kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
IMF'nin İstanbul temasları

Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam başkanlığındaki IMF heyeti, Türkiye Bankalar Birliği, YASED ve TÜSİAD yöneticileriyle biraraya geldi.

IMF heyetinin, TBB Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ile diğer sektör yetkilileriyle İş Kuleleri'ndeki görüşmesinde, Finansal Hizmetler Kanun Taslağı ve diğer ekonomik gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

TBB'deki temasların ardından Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam başkanlığındaki IMF heyeti, Yabancı Sermaye Derneği (YASED) yöneticileriyle bir araya geldi. YASED Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Can Özel, basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Yatırım Danışma Konseyi'nin çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri ele aldıklarını söyledi.

Yatırım Danışma Konseyi tarafından hazırlanan raporun özellikle hükümetle ilgili olan bölümünü IMF heyetine aktardıklarını anlatan
Özel, ayrıca, yapısal reformlar, bankacılık konusu, vergi sistemi, vergi reformu, sağlık ve sosyal sigortalar ile özelleştirme konusu
üzerinde durduklarını ifade etti.

Özel, özelleştirme konusunun şeffaflık ve hukuki boyutları hakkında kendilerine bilgi aktarıldığını anlattı. Vergi teşviği ile ilgili gümrüklerde karşılaşılan sorunları da dile getirdiklerini bildiren Özel, ''Onlara, Türkiye'de makro ekonomide stabilitenin sağlanmasıyla, yabancı sermayenin akacağı
konusundaki görüşlerimizi ilettik'' dedi.

Soruları da yanıtlayan Özel, Yatırım Danışma Konseyi ile ilgili özellikle bugüne kadar yapılmayanları anlattıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: ''Onlar da bize yabancı sermayede bir artış olup olmadığını, arttıysa ne yönde bir artış olduğunu sordular. Biz de 17 Aralık'ta alınacak kararın, yabancı sermayenin girişinde çok önemli bir yer tutacağını, ayrıca, özelleştirmelerin yoluna girmesinin de bunu olumlu etkileyeceğini söyledik.''

TÜSİAD:HIZLI KARARLAR BEKLİYORUZ

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, ''Artık 2005 yılında kayıtdışı ekonomi ve sosyal güvenlik açıklarında radikal ve hızlı kararlar bekliyoruz'' dedi.

Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam başkanlığındaki IMF heyeti, TÜSİAD yöneticileriyle bir araya geldi. TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

IMF heyeti ile genellikle ekonomik konularda görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Sabancı, heyete, hükümetin ekonomik alanda yaptığı başarılı uygulamaların kalıcı olması için yapısal reformlarda hızlı ve radikal kararlar alınmasına devam edilmesi gerektiğini iletiklerini söyledi. Sabancı, şunları kaydetti:

''Özellikle sosyal güvenlik sistemi ve kayıtdışı ekonomi üzerinde durduk. Bunun bir parçası olan gelir idaresinin yeniden yapılandırılması konusunu ele aldık. Buradaki görüşlerimizi sunduk. Daha önce de söylediğimiz gibi artık 2005 yılında, özellikle bu 2 konuda kayıtdışı ekonomi ve sosyal güvenlik açıklarında radikal ve hızlı kararlar bekliyoruz, bunları belirttik. Hükümet ve IMF arasındaki yeni anlaşmanın da bir an önce imzalanmasını ümit ediyoruz.'' Görüşmeye Ömer Sabancı'nın yanı sıra TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pekin Baran ile Yönetim Kurulu Üyeleri Tufan Ünal ve Ömer Aras ile TÜSİAD üyesi Piraye Antika da katıldı.

