kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AİLE BOYU HAKİM KARŞISINDA:Emekli Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral İlhami Erdil, Genelkurmay Askeri Mahkemesinde görülen duruşmada eşi Fisun Erdil ve kızı Deniz Hande Erdille birlikte hakim önüne çıktı.
'Şeffaf' yargılama
Ataköy'deki daireyi almak için eşimin altınlarını bozdurduk
Kızının arkadaşı için telefon

En acı aile fotoğrafı

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Erdil dün zirvedeydi Bugün ailesiyle birlikte sanık sandalyesinde oturuyor.

Yargı tarihinin ender davalarından biri Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde başladı. Davanın sanıkları emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil ve ailesi.

EŞİ VE KIZIYLA BİRLİKTE
Emekli Oramiral İlhami Erdil ve eşi Füsun ile kızı Deniz Erdil görevi kötüye kullanma ve haksız mal edinme suçlarının sanığı olarak ilk kez askeri mahkeme önüne çıktılar.

HER ŞEY ŞEFFAF OLMALI
Askeri savcı sanıkların ve avukatlarının duruşmaların gizli yapılması ve yayın yasağı konması talebi için "Her şeyin şeffaf cereyan etmesinde kamu yararı var" dedi.


'Şeffaf' yargılama

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Erdil'in davasındada mahkeme "Duruşma basına kapatılırsa örtbas izlenimi oluşur" diyerek gizli oturum önerisini reddetti.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil, 'görevini kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma' suçlarından yargılandığı dava için dün Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nin karşısına çıktı. Tarihi davada mahkeme tarihi bir karar vererek, sanık avukatının gizli oturum talebini, duruşma basına kapatılırsa örtbas izlenimi oluşur gerekçesiyle reddetti. Eşi ve kızı ile birlikte yargılanan Erdil, "Yaptığım harcamaların dava konusu olacağını düşünseydim, tuvalet kağıdının da hesabını tutardım" dedi. Oramiral Erdil, eşi Füsun Erdil ve kızı Deniz Hande Erdil'in yargılandıkları dava dün Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde başladı. Erdil'in 'görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve haksız mal edinme' suçlarından 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın dünkü ilk duruşmasına Erdil, kızı, eşi ve avukatları katıldı. Duruşmaya 'gıyabi tutuklu' sanık Şirin Melek Özden ile Yüzbaşı Yalçın Kayatunç katılmadılar. Duruşmada ilk olarak, Erdil'in savunması alındı.

GİZLİ OTURUM KABUL EDİLMEDİ
Duruşmanın başlangıcında yargılamanın açık yapılıp yapılmayacağı tartışması yaşandı. Erdil, ailesi ve avukatları, kişilik haklarının rencide edildiği, şeref ve haysiyetlerine aykırı yayın yapılabileceği gerekçesiyle duruşma için gizlilik kararı alınmasını talep ettiler. Bunun üzerine Savcı Kıdemli Albay Salim Öztürk, bu talebin reddedilmesi gerektiğini savunurken şöyle dedi: "Kapalı yapılması durumunda, bu olayın Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından örtbas edilme izlenimi yaratacağı endişesindeyiz. Bundan sonra her şeyin şeffaf cereyan etmesinde kamu yararı var." Mahkeme heyeti de yayın yasağı konulması, gizlilik kararı alınması yönündeki talepleri reddetti.

EĞER BİLSEYDİM
Erdil savunmasında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevinde bulunduğu sırada konutuna yapılan 160 milyar liralık harcamayla ilgili olarak mutfak harcamalarının emir astsubayları tarafından yapıldığını, bunların parasını da nakit olarak kendisinin verdiğini söyledi. Bu tür harcamaların kayıtlarını tutma ihtiyacı duymadığını belirten Erdil, "Bunların dava konusu yapılacağını tahmin etmiyordum. Eğer böyle bir iddiadan dolayı dava açılacağını bilseydim her şeyin, tuvalet kağıtlarının bile hesabını tutardım" dedi. Oramiral Erdil, komutanlık konutunda verdiği davetlerde konukların önemli bir bölümünün yabancı kuvvet komutanı ve devlet adamları olduklarını anlattı. Bu konuklara misafirperverliği gösterme gayreti içinde en titiz ağırlama yapıldığını anlatan Erdil, yabancı kuvvet komutanlarıyla bu davetler sayesinde sıcak ilişki kurduğunu söyledi. Füsun Erdil dava konusu olan mutfak harcamalarının eşi tarafından yapıldığını anlatırken, Deniz Halide Erdil, Şirin Melek Özden ile gizli ortak değil yakın arkadaş olduğunu belirterek, Özden ile paralarını birleştirip daha fazla faiz alabilmek için repo hesabı açtıklarını söyledi.

ANKARA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Savcıya suç duyurusu
 Türkiye şehitler için ağlıyor
 Erdoğan'dan Bush'a: Bu olayı aydınlatın
 Ölüm, polisleri ikinci pusuda ağına düşürdü
 Şehit polislerin 20 milyarı kayıp
 Liman kavgası 'çevreyi' karıştırdı
 Vali emriyle teşhir
 'Toplu mezardakiler gözaltında kayboldu'
 Türkiye'de bir burjuva sınıfı yaratma çabaları
 Erbakan, Nurcular'ın ezberini bozuverdi
 Kurtları kangal köpekleri durdurdu
 İngiliz avukatlar Kızıltepe'de
 Mülteci teknesi 15 yolcusuyla kayıp
 Doğu'nun makam aracı: Snowtrak
 Alkışlar Kaymakam için
 Metroda yangın paniği
 Memet Fuat ödülleri sahiplerini buldu
 G-Mall yangını için suç duyurusu
ERDAL ŞAFAK
Erdil, Juppe ve vekillerimiz
Cumhuriyet...
UMUR TALU
İyi adamın anısına
Başbakan, bir sürü "İlerleme...
Musul'da hedef ABD: 24 ölü 57 yaralı
Musul'daki Amerikan üssünde Iraklı ve ABD'li askerler öğle yemeği...
Bush: Irak'ta durum eskisinden daha iyi
Amerika Başkanı George W. Bush, önceki gün yaşanan patlamaların...
Bana yetmez
Bana yetmez
Hagi: "Bulunduğumuz yerden çok mutlu değilim. İkincilik beni memnun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu