| | Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi? Georg Riedel son 30 yıldır hangi şarabın, hangi kadehle içilmesi gerektiğine o kadar kafa yordu ki! Malum, dilimizin her bölümünün ayrı ayrı algıladığı tatlar var. İşte bu kadehlerin formu ve hacmi bu işe yarıyor. Almanya-Avusturya sınırında bir yerdeyiz. Burası efsane Kral II.devamı |
|
| | Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır Senede bir kez de olsa sofraları süsleyen hindi kestanesiz olmaz. Fakat ne yazık ki giderek artan mürekkep hastalığı yüzünden kestane ormanları zarar görmeye başladı. Yeni yıla girerken pişirilen yemekler içinde neredeyse bir zorunluluk haline gelen yılbaşı hindisinin tarifini veren...devamı |
|
| | Malzemeler Karadeniz'den Ataşehir'de ikinci şubesini açan Nostoni, Karadeniz mutfağının farklı lezzetlerini İstanbul'a taşıyor. Yemeklerde kullanılan malzemelerin çoğu yöreden geliyor. Son yıllarda yıldızı parlayan yöre mutfaklarının başında Karadeniz yemekleri geliyor. İşte karalahana sarması, mıhlama, hamsili...devamı |
|
| | Çikolatalı ve meyveli tebrik kartları bunlar Bu yıl sevdiklerinize sürpriz yapıp çikolatalı ya da meyveli bir tebrik kartı gönderebilirsiniz. Yılbaşı yaklaşırken sevdiklerinize alacağınız hediyeleri düşünmeye de başlamış olmalısınız. Acaba en sevdiği çiçeklerden bir demet mi yoksa bir tebrik kartı mı daha iyi olur? Peki buyıl...devamı |
|
| | Japonlar artık mantı yiyor Japonya devlet politikası olarak yoğurdu mutfaklara sokmaya karar verince gözler Türk mutfağına çevrildi. Rehber Pınar Çağlayan'ın hazırladığı "Yoğurtlu Türk Yemekleri Kitabı" ülkede kapışılıyor. Çorbalardan ana yemeklere hatta tatlılara kadar Türk mutfağında önemli bir yer tutan yoğurt,...devamı |
|
| | Semerkant'ta topik peşinde 'Sofranız Şen Olsun' Ermeni mutfağını anlatıyor. Öyle leziz şeyler var ki, hepsini yiyip yutmak istiyor insan. Ve bu toprakların zenginliğini bir kez daha hatırlıyor. Orta Asya'dayız: Semerkant'ta. Tılsımlı şehir. Öyle bir coğrafya ki. Kimi sorup, ararsanız orada. Buradan...devamı |
|
| | Ölümsüz zeytin ağacını ellerimizle yok ediyoruz Ege ve Akdeniz'in zeytinlikleri acımasızca talan edilerek yazlık siteye dönüştürülüyor. Yandığı zaman bile kökleri canlı kalan bu ağaçları ancak onu tanımayanlar yok edebilir. Kaz Dağları'nın eteğinde, Küçükkuyu'ya birkaç kilometre mesafede Edremit Körfezi'ne tepeden bakan Zeus Altarı...devamı |
|
| | Günümüz mutfaklarına geleneksel Ege lezzetleri Ege yemeklerinin envanterini çıkartan Gökçen Adar'ın, "Mutfakta Dört Mevsim" adlı iki ciltlik kitapları sofralar için gerçek birer hazine niteliğinde. Aslında amatörlerin hazırladığı yemek kitaplarına biraz kuşkuyla yaklaşırım. Eğer mutfağa yıllarını vermiş deneyimli ev hanımlarından...devamı |
|
| | Halkın gözü üst düzey ziyafetlerde Bir ülkenin en üst makamında yer alanların yiyip içtikleri toplumu yakından ilgilendiriyor. Tarih boyunca krallar, cumhurbaşkanları, derebeyleri de bu gerçeği bildikleri için davetlerine özen gösterdi. Brokoli sevmem. Küçüklüğümden beri de sevmezdim ama annem zorla yedirirdi. Artık...devamı |
|