kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Cevizli brüksel lahanası
Brüksel lahanalarını kaynar suya atın. Su tekrar kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve lahanalar yumuşayıncaya kadar 9-10 dakika pişirip, süzün. Tereyağı, ceviz, esmer şeker, yenibahar, muskat ve tuzu bir fırın kabına koyup, karıştırın. Üzerini kapatıp, ara ara karıştırarak tereyağı eriyip, cevizler ısınıncaya kadar hızlı ateşte pişirin. Brüksel lahanalarının üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*
300 gram brüksel lahanası (dondurulmuş)
* 1,5 su bardağı su (kaynar)
* 125 gram tereyağı
* 1 su bardağı ceviz
* 3 çorba kaşığı esmer şeker
* 1/4 tatlı kaşığı yenibahar
* 1/4 tatlı kaşığı toz muskat
* Tuz (arzu edilen miktarda)

Yarımca Yarımca
Kıymayı ezerek ve karıştırarak orta ateşte 10 dakika soteleyin. Yumurtaları ilave edip karıştırın ve 2-3 dakika pişirip, ateşten indirin. Soğan, toz kırmızıbiber, karabiber, pul kırmızıbiber ve tuz ekleyip, harmanlayın. Unun ortasını havuz şeklinde açın, süt, maya ve tuzu koyup, yoğurun. Düz unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar 10 dakika daha yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp, en az 30 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, 15 cm. çapında açın. Hamurun yarısına hazırladığınız içten yayın, diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını keskin bir kapakla kesin. Kızdırılmış yağda her iki yüzünü pembeleşinceye kadar kızartıp, havlu kağıt üzerine alın ve sıcak servis yapın.

MALZEMELER (10-12 kişilik)
*
1 kg. kıyma
* 10 adet yumurta (çırpılmış)
* 3 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber
* Yarım çay kaşığı karabiber
* Yarım çay kaşığı pul kırmızıbiber
* 4 su bardağı un
* 1,5 su bardağı süt
* 2 çay kaşığı kuru maya
* 1 tatlı kaşığı tuz

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutfakta lezzet güneşi   / 18-12-2004
 Sebzeli kolay et   / 17-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 16-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 13-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 12-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 11-12-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 10-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 09-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 08-12-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Yumurta seçiminiz sabit mi manitaya göre değişir mi?
Son...
GÜLSE BİRSEL
Suçlular aramızda, mesela ben!
Her hafta iki yazı konusu...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Cevizli brüksel lahanası
Brüksel...
Yolculuk öncesi kurdele kesti
Yolculuk öncesi kurdele kesti
Dünya yolculuğunun ikinci etabına başlamak için teknesinin demirli...
Bir mucize gerçek oldu 8 günde 8 bin kişi izledi
Bir mucize gerçek oldu 8 günde 8 bin kişi izledi
Perdelerini açmasının üzerinden sadece 8 gün geçmesine karşın 8 bin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.