kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Burcuna göre beslen sağlıklı kal
Burcuna göre beslen sağlıklı kal

Boğalar yemek için yaşayanlardan... İleride kiloları başlarına bela olabilir. İkizler ise o kadar aceleci ki, lokmalarını çiğnemeden yutuyorlar. Kovaların C vitaminine, Balıkların ise zengin demir içeren besinlere ihtiyacı var.

Imedya.com adlı internet sitesinde yer alan habere göre; insanların davranışlarında etkin olduğuna inanılan burçlar, yemek yeme alışkanlıklarında da belirleyici olabiliyor. Bu yüzden diyet yaparken burcunuzun özelliklerine uygun davranmak en akıllıca olanı diye düşünenlerdenseniz, okumadan geçmeyin... Bizden söylemesi!

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan): Abur cubur yemeye son derece meraklısınız. Bu nedenle sizin için tehlike çanları çalıyor. Tuz ve alkolden uzak durarak bunun yerine bol bol su için. Domates, patates, soğan, kuru fasulye, mercimek, karnabahar, marul, yeşil salata, ıspanak, turp, pirinç, zeytin, elma, balkabağı, ceviz gibi besinler haftalık beslenmenize mutlaka eklenmesi gerekli yiyeceklerdir. Sizin için gerekli olan tatlılar; kayısı gibi fazla şeker içermeyen, tatlı meyveler olmalıdır.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs): Yemek için yaşayanlardansınız. Fakat unutmayın; ileride bu kilolar başınıza bela olabilir. Karbonhidratlardan kaçının. Sindirim güçlüğü çekebilirsiniz. Doğal iyot içeren besinler, balık ve deniz mahsulleri, yumurta, karaciğer, buğday, ıspanak, taze meyve ve yeşil salata besin listenizde daima yer almalı.

İKİZLER (22 Mayıs - 21 Haziran): Yemek yerken o kadar acele hareket ediyorsunuz ki, artık bu durum sağlığınızı etkiler hale gelmiş. Yemekleri çok çiğnemeden yutmayın. Az ama sık yemeyi prensip haline getirin. İkizler kemiklerinin sağlıklı olmasını istiyorsa, sağlıklı beslenmelidir. Bu burçta, kan pıhtılaşması çok sık görülür. Balık, tereyağı ve köy peyniri, havuç, portakal, greyfurt, şeftali, erik, üzüm suyu, kuru üzüm ve badem beslenme listenizde vazgeçilmez besinler olmalı.

YENGEÇ (22 Haziran - 23 Temmuz): Duygusallığınız beslenme alışkanlığınızı etkiliyor. Üzüldükçe şekerlemeye sarılıyorsunuz. Yengeçler, nişastalı yiyeceklerden, şeker, tuz ve baharattan uzak durmalı. Çünkü mideleri hassastır. Vücudunuz kalsiyuma fazlaca ihtiyaç duyar. Düşük yağ içeren süt, peynir ve yoğurt, taze sebze yemelisiniz.

ASLAN (24 Temmuz - 23 Ağustos): Yemek sizin için adeta bir zevk haline gelmiş. Güzel lokantalar, nefis yemekler her zaman hayalinizi süslüyor. Vücudunuza önem verdiğiniz için diyet yapmakta son derece başarılısınız. İradeniz harika! Kan dolaşımınızın düzenli olması için; sığır, kuzu ve kümes hayvanları eti, karaciğer, çiğ yumurta sarısı, kereviz, elma, incir, şeftali, limon ve badem sizin için idealdir. Porsiyonlarınızı yüzde 50 azaltmanız önerilir.

BAŞAK (24 Ağustos - 23 Eylül): Şekerleme deyince siz akla geliyorsunuz. Ancak bu tür yiyeceklerden uzak durmalısınız, çünkü kalbinizde problem yaratabilirler. Tuz, buğday, çavdar, yağsız sığır ve kuzu eti, peynir, zeytin, portakal, limon, kavun, elma, armut sizin ideal yiyeceklerinizdir. Elma ise, kurtarıcınızdır.

TERAZİ (24 Eylül - 22 Ekim): Terazi; böbrekleri, sırtın alt kısmını, temsil eder. Bezelye, mısır, havuç, ıspanak, buğday, yulaf unu, elma, çilek, badem ve kuru üzüm hep elinizin altında olmalıdır. Böbrek sağlığınız için çok fazla asitli içeceklerden, kahve, çay gibi içeceklerden uzak durmalısınız. İncecik ve zarif bir beden için; ince dilimler, küçük porsiyonlar tüketmek, az ama sık yemek faydalı olacaktır. Kilonuzu ancak böyle koruyabilirsiniz.

AKREP (23 Ekim - 22 Kasım): Burcunuz üretim organlarını temsil eder. Solunum yolları problemleri yaşayabilirsiniz. Tahıllardan yapılmış ekmekler, balık ve deniz ürünleri, yeşil salata, soğan, kırmızı turp, taze meyve ve sebzeler içeren bir diyet tam size göredir. Doğru beslenme gerginliğinizi alıp götürür.

YAY (23 Kasım - 20 Aralık): Burcunuz; kalçalar, bacak üstleri ve karaciğeri temsil eder. Doğal beslenmek için kabuklu meyveleri ve taze, renkli sebzeleri tercih edin. Öğün atlamamaya özen gösterin. Bolca çiğ sebze, yeşil biber, patates, incir, kuru erik, çilek, elma, armut, ve taneli tahılları yemeniz önerilir. Düzenli olarak, susamasanız bile su içmeyi alışkanlık haline getirin. Susuzluk metabolizmanızı zorluyor.

OĞLAK (21 Aralık - 18 Ocak): Çalışkan bir yapınız var ve çalışırken de farkında olmadan öğün atlıyorsunuz. Oysa, bu sizin için çok zararlı. Lahana, kereviz, yağsız etler, limon, portakal, inek sütü, her türlü peynir, balık, yumurta sarısı, buğday ve incirle aranızın çok iyi olması gerekir. Sigaradan uzak durun.

KOVA (19 Ocak - 20 Şubat): Vücudunuzun sürekli C vitaminine ihtiyacı var. Yemek tarzınız yenilikçi. Bu nedenle değişik lezzetler tatmayı seviyorsunuz. Vücudunuz sofra tuzuna çok ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacı sofra tuzundan değil, besinlerden almanız en mantıklısıdır. Deniz ürünleri, brokoli, havuç, turp, balkabağı, ıspanak, elma, şeftali, limon, portakal, greyfurt, nar ve ananas sizin için doğal tuz bakımından ideal besinlerdir.

BALIK (20 Şubat - 21 Mart): Yüksek proteinli, düşük yağ ve şeker içeren diyet uygulayın. Demir vücudunuzun başlıca ihtiyacıdır. Demir eksikliği, anemi ve düşük tansiyona sebep olur. Diyetlerinizde zengin demir içeren karaciğer, yumurta sarısı, midye, ıspanak, soğan, buğday ekmeği yer almalıdır. Maydanoz da bu listeye eklenebilir.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 5 yapraklı yonca 4 yapraklıdan iyidir
 Şifreler kitabı sevdiriyor
 Kitap Dünyası
 Yılbaşı gecesi spor şıklık
 Bu giysileri giyen içeriye giremez'
 Ne var ne yok?
 Spor ayakkabılar modacıları esir aldı
 Mutlu evliliğin sırları
 Aman, uzak durun!
 Kadıköy'de yılbaşı şenlikleri sürüyor
 Fransız Sokağı'nda her gün müzik
 Sultan Kayıkları'ndan kışa özel programlar
 Nilo'nun Yaşamından Kesitler, AKM salonunda
 Hırsız Kent Akbank Sanat'ta
 Tiyatrosever çocuklar için 'Burun' sahnede
 Ne Alırsan 100 Yılbaşı Pastası
 Fahri Kaplan herkesi 2005'e davet ediyor
 'Bedreddin' aydınlar çatışmasını konu alıyor
 Yılbaşına özel hindi paketi Tribeca'dan
 Yemeksepeti.com yeni yılda en kolay sofra
GÜLSE BİRSEL
Büyüye inanır mısınız?
Büyü filminin gayet güzel...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Yalnız yaşamayı öğrenebilmek
Yalnızlık paylaşılmaz,...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ispanak püresi
Ispanak...
Kalp krizi en çok sabahları yaşanıyor
Kalp krizi en çok sabahları yaşanıyor
UZMANLAR, özellikle sabaha karşı 03.00'ten öğleye kadar olan...
Çaresizliğin fotoğrafları
Çaresizliğin fotoğrafları
Hayatın cilveleri ünlü isimleri de etkisi altına alıyor. Aniden...
Salaş giyinmenin adı 'Chav' oldu
Salaş giyinmenin adı 'Chav' oldu
İngiltere'de 'Chav kültürü' olarak hayli yaygın olan sokak modası,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.