17 ARALIK ÖNCESİ


Yabancı analistlere göre, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmeler 17 Aralık öncesinde sonuçlandırılabilir. Edinilen bilgiye göre, Fitch, Moody's ve Standard and Poor's ile Deutsche Bank gibi kuruluşlarının küresel piyasalar analistleri, yeni stand-by çerçevesinde sürdürülen görüşmeleri, 17 Aralık'ta az da olsa çıkabilecek beklenti dışı bazı gelişme ihtimallerini önlemek amacıyla Avrupa Birliği ile müzakere tarihinin alınmasından önce
sonuçlandırılabileceği görüşünde bulunuyorlar.

Bu nedenle, detayların daha önceki görüşmelerde tamamlandığı ve sadece yapısal reformların kaldığı IMF ile yapılan çalışmalar, 17 Aralık öncesinde tamamlanmak üzere hızlandırılabilecek. Yeni bir IMF stand-by düzenlemesine yönelik görüşmelere, hükümetin, makroekonomik politika hedeflerinin uygulanmasına ilişkin önerilerini tamamlamasına ve özellikle vergi ve sosyal güvenlik reformlarıyla yeni bankacılık yasasının dahil olduğu yapısal reform planlarının ortaya çıkarmasına zaman sağlanması amacıyla, 26 Ekim'de ara verilmişti.

IMF heyeti, 29 Kasım'da yeni Stand-by görüşmelerini tamamlamak üzere Ankara'ya gelmişti. Heyet bugün, TÜSİAD, Yabancı Sermaye Derneği (YASED) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yetkilileri ile bir araya gelmek için İstanbul'da bulunuyor. Türkiye'nin IMF ile yürüttüğü 19 milyar dolar destekli üç yıllık stand-by programı, Şubat 2005'te sona eriyor.
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Ücretlilerde vergi indirimi
 45 milyon çocuk ölümün eşiğinde
 THY'ye büyük ilgi
 Otomotiv ihracatında AB ağırlığı
 Dolardaki gerileme sürdü
 Petrol yeniden ateşlendi
 25 milyon AB'li 80'ini aşacak, 2.7 milyon Türk açığı...
 Borrell surlara çıktı, Kürtçe teşekkür etti
 Eurlings: Dostunuzum, popüler olmak gibi bir amacım yok
 'Zamana yayarak et ithalatı yapabiliriz'
 Devlet, taşınmazları kiracılarına satacak
 Keşke satışlar patlamasa da sürekli yüzde 10 büyüyebilsek
 Sabancı 'su'dan parayı sevdi şimdi vitaminlisini üretecek
 Giyim kültürü kitap oldu
 Bursalı Doblo Üşütük Popolara sponsor oldu!
 Skoda Octavia'ya Altın Direksiyon Ödülü geldi
 Patronların dünyası artık internette
 Mercedes'ten "A'nı Takip Et" yarışması
 Yeni Ford Focus çarpışma testlerinden '5 yıldız' aldı
 Bakan Güler Ruslar'dan nükleer santral için destek istedi
 Sızlanmayın! Şikâyet edin
ABDURRAHMAN YILDIRIM
AB finalinde çalkalanmanın anahtarı yabancıların...
GÜNTAY ŞİMŞEK
Putin gelmeden bizi bypass etti
Rusya Devlet Başkanı...
'Milyonerler' geri geliyor
Bu seneki yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 15 trilyon. Ancak...
Şampiyon güreşçi kalbine tuş oldu
Dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçimiz Mahmut Atalay, geçirdiği kalp...
Bu vergi sistemiyle dürüstlük başa bela
Bu vergi sistemiyle dürüstlük başa bela
Maliye Bakanlığı Vergi Konseyi üyesi Dr. Bumin Doğrusöz "Türkiye'de...
Modern Tarikatlar 1: Kundalini huzur verir
Modern Tarikatlar 1: Kundalini huzur verir
Sahaja Yoga
Yoga türleri arasında şu sıralar en...
IMKB
E: 23,050 D:% 0.18
DOLAR
S: 1,398,000 D:% -0.50
EURO
S: 1,877,000 D:% -0.42
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu