kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Reha Muhtar @ SABAH
 

BJK'ye Hagi formülü

* Sizin ve arkadaşlarınızın istifasının ardından Beşiktaş yönetimi bir sıkıntı yaşar mı?
Bazen istifa, kulüp çıkarları açısından daha yararlıdır. İstifa yönetimde problem çıkması amacıyla yaptığım bir şey değil. Aramızda görüş ayrılığı vardı. Bu olunca görüşlerimi Beşiktaş'ın yararına dile getirebilmek için istifa ettim. Böylece arkadaşlarıma daha fazla katkı yapabileceğime inanıyorum. Yazarak, söyleyerek. Yönetim düzgün şekilde devam edecektir. Hepsi benim arkadaşım, dostum. Yanımda yine Demirören'in eşi ve Oktay'ın eşiyle maçları izleyeceğim.

* Ya diğer istifa edenler?
Onlar adına konuşamam. O arkadaşlardan bir tanesi Hakan Kalkavan. 3 kuşaktır her şeyiyle Beşiktaş'ın içinde olan bir kişi. Hayatında Beşiktaş'tan önemli bir şey yok. Latif Ayaz'ın, Seba yönetiminde, Ümraniye ve Fulya arsalarının kazanımında birebir emeği olmuş. Bakanlardan kendisi ve eşi rica ederek bunu gerçekleştirmiş. Adnan Demir koca bir holdingin başındaki kişi. Elbette ki kimse çocuk değil. İstifa ettiklerine göre kendilerine göre nedenleri vardı. Anlayışla karşılanması gerekir. Önemli olan Beşiktaş bugünden itibaren neler yapar, biz neler yapabiliriz onu konuşmak.

* Takım nasıl bu duruma geldi?
Futbolda Beşiktaş gibi büyük bir camia her seneye şampiyonluk parolasıyla başlar. Futbol bu; birinci, ikinci, üçüncü olursunuz. Ama bu mücadeleyi sezonun sonuna kadar götürürsünüz. Mayıs'ta bir takım öne çıkar. Biz de bu amaçla bir futbolcu transferine girdik ve bir hocayı transfer ettik. Beşiktaş toplam 35'e yakın maç yaptı. 17 lig, 6 UEFA, yaklaşık 15 hazırlık maçı yaptı. 3. ayında lige önemli ölçüde havlu attı, UEFA'da çok vasat bir gruptan bile çıkamadı. Bu da olabilir. O zaman Beşiktaş'ı yönetenler benim kanıma göre "Bu adam Hilaliahmer uğruna yardımcı olmuyor. 2 milyon dolara yakın para alıyor" demeli. Del Bosque'yi karşılarına alıp, "Bu ne iştir" demeliler. Şimdi burada çok ince bir nokta var. Mesele bu başarısızlıklardan kaynaklanmıyor benim kanaatim. Gelecek senenin takımını yeni bir anlayışla, bu riski bir daha göze almadan, yeni bir kan değişimiyle kurmak gerekiyor. Bunu da bütün bunları yapan kişi yapacak derseniz önümüzdeki seneye de ipotek koyuyorsunuz. Bu kadar riskli bir karar, gelecek senenin riskini de taşıyan karar çok doğru değildir. Hayatımda pek kumar oynamam. Ama bir rulet masasında çok büyük para kaybeden adam ertesi günü kazanacağım diye aynı Casino'da, aynı masada oynamaz. Ama bu bir kumar değil. İş yöneten kişiler de riski çok yüksek bir kararı 2. defa almazlar. Almamalılar. Burada Beşiktaş'ın çıkarı önemli.

