kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
En çekici adli tıp uzmanı
En çekici adli tıp uzmanı
Dizi seti çok hareketli

En çekici adli tıp uzmanı

Ece Sükan mankenlik ve moda editörlüğünden sonra oyunculuğa soyundu. "24 Saat" adlı dizide adli tıp uzmanını canlandıran Sükan, oyunculuğun kendisine uzak olmadığını söylüyor.

Ece Sükan'ı yalnızca tek bir sıfatla tanımlamak çok zor. Onu önce manken olarak tanıdık. Daha sonra moda editörü oldu, şimdi ise çiçeği burnunda bir oyuncu olarak çıktı karşımıza. Aslında üniversitede şeref derecesiyle bitirdiği bir de psikoloji eğitimi var ki şimdilik askıya almış görünüyor. Ece Sükan, Star televizyonunda cuma günleri yayınlanan "24 Saat" isimli dizide adli tıp uzmanını canlandırıyor. Deneyimli oyuncu Selçuk Yöntem ve reklamlarda "Özgür çocuk" olarak tanıdığımız Yiğit Özşener ile başrolleri paylaştığı dizi, her bölümde ayrı bir hikayeyi anlatan sürükleyici bir polisiye. Yayınlandığı kanalda en yüksek reytingi alan "24 Saat" dizisi aslında aynı ekiple geçtiğimiz yaz ilk olarak televizyon filmi olarak çekilmiş ve defalarca gösterilmişti. Film büyük beğeni topladığı için de dizi olarak çekilmesine karar verildi. Güzel manken, üniversitede aldığı "adli psikoloji" dersinin şimdi kendisine çok yardımcı olduğunu da anlatıyor. Bu rolde canlandırdığı karakteri o kadar sevmiş ki yeniden okula dönüp adli psikoloji konusunda uzmanlaşabileceğini söylüyor. Geçtiğimiz hafta Eva Herzigova ile bir tanıtım defilesi için aynı podyuma çıkan ve Herzigova'dan daha çok ilgi çeken Ece Sükan'ın bu ciddi anlamdaki ilk oyunculuk denemesi. Ancak Sükan; "Oyunculuk bana çok yabancı bir kavram değil. Çünkü annem Serpil Sükan Ankara Sanat Tiyatrosu'nda uzun süre oyunculuk yaptı. Şimdi sadece seslendirme yapıyor. Çocukluğum tiyatro kulislerinde geçti. Onun her oyununa giderdim" diyor. Bu yüzden sete ve rolüne adapte olmakta hiç zorlanmamış. Henüz kendisine oyuncu demekten hiç hoşlanmadığı ve işin başında olduğunu da sık sık vurguluyor.

ORTAYA KARIŞIK BİR ŞEY!
27 yaşında olmasına rağmen şimdiye kadar birbirinden farklı kulvarlarda başarılı işlere imza atan Ece Sükan, doğma büyüme Ankaralı. ODTÜ'de psikoloji okuduğu dönemlerde bir yandan mankenlik yapmaya başlamış. Ancak Ankara bu meslek için çok doğru bir şehir olmadığı için çok fazla deneyim kazanma olasılığı da olmamış. Buna rağmen 1998'de henüz öğrenciyken girdiği "Best Model Of Turkey" yarışmasında üçüncü olmayı başarmış. Bu yarışmadan sonra teklif almaya başladığını ancak okulunu yarım bırakmak istemediği için Ankara'ya geri döndüğünü söylüyor, genç manken... Mezun olduktan sonra İstanbul'a gelip moda editörü olarak çalışmaya ve bir yandan da mankenlik yapmaya başlamış: "Ankara'ya döndüğüm için manken olarak unutulmuştum. Moda editörlüğü de çok istediğim bir meslekti. Kendimi yavaş yavaş geliştirerek dergilere çekimler yapmaya başladım. Zaten daha sonra Amerika'ya giderek Fashion Styling sertifikası aldım." Sükan 4 buçuk yıl moda editörlüğü yaptıktan sonra mankenliğe ağırlık vermeye karar vermiş. Son birkaç yıldır bu alanda emin adımlarla ilerliyor. Mankenler dünyasında yaşanan kavgalar ve çekişmelere ise çok yabancı. Sükan; "Bu tip insanlar her meslek grubunda var. Ancak kendinize çok yakın bulduğunuz insanlarla arkadaşlık yapıp sadece işimi yapmaya çalışıyorum" diyor: "İlk dönemler dünya standartlarında ölçülerim olmasına rağmen tanınmıyordum ve bunu çok sorguladım kendi kendime. Beni anlamıyorlar diyerek serzenişte bulunuyordum sürekli. Star havasına girmiş insanlarla aynı işe çıkıyorsun ve onlar kapris yapıp provaya geç gelebiliyor. Ama şimdi star havasına girmeden ve sansasyon yaşamadan da belli bir yere gelinebileceğini anladım." Güzel manken "Estetik yaptırdınız mı?" sorusuna ise kesin ve çok net bir yanıt veriyor: "Hayır! Son derece doğalım." "Size psikolog mu, manken mi, moda editörü mü yoksa oyuncu mu diyeceğiz?" sorusuna ise "Ortaya karışık bir şey" yanıtını veriyor. Günümüz dünyasında insanların artık tek bir meslekle yetinmediklerini ve kendisinin de bu kurala ayak uydurduğunu belirtiyor.

DİZİDE bir adli tıp uzmanını canlandıran Ece Sükan Alman Hastanesi laboratuvarlarında yaptığımız özel çekimin tüm ayrıntılarıyla kendisi ilgilendi. Benzer ortamlarda çalışan Sükan, çekimler sırasında rahattı

Aynur Erdem

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Kışlık giysileri hazır mı?
 Mobil kliniğe tepki
 Kedici ressamın kedili sergisi
 Doğum kontrol hapı çıktı
 Ev dekorasyonunda deri aksesuar modası
 Gülmeyi sevenlere özgün tasarımlar
 Hediye seçenekleri bu katalogda
 Dans eder gibi oynuyorum
 Evde bir yılbaşı hikayesi
 Erkekler yenilmeye asla gelmiyor
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Yeni Mekanlar Denemek İsteyenlere
 İkinci el pazarına nur yağıyor
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
 22 yıllık dostumla mahkemelik olacağımı hiç düşünemezdim
 Bu şehir insanın aklını başından alıyor
 Her yaşın bir güzelliği var
 Kültür hayatımıza renk katıyorlar
 Mobil kliniğe Mısır'dan davet
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Seni ancak ebediyetler eder istiap
Öyle kolay kolay...
Bir evlilikten can alıcı beş sahne
Bir evlilikten can alıcı beş sahne
Ozon'un bir özelliği, her filminde sürpriz yapması. Beklenmedik...
Bir korku filmi de bizden olsun bari
Bir korku filmi de bizden olsun bari
Büyü'ye gitmekte zorlandım. Sevgili Hıncal "sosyetenin galası" deyip...
Prens düğünlerinin özel şarabı yarışmayla seçiliyor
Saray düğünlerinin şarapları bütün dünyanın dilinde... İspanya...
Az yemek bol eğlence
Yılbaşı gecesini rahatsız olmadan geçirmek istiyorsanız gün boyunca...
Sorunlu çocuk resminden belli olur
Çocukların çizdikleri resimler, onların iletişim problemlerinden kardeş...
Kalbin kırıldığı zaman!..
Jules Verne'nin ünlü denizaltısı Natilius, İstanbul'da bir alışveriş merkezinin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.