kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Meyveli ekmek
Bir kaba un, kabartma tozu ve muskatı eleyin. Yulaf, esmer şeker, vişne ve kayısıları ilave edip karıştırın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, yağ, vanilya ve muzu mikserle çırpıp, unun ortasına döküp, iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış, unlanmış 20x10 cm. ebatlarında bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kabarana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. 10 dakika dinlendirip, ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Pudraşekerini 2-3 çorba kaşığı limon suyu ile karıştırarak ısıtın. Gerekirse biraz daha limon suyu ilave edin. Hazırladığınız karışımı kekin üzerine gezdirerek servis yapın. Arzu ederseniz sadece pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz.

MALZEMELER (18 adet)
* 2 su bardağı un
* 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
* Yarım tatlı kaşığı muskat (rendelenmiş)
* 250 gram yulaf ezmesi
* 1,5 su bardağı esmer şeker
* 250 gram vişne (kurutulmuş)
* 1 su bardağı kuru kayısı (doğranmış)
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 2 adet muz (olgun, ezilmiş)
* 1 çay bardağı pudraşekeri
* 2-3 çorba kaşığı limon suyu ya da su

Pekmezli piliç
Etleri, yağladığınız 37x25x2,5 cm. ölçülerinde bir fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine tuz, karabiber serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Yağı ısıtıp, sarmısakları 1-2 dakika soteleyin. Ketçap, portakal suyu, su, esmer şeker ve pekmezi ilave edip, ısıtın. Hazırladığınız sosu fırça ile etlerin üzerine sürüp, 15 dakika daha pişirin. Kalan sosu ısıtıp, etlerle birlikte servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
* 8 adet ızgaralık tavuk butu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 2 diş sarmısak (kıyılmış)
* 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 120 ml. ketçap
* 60 ml. portakal suyu
* 60 ml. su
* 2 çorba kaşığı esmer şeker
* 2 çorba kaşığı pekmez

Hurmalı kurabiye
Unu, muskatla beraber bir kaba eleyin. Yulaf gevreği, esmer şeker ve tereyağını ilave edip una yedirin. Hurma, yumurta ve sütü katıp, karıştırın. Karışımdan kaşıkla alıp, yağlanmış fırın tepsisine 5'er cm. aralıklarla koyun ve üzerlerine pudraşekeri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.

MALZEMELER (35 adet)
* 2 su bardağı kekun
* 2 su bardağı kepekli kekun
* 1 tatlı kaşığı toz muskat
* 80 gram yulaf gevreği
* 1 su bardağı esmer şeker
* 100 gr. tereyağı
* 10 tane hurma
* 1 adet yumurta
* 1/2 bardak süt
* 2 çorba kaşığı pudraşekeri

Piliçli nohut
Taze soğan, sarmısak, etli kırmızıbiber, kişniş ve şekeri iyice doğranıncaya kadar robottan geçirin. Limon suyunu ilave edip, tekrar karıştırın. Etleri, önceden ısıtılmış 190 derece fırının ızgara konumunda 10 dakika pişirin, pişmelerine yakın kişnişli sosun 1/3'ünü fırça ile her taraflarına sürün ve arzuya göre en fazla 15 dakika daha pişirin. Bütün salata malzemelerini karıştırın. Etlerin üzerlerine kalan kişnişli sosu dökerek nohut salatası ile servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 4 adet tavuk göğüs (2'ye bölünmüş)

Kişnişli biberli sos:
*
8 adet taze soğan (iri doğranmış)
* 3 diş sarmısak (4'e bölünmüş)
* 3 adet etli kırmızıbiber (çekirdekleri çıkartılmış, iri doğranmış)
* 5 sap taze kişniş yaprağı
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 60 ml. limon suyu

Nohut salatası:
*
600 gram nohut konservesi (yıkanmış, süzülmüş)
* 2 adet orta boy domates (iri doğranmış)
* 2 adet taze soğan (ince doğranmış)
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 10 sap taze kişniş (iri doğranmış)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutfakta lezzet güneşi   / 10-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 09-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 08-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 07-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 06-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 05-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-12-2004
 Tarçınlı beze   / 03-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 02-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 01-12-2004
GÜLSE BİRSEL
Vesikalık fotoğraf hakkınızda ne söylüyor!
Pasaport...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Aldattım, aldattın, aldattık ama aldatıldım...
Aldatma...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Meyveli ekmek
Bir kaba un, kabartma...
Kadın-erkek herkes gençlik peşinde!
Kadın-erkek herkes gençlik peşinde!
Aristo Estetik Merkezi, bünyesine eklediği yeni ve modern cihazlarla,...
Buzdolabı bilgileri
Buzdolabı bilgileri
* Buzdolabındaki kokuları gidermek için bir tas sütü buzdolabına...
Ödüllü filmler izleyici bulamıyor
Ödüllü filmler izleyici bulamıyor
Ödüllere doymayan Türk filmleri, izleyiciye de doyamıyor! Dünyanın en...
'Babam izin vermeseydi ben gizlice evlenirdim
'Babam izin vermeseydi ben gizlice evlenirdim
Daha 16 yaşındayken 'lolita' lakabıyla tanıdık Tuba Ünsal'ı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.