* Hocadan ne zaman soğudunuz?
Olaya sadece maç sonuçları açısından bakmayalım. Benim elimde İngiliz kulüplerinin daha 4 ay öncesine kadar peşinde koştuğu Cordoba diye bir kaleci var. Cordoba oynamıyor. Gönderilmesi gündemde. 20 maçtır oynamamış bir kaleciyi kulübü kaça, nasıl satacak? Bundan kaybedilen para Beşiktaş'ın parası değil mi? Shakhtar 3 milyon dolara kadar Pancu için verecekti. Sen Pancu gibi bir futbolcuyu eğer oynatmayacak idiysen o zaman izin verseydin satsaydık ve başka yabancı alsaydık. Bu giden Beşiktaş'ın paraları, Del Bosque'nin değil. Pancu'yu Sebat derbisine hazırlamak için mi Parma maçında dinlendirdi? Bu adama onun isteğiyle Juanfran alındı, Carew alındı. Juanfran konusunda kendisine özellikle sordum. Çünkü son yabancı. Mutlaka onu istedi. Biz F.Bahçe'nin elinden İbrahim Toraman'ı gecenin birinde aldık. Milli Takım'ın savunma oyuncusu. Toraman nerede? Bunlar Beşiktaş'ın paraları, değerleri. Bu sokağa atılamaz. Benim golümü kişisel yetenekleriyle Tümer atıyor. 15 maçtır neredeydi? Tümer'in müthiş başarısının Bosque ile uzaktan yakından alakası yok. Bosque'ye bu kadar tolerans gösteriyorsak Lucescu'yu niye gönderdik? Ona gösterilen toleransın 10 katını niye buna gösteriyorsunuz?

* Beşiktaş neler yapmal
Böyle bir olaysonunda Ziya Dogibi genç bir teknik direktörü devre arasgetirip Beşiktaş'ta gençleşmeyi sabir dönemi başlatmalve önümüzdeki sene taktakfutbol oynayacak bir takaltyapikinci devre saBu G.Saray'daki Hagi formülüdür. Galatasaray için en önemli başarkazanmş Fatih Terim'le yollar ayrş daha teknik direktörlük kariyeri olmayan Hagi ile 3 ay deneme süresi geçirilmiş ve devamkarar verilmiş. Siz de bunu yapHaziran'da son kararverirsiniz.

* Yöneticilik bitti ama Beşiktaş için neler yapmay planl
Ben bir yere gitmiyorum. O sadece bir görüş ayrBeşiktaş'içindeyim. çinde olmaya hayatsonuna kadar devam edeceYazarak, söyleyerek. Gazete, televizyon, her ortamda söyleyeceDostluklarve arkadaşldevam edecek. Kimse bunu bir zafiyet olarak göstermesin. Yöneticilikten daha fazla katkyapacainan

* Ya futbol terörü?
Umuyorum bundan böyle herkes üstüne düşecek her şeyi yapacaktBir tanesi bile yapmazsa vebali aolur. Bir musibet bin nasihatten hayolur. O yaşanan birebir futbol terörü deama o olay herkesi, devleti, polisi, yöneticiyi, taraftarbir daha böyle olaylarolmamasiçin uyandşt

* Beşiktaş TV nas gelişti?
BJK TV sözünü vermiştim. Olabilecek en düşük maliyetle bir TV için çalştkurdum. Bu TV'nin kurulmasözellikle başkan istedi. Daha önce de Serdar Bilgili istemişti. Onlar için her şeyi bbunu kurdum. BJK TV, hayaten büyük gurur kaynaTamamen profesyonel bir kadro var. Ne zaman isterlerse onlara katkbulunaca

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Başarının ve başarısızlığın tarifi..   / 21-12-2004
  Yaşlı gözler...   / 19-12-2004
 Globiller..   / 18-12-2004
 Sen o düdüğü hâlâ duvara asmayacak mısın Cem Papila?..   / 16-12-2004
 Ön libero lazım   / 15-12-2004
 Cehl-i mürekkep   / 14-12-2004
 Kapat gözlerini seni öpücem!..   / 12-12-2004
 Patates, yumurta ve kahve..   / 11-12-2004
 Benim duam kabul olur mu?..   / 09-12-2004
 Keşke olsalardı...   / 08-12-2004
REHA MUHTAR
BJK'ye Hagi formülü
* Sizin ve...
HASAN SAYDAM
Beş mi, üç mü?...
Yazımın başlığı sizi şaşırtmasın...
Türkiye şehitler için ağlıyor
Türkiye şehitler için ağlıyor
Musul'da pusuya düşürülerek öldürülen 5 özel harekâtçıdan 4'ünün...
Erdoğan'dan Bush'a: Bu olayı aydınlatın
Erdoğan'dan Bush'a: Bu olayı aydınlatın
Başbakan Tayyip Erdoğan, 5 Türk güvenlik görevlisinin, Musul'da...
Güzel ama 'yalancı'
Güzel ama 'yalancı'
Brezilyalı model Gisele Bündchen'in, getirene beş bin dolar ödül vaat...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu