Üzümlü toplar
Un, tarçın, tereyağı, şeker ve meyve kabuklarını karıştırın. Yumurta ve sütü karıştırarak, hazırladığınız karışıma ilave edin. Karışımdan 1'er çorba kaşığı alarak, 5'er cm. aralıklarla yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine pudra şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirip, soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER (18 adet) * 3 su bardağı kekun * Yarım çay kaşığı tarçın 90 gram tereyağı * 1,5 çay bardağı pudra şekeri * 1 su bardağı kuru üzüm * 2 çorba kaşığı karışık meyve kabuğu * 1 adet yumurta (hafif çırpılımş) * Yarım su bardağı süt * 1 çorba kaşığı pudra şekeri
|