kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gamzeler şarkısı dinleyeni ağlatıyor
Gamzeler şarkısı dinleyeni ağlatıyor

İlk albümü 'Benimle Evlenir Misin'den sonra 'Gamzeler' isimli albümüyle müzik dünyasına geri dönen Ulaşcan Ay, GÜNAYