kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Modern Tarikatlar 2: Dünyayı kurtaran adamlar
'250 milyon çok değil'
Sigarayı bırakıverdim
Savaşları engelleriz
Evren işaret veriyor

Modern Tarikatlar 2: Dünyayı kurtaran adamlar

Kuantum Düşünce Tekniği'nin savunucuları, hayal ettikleri her şeye, 'sadece isteyerek' sahip olacaklarına ve hatta dünyayı kurtaracaklarına inanıyorlar.

Kuantum Düşünce Tekniği (KDT) uygulayıcıları, dünyayı kurtaracaklarına, kıt kanaat geçinen bir memuru milyarder yapabileceklerine ve kendilerinin efendileri olduklarına inanıyor. Bu düşünce tekniği, yaşlısından gencine kişiye, hayal ettiği, istediği her şeyi çaba harcamadan elde edebilme şansı verdiğini savunuyor. KDT uzmanları, bu yöntemle kişilerin hayatında mucizeler yaratabileceğine inanıyor. KDT'ye göre, isteğinin gerçekleşebileceğine gönülden inanan kişi, arzusunun enerjisini evrene göndermiş oluyor. Evrendeki her eşya ve her insanın enerjisi, mesajı gönderen kişiye yardım ediyor. Aklın sınırlarını zorlayan bu öğretinin, evrenin temel dinamiklerini etkileyecek yüksek nitelikli bir düşünme tekniği olduğu ileri sürülüyor.

KENDİNİN YÜCE EFENDİSİ
Onların tekniğinin adı kadar içeriği, vaatleri de ilginç. Verdikleri eğitimle, insanın istediği her şeyi elde edebileceğini savunuyorlar. Kişinin yapması gereken şey ise çok kolay. İsteğinin olacağına gönülden inanmak. İşin geri kalanını mesajı alan 'evrenin zekası' hallediyor. Kuantum Düşünce Tekniği savunucularına göre, kişi kullandığı sözler, düşünceleri ve davranışlarıyla hayatının 'yüce efendisi' konumuna geçiyor. Kişi isteklerini kağıda yazıp, biçiyor ve olacağına kendini inandırıyor. Bundan sonra etrafındaki her insan, her eşya dileğinin olması için yaydıkları enerjiyle ona yardımcı oluyor. Yani evren bir anda dileğinin olacağına inanan kişinin hizmetine giriyor. Bir anlamda bu teknikle kişinin hayatında mucizeler yaratacaklarını iddia ediyorlar. Onların verdiği eğitim sayesinde yıllarca hayalini kurduğu işe bir haftada ulaştığını, istediği ilişkiyi yaşadığını, hastalıklarından kurtulduğunu söyleyenler de yok değil. Bu tekniğe göre, dilek ve hayallerinin gerçekleşmesi için kişinin önce 'öz benliğinin' farkına varması gerekiyor. Bunu da KDT uzmanından aldığı eğitimle fark edebiliyor. KDT'yi kendisinin keşfettiğini söyleyen eğitmen Şanal Günseli, bu tekniğin nasıl çalıştığına şöyle açıklık getiriyor: "KDT, son iki yıldır tam olarak şekillenmiş durumda ama bilgisel hazırlığı 20 yıl öncesine dayanıyor. Kazandığımız para, amirimizin, çocuğumuzun, sokaktan geçen insanın bize davranışını, hastalıkların kaynağını bile belirleyen bizim düşüncelerimizdir. Onları biz oluşturuyoruz, tetikliyoruz. İsteklerimizin gerçekten olacağına inanırsak, evren bizim hizmetimizde oluyor. Beklenti ve düşüncelere foton parçaları yanıt verir. İnsanın kendine taktığı kiloluyum, çekingenim, iştahlıyım, utangacım gibi etiketler var. Meditasyonlarla kişiyi bunlardan ayıklıyoruz. İsteğinin olabileceğine inandırıyoruz. Ardından her şey çorap söküğü gibi geliyor" diyor.

OTURARAK ZENGİN OLUN
Şanal Günseli, "Her zaman planlar yaparak yaşamak lazım. Ne kadar para kazanmak istiyorsanız yazın, çizin elde etmiş gibi planlayın. Yaşayın, hissedin ve mücadele etmeyin, gerisini evrene bırakın diyoruz. Mücadele etmelerine bile gerek yok. Kişiye yararlı ve yararsız inançlarını anlattırıp, düşünce haritasını çıkarıyoruz. Ona özvarlığının mükemmel olduğunu anlatıyoruz ve öz benlikle buluşma meditasyonları yapıyoruz. ama sonuçta bizler büyücü değiliz" diye ekliyor. Çalışmalar, yüksek konsantrasyon gerektirdiği için en fazla 10 kişiyle oluyor. Günseli, bir yılda KDT'yi öğrettiği kişilerin sayısının bini bulduğunu, tekniğin yüzde 90 işe yaradığını ileri sürüyor. Günseli, yüzde 10'luk kısmı da inanmayan ya da sadece meraktan gelenlerin oluşturduğunu söylüyor.

Pervin METİN

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Kaynanasına ve üvey kızına kıydı
 Soyguna girip tecavüz ettiler
 Ölüm Kamyonu
 Hamile gurbetçi kadına beyzbol sopasıyla saldırı
 Yazık! Eren'in beyin ölümü gerçekleşti
 Alo SABAH İstanbul
 On Numara Kazananlar
 Sanat müziğinin efsane sesi 'yüksek ateş'le boğuşuyor
REHA MUHTAR
Şimdi benim sorularıma cevap ver Mösyö İspanyol
Mösyö...
MANSUR FORUTAN
Bizim de 'tayt' giymişliğimiz vardır
Cumartesi günü...
MEHMET BARLAS
Yesari Asım'dan Sarıkamış'a..
Yaşayan en büyük Tanburi...
MAHMUT ÖVÜR
Esnafın esnafa yaptığı!
İstanbul'da 172 esnaf odası var.
SAVAŞ AY
Alo Savaş Abi, biz Emniyet mensubuyuz
Telefondaki ses...
REFİK DURBAŞ
Hedefteki CHP
Nisandaki yerel seçimlerden önce...
HINCAL ULUÇ
CNN Türk'ün alkışa layık gecesi
CNN Türk'ü kutlamam...
EMRE AKÖZ
Derbiyi beklerken
Son döneme kadar F.Bahçe'nin hemen...
En güzel derbi
En güzel derbi
G.Saray Başkanı Canaydın'ın "En güzel bayan taraftar bizde. Bayan...
Rooney yok fırsat çok!
Rooney yok fırsat çok!
6-2'lik maçta üç gol atan Rooney gibi kozlarını getirmeyecek...
Çiçek yankı yarattı
Önce Özal'ın, sonra Demirel'in ortaya attığı Başkanlık Sistemi,...
Yargıtay Başkanı kalıpları yıkıyor
Yargıtay Başkanı Arslan'ın hacca gitmiş olması son seçimlerde hiç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu