kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fidye için kaçırılan Ökkeş Soğan
Ahbap 'çavuş'lar adam kaçırdı
'Tehditle bu işlere bulaştım'

Aşkı uğruna fidyeci oldu

Şengül Erkoç adlı kadın, 200 milyar için kaçırılan bir çiftçiye karşılık ödenen parayı teslim alırken yakalandı. Kadının ikisi uzman çavuş biri polis üç kişilik çetenin üyesi olduğu ortaya çıktı.

Ahbap 'çavuş'lar adam kaçırdı

Çorum'dan Kahramanmaraş'a gelip Ökkeş Soğan'ı 200 milyar için kaçıranların ordudan atılan eski uzman çavuşlar olduğu anlaşıldı Şebekenin lideri olan sevgilisi Savaş Algül’ün zoruyla bu işe karıştığını belirten Şengül Erkoç, ‘Ben olmasam rehine ölmüştü’ dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, 64 yaşındaki çiftçi Ökkeş Soğan'ı 200 milyar lira fidye için kaçıran şebekenin kadın üyesi Şengül Erkoç, parayı teslim alırken İstanbul'da suçüstü yakalandı. Eşinden ayrıldıktan sonra sevgili hayatı yaşadığı Savaş Algül'ün baskısıyla fidye şebekesine girdiğini iddia eden 31 yaşındaki Erkoç, "Ben olmasaydım sevgilim rehineyi mezarlıkta öldürecekti" dedi. Yaşlı adamı kaçıran şebeke liderinin, ordudan disiplinsizlik suçundan ihraç edilen eski uzman çavuş Savaş Algül olduğu, halen görevli olan uzman çavuş Gülay Demir ve polis olduğu sanılan Abdullah Yıldırım'ın da şebekede yer aldığı ortaya çıktı. Güvenlik güçleri, Şengül Erkoç'un parayı alırken yakalanacağını anlayıp olay yerinden kaçan üç zanlının peşine düştü.

POLİSİZ DEDİLER
Olay, 3 Aralık 2004 günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi Akdemir köyünde meydana geldi. Köyde yaşayan Ökkeş Soğan'ı gece 23.30'da arayıp kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, "Fransa'da PKK tarafından kaçırılan yeğeniniz Hakan'ı Gaziantep'te bulduk. Teşhis etmeniz gerekiyor" dedi. Bu telefon üzerine Ökkeş-Zöhre Soğan çifti ana yola indi. Bir araç içerisinde bekleyen 3 kişi Soğan'ın eşi Zöhre'ye, "Sen git, biz amcayla karakola gideceğiz. Teşhis ettikten sonra geri göndereceğiz" dedi. Bunun üzerine Zöhre Soğan evine döndü.

EŞİ İKİ GÜN BEKLEDİ
Aradan iki gün geçmesine rağmen eşi eve dönmeyen Zöhre Soğan'a, ertesi gün gelen telefonla gerçek ortaya çıktı. Zöhre Soğan'ı arayan bir kadın, "Eşinizi kaçırdık. Bu bir örgüt meselesi. 200 milyarı daha sonra tespit edeceğimiz yere getirin. Yoksa onu öldürürüz" diyerek telefonu kapattı. Bu telefon üzerine Zöhre Soğan soluğu jandarmada aldı. Kadının ifadeleri üzerine harekete geçen Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, konularında uzman 8 kişiyle çalışmalara başladı. Bu arada, fidyeciler, Soğan ailesini tekrar arayarak Ankara Mamak'taki bir buluşma noktasına gelmelerini söylediler. Ancak fidyeciler buluşma noktasına gelmeyip bir gün sonrası için İstanbul'da, Maltepe Gülsuyu semtinde başka bir buluşma noktası verdiler.

MALTEPE'DE YAKALANDI
İstanbul'a hareket eden güvenlik güçleri, Gülsuyu semtindeki buluşma noktasında pusuya yattı. Parayı almak üzere buluşma noktasına gelen şebeke elemanlarından Şengül Erkoç, jandarma ekibinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Erkoç, yakalanmasından sonra Jandarma ekibini iki sokak arkada otomobil içinde bekletilen Ökkeş Soğan'ın yanına götürdü. Ancak çetenin diğer üyeleri kaçarak izlerini kaybettirdi.

BENİ BAGAJA KOYDULAR'
11 gün rehin tutulan Ökkeş Soğan kaçırılış öyküsünü gazetecilere şöyle anlattı: "Arabanın içinde 3 kişi vardı. Kafama silah dayayıp, ayaklarımı ellerimi iple bağladılar. Beni secde vaziyetinde otomobillerinin bagajına koydular. Bir kaç saat böyle bagajda gittim. Daha sonra beni kucaklarına alıp bir eve çıkartılar. Telefon konuşmalarından Ankara'da olduğumuzu anladım" dedi. Ökkeş Soğan sözlerine şöyle devam etti: "Başka bir akşam beni yine bağaja koydular. İstanbul'a götürüldüğümü bana söylemişlerdi. İstanbul'a varıncaya kadar iki ayrı yerde polisler otomobili durdurdu. Beni kaçıranlar, polise kimliklerini gösterip, 'Biz görevliyiz' dedikten sonra yola devam ediyorduk."

DEVLETİME MİNNETTARIM'
Günler sonra ailesine kavuşan Ökkeş Soğan, "Devletimize minettarım. Yaşlı bir köylü için bu kadar seferber olup günlerce peşimden koşturup sonunda beni kurtaracakları açıkcası aklıma gelmezdi" dedi.

Sırrıberk ARSLAN - K.MARAŞ / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Tarihi değiştiren üç SMS mesajı
 'Harpten çıkmak demek işte tam böyle olur'
 Mevleviler AB'ye çoktan girdi
 Türk kalitesi Moskova'da
 Özel harekâtçıların kimlik tespiti zor
 Şehitlerin evlerini ölüm acısının ateşi vurdu
 Pendik'te kamyon dehşeti
 Öldürülen mühendise son veda
 Aranıyor fişleri siliniyor
 3 yaşındaki çocuk 7 aylık kardeşini beşiğinde yaktı
ERDAL ŞAFAK
Nişan sonrası
Türkiye ile AB'nin ilişkileri, 1950-...
UMUR TALU
Kıbrıs'ı satmak
Banko tartışma konusu Brüksel'den...
'Fatih Sultan gibi döndü'
Türkiye için tarihi kararın alındığı 17 Aralık zirvesi sadece Türk...
'Türk büyükelçi' diye Straw'a çattı
Türkiye'nin "Kıbrıs Cumhuriyetini tanımak" zorunda kalmadan AB'den...
3-0 Burası Kadıköy burada kayıp yok
3-0 Burası Kadıköy burada kayıp yok
Alex 11'inci, Tuncay 5'inci, Nobre de 10'uncu golünü attı. F.Bahçe,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu