kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakan & Utku @ SABAH
 

Okuduğunu anlamamak

Birkaç gün önce sevgili Pakize Suda bir yazısında bizim de yaşadığımız benzer bir hadiseye değindi. Cem Yılmaz'ı övüp Cem'i eleştirenleri eleştirdiği ironik yazısından sonra kendisine gönderilen "Helal olsun Cem'in ağzının payını vermişsiniz" ya da "Cem'e haksızlık etmeyin" tonundaki 8 e-mail mesajından sonra insanların okuduğunu anlamadığından yakınıyordu Suda. Haklıydı. O yazının yayınlandığı sıralarda benzer duyguları biz de yaşıyorduk çünkü. CHP Genel Başkanlığı'na soyunan Mustafa Sarıgül'ün, kendisini yerini dibine sokan Deniz Baykal'a Gülben Ergen'in 'Kandıramazsın beni' şarkısıyla cevap vereceğini duyunca, biz de Deniz Baykal'ın benzeri bir şarkılı cevabi mesajını üretmiş, sosyal demokrat seçmenin de pop müzik düzeyine inen solda lider arayışına tepkisini Gülşen'in 'Oof of'uyla verdirmiştik. Bu yazıda Sosyal Demokrat seçmenleri tanımlarken 'kelaynak misali soyu tükenen sosyal demokratlar' tabiri kullandık. Vay sen misin kullanan. (Kaldı ki, bunu ilk kullanan da biz değiliz.) Bu benzetme bir 'sosyal demokrat'ı çooook kızdırmış.

DURBAŞ'A BİLE ŞİKAYET
Bize yolladığı e-mailde Kuvayı Milliye'den girip, Sevr'den çıkmış. Bir yığın da emperyalizm edebiyatı yapmış. Kendisine nazik bir dille 'aslında kendisinin düşüncelerini savunduğumuzu, yaşanan son örnekteki gibi kısır ve düzeysiz çekişmelerden dolayı gerçek sosyal demokrat sayısının hayli azaldığını, bu yüzden kelaynak örneği verdiğimizi' anlatmaya çalıştık. Yani "Kardeşim biz senin yanındayız, bu yazıyı senin gibi sandık başında yalnız ve çaresiz kalanlara destek olsun, onların duygularına tercüman olsun diye yazdık. Neden gidip bir kelimeye takılıyorsun ki?" dedik. Ama gördük ki, biz dediğimizle kalmışız. Zira cumartesi günü bu gözünden at gözlüğünü çıkarmamakta direnen arkadaşın yemeyip içmeyip, bizi bir de sevgili Refik Durbaş'a şikayet etmiş olduğunu gördük. Durbaş, bize de benzeri yollanan e-mail notunu köşesine taşımış. Benzeri diyoruz çünkü bu seferki maile onbaşıların general olduğu ülke benzetmesiyle bizim ne kadar seviyesiz ve yetersiz yazarlar olduğumuz da eklenmiş. Düşük fikirli ve hakaret edici üslubumuz ise eleştirilmeye bile değer bulunmamış. Ve de espriye yorum katmak diye de bir veciz söz sarf edilmiş. Kendisi başlı başına ve oldukça keskin bir yorum biçimi olan mizaha ekstradan yorum yapmakla da suçlanmışız anlayacağınız. Meğer biz ne acayip adamlarmışız!!

KELAYNAK GÜZEL KUŞTUR
Yazının son cümlesi de hayli ilginç -bu bize gelen mailde de varbu ülkede nesli tükenmesi gerekenler Sosyal Demokratlar değilmiş, asıl nesli tükenmesi gerekenler emperyalistlere boğun eğmiş, toplumsal ve ulusal duyarlılıktan uzak olanlarmış. Şimdi bu cümleyi okuyan da sanacak ki, biz "Bu sosyal demokratların soyu tükensin" demişiz. Yazıda altı üstü "Soyu kelaynaklar gibi tükenen" demişiz. Bunun yerine "Kaşıkçı elması gibi nadir bulunan" desek sorun olmayacak. Halbuki aynı şeyi demiş olucaz. Kompleksin bu kadarına da şapka çıkarılır doğrusu. Bu arkadaşa biri 'aslansın' dese, sen bana 'hayvan' dedin diye üstüne atlayacak demek ki... Kelaynak da güzel kuştur ayrıca. Korunma altına da alınmıştır. Ne var bunda? Kelimelere ve demagojilere saplanıp kalmış, bu ülkede sadece kendini vatansever ve duyarlı sanan, her şeyin bir tek kendisinin farkında olduğuna inanan, bağnazlara hesapta karşı durup onlardan daha bağnaz davranan komplekslilere aslında hiçbir şey dememek, gülüp geçmek gerekiyor ama duramıyoruz işte.

ÖZÜR DİLİYORUZ...
Pakize Suda'nın başına gelenlerin akabinde bizim yaşadıklarımız, 'okuduğunu anlamamak' şeklinde ciddi bir sorunumuzun olduğunu ortaya çıkarıyor. Devletten yardım bekliyoruz. Okuma-yazma seferberliğinin bir benzerine, okuduğunu doğru anlayabilme seferberliğine sonuna kadar destek vereceğiz, söz veriyoruz. Ve gerçekten özür diliyoruz. Kimden mi? Kelaynaklardan. Bu güzel kuşu böylesi saçma salak bir tartışmaya bulaştırdığımız için...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Cinseller   / 03-12-2004
 TRT'de marjinal bir yılbaşı eğlence gecesi   / 02-12-2004
 Şarkılarla Sarıgül-Baykal kapışması   / 01-12-2004
 Eline, beline, diline ve kredi kartına sahip ol!   / 30-11-2004
 Ünlülere Ünlüler Çiftliği uyarıları   / 29-11-2004
 Y.U.H. (Yaşanmış Ultra Hadiseler)   / 26-11-2004
 Seri röportajlar   / 25-11-2004
 GORA zararlısıyla mücadele   / 24-11-2004
 Asimo'nun Türkiye notları   / 23-11-2004
 Asimo-Erdoğan görüşmesi   / 22-11-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Futbolun beceriksizleri!
Boşuna dememişler beterin...
HAKAN & UTKU
Okuduğunu anlamamak
Birkaç gün önce sevgili Pakize Suda...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Çocuk ve gençlerdeki şiddetin diğer yüzü: Davranım...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Sosisli sonbahar çorbası
1çorba...
Etli, sütlü gıdalar sosis ve kahve baş ağrısı yapıyor
Etli, sütlü gıdalar sosis ve kahve baş ağrısı yapıyor
Göz bozukluğundan kulak burun boğaz hastalıklarına, alkolden sigaraya...
Chopard, 2005 koleksiyonunu Eva ile İstanbul'da tanıtacak
Chopard, 2005 koleksiyonunu Eva ile İstanbul'da tanıtacak
Dünyaca ünlü Çek manken Eva Herzigova, 'Chopard'ın 2005...
Rötarlı tatil Dubai'de
Rötarlı tatil Dubai'de
Çiğdem Kayalı ile sevgilisi Tarkan Sualp, Ramazan Bayramı'nda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.