarısını 35x45 cm. ebatlarında sığ kenarlı bir kaba yayıp, üzerine 1 cm. kalınlığında havuçlu karışımı dökün. En az bir gün dinlendirin. Bıçakla 2x2 cm. ebatlarında kare şeklinde lokumlar kesin. Kalan hindistancevizine bulayıp dilim dilim servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram havuç * 4 su bardağı su * 3 su bardağı tozşeker * 8 gram limontuzu * 400 gram nişasta * 100 gram hindistancevizi
|