kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

İçimden geldiği gibi konuştum sayın seyirciler!..

A Takımı'nın önceki gece yayınlanan bölümü 00.30' da yayına girip
02.00'de bitmesine karşın çok yüksek izlenme oranı ve payı alarak 3. oldu. Sabah saat 02.00'de başlayıp kuşluk vakitlerine kadar devam eden Sokak Arası ise o saatler için mucize bir izlenmeyle rekor kırıp 11. sıraya yerleşti.

Kimleri geçtik?
Yüz binlerce dolarlık dizileri, on binlerce dolarlık yapımları açık ara geride bırakıp, örneğin Cennet Mahallesi, Anadolu Ateşi Uğurlama, Kınalı Kar, Ekmek Teknesi, Eyvah Çocuklar Büyüdü, Ana Haber Bültenleri, Acun Firarda, Zaga, En Son Babalar Duyar, Hayat Bilgisi, Ağa Kızı yayınları çook gerilerden izledi A Takımı'nı.

Alışkanlık oldu
Geçtiğimiz hafta da buna benzer bir durum olmuş yine ilk üçe girmeyi başarmıştı programımız. Bir yayıncı için bundan daha mutluluk verici, kıvanç verici, gönül okşayıcı bir şey olabilir mi?.. Ama öyle değil işin aslı. Şimdi kurgulayarak düşünerek yazsam, ölçtü biçti, yazdı denebilir. O zaman gelin hissiyatımı canlı yayının sonunda tamamen spontan, tamamen yürekten sarf ettiğim sözlerle paylaşalım. Bir anlığına önceki gecenin sonuna dönelim.

Sevinemedim
dersem!..
"Sayın Seyirciler; aslında geçtiğimiz hafta da sayın konuklarımın 'Çok beğendik' dediği program müthiş bir reyting başarısı yakaladı. Gecenin geç saatlerine kadar sürmesine rağmen çok yüksek bir puan aldı ve hayatımda ilk defa yüksek reytingli bir programa belki de sevinemedim. Çünkü burada tabii, ailelerin sübjektif, içtenlikle söyledikleri çok iyi bir program yaptınız...
Ama iyi program tanımı şöyle olmalı Türkiye'de. Aslında Türkiye kabuk değiştiriyor. Türkiye çağdaş medeni ölçüler içindeki her türlü ülkenin geldiği sosyal seviyeyi, siyasi seviyeyi, ekonomik seviyeyi yakalamak için uğraş veriyor.

Haydi
kızlar okula
Büyük Atatürk'ün gösterdiği, işaret ettiği yolda, yüzünü batıya dönmüş ama kendi köklerinden de kopmadan, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaya çalışıyor. Bunun önceki gün çok önemli bir virajını döndük hep birlikte. İnşallah Allah tamamına erdirsin derler. Bunları konuşmak, Türkiye'deki işsizliği konuşmak, Türkiye'deki gelir dağılımını, adaletsizliği konuşmak, Türkiye'de Milli Eğitim'i konuşmak ... Neden hâlâ bu devirde "Haydi Kızlar Okula" kampanyası yapmak zorundayız devlet millet el ele. Bunları konuşmak, spordaki çirkinleşmeyi konuşmak, holiganizmi konuşmak..

Sokaktaki
çocuklar
Yerel yönetimlerde aksayan yönleri konuşmak, depremlerde yıkılan evleri konuşmak, sokaklardaki annesiz babasız ya da annebabalı oldukları halde sanki o kaldırımların birer doğal mimari uzantısıymış gibi bitiveren çocukları konuşmak.
Bütün bunları konuşmak isterdim ama ey sevgili seyirci! 12 yıldır bütün bunları konuştuğumuz programlarda siz bizi izlemediniz ki!

Hoşnut muyum?
Ben Semra Hanım'ı, Sinem'i, o evin içindeki olup bitenleri, bir başka programdan apartılmış görüntülerin üstüne biraz da kendim ekledim. Hani dalga yükseliyor da sörf tahtasını yerleştirmiş gibi onunla ilgili program yapmaktan içtenlikle hoşnut değilim. Ama siz bunu sevdiniz. Peki acaba 12 yıldır ilk kez söylüyorum. Bir kere de hiç kendi içinizden, kendi yüreğinizden 'Peki niye biz bunu istiyoruz? Biz bunları istediğimiz sürece ayakta kalmak zorunda olan bu televizyoncular bize başka nasıl ne verebilir' diye düşündünüz mü?..

Nice
ki canınız sağ!
Düşündüyseniz de sağolun, düşünmeseniz de sağolun. Ama ben hep size doğruları söylemeye çalıştım. Şu an içinde bulunduğumuz durumla ilgili yine doğruları söylemeye çalıştım.

Yine
yeni yeniden
A Takımı yine, reyting peşinde değil, sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam edecek. Bundan sonraki haftalarda da. Yine ülkenin gerçek gündemine dönecek, yine haberciliğini yapacak. Belki alınan karneler bizi tatmin etmeyecek ama A Takımı' na emek veren herkes ve bizim bugüne gelmemizi sağlayan her türlü seyircimiz bizden hoşnut kalacak...

Ata'nın
babası ve uyuşturucu
İşte içimden gelen de geçen de tüm saflığıyla buydu ve bunu konu ettim kapanışta. İyi mi ettim kötü mü ettim diye sonradan çok düşündüm de, "valla billa iyi ettim" dedim son karar olaraktan. Bu arada o hay huy içinde bile haberciliğimizi konuşturup kendilerine toz kondurmayan Semra Hanım'ın eski eşi Hamit Türk'ün Almanya'da bir uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla mahkemeye çıkarılıp 5 sene hüküm giydiği ve cezasını çeşitli Alman hapishanelerinde yatarak tamamladığı havadisini de bizzat kendi yüzüne karşı sordum.

"İftiraydı o"
"Evet yattım. Tam beş yıl yattım. Suçlu değildim, bir iftiranın, kötü bir arkadaşın kurbanı oldum" sözünü duyurdum ağzından. Bunun da yorumu sizin sayın okurlar.
Sevgiler, saygılar aydınlık yarınlar...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lütfen her şeye maydanoz olmayın!..   / 19-12-2004
 Eşine kezzap atan eski polis yakalanmadan önce ne yazmış?..   / 18-12-2004
 Suçlanan dekoratör 'Alo Savaş Abi!' deyip aradı...   / 17-12-2004
 AB durumu dururken yangına sayfa yapmak niye?..   / 16-12-2004
 'Panik yapmayın, paniğe kapılmayın, bir şey olmayacak!'   / 15-12-2004
 Hülya, Ali Özgentürk'e mesaj attı ve...   / 14-12-2004
 Televizyon seyircisinin gözü ve gönlünden Semra-Sinem yorumları   / 13-12-2004
 Giderem Van'a doğru, yolum acıya doğru!..   / 12-12-2004
 Hızlandırılmış 'Gelinim Olur musun' söyleşileri   / 11-12-2004
 Analar ve çocuklar üzerine!..   / 10-12-2004
MEHMET BARLAS
Yalaka olmamak çok kolaymış meğer..
Tayyip Erdoğan ve...
MAHMUT ÖVÜR
500 yıllık İstanbullular
Samsun'la İstanbul'un ilişkisi...
SAVAŞ AY
İçimden geldiği gibi konuştum sayın seyirciler!..
A...
REFİK DURBAŞ
Meslekte kendini yenilemek
SABAH Posta...
EMRE AKÖZ
Bu elmayı hazmetmek hiç kolay olmayacak!
Şimdiye kadar...
YAVUZ BAYDAR
Said Nursi sevindirdi ve kızdırdı
"Said Nursi'den...
İstifa değil istila
İstifa değil istila
Parma bozgunu ve istifalarla sarsılan Beşiktaş'ın, Sebat karşısında...
Emre Aşık kart cezalısı
Emre Aşık kart cezalısı
Beşiktaş'ta dün sarı kart gören Emre Aşık cezalı duruma düştü. Yıldız...
Erdoğan 2005'e yön verecek liderlerden
Dünyanın önde gelen haber dergisi Newsweek, Başbakan Erdoğan'ı...
Rumlar'la masaya oturmayacağız
' Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 'Rumlar'la protokol olmayacak' dedi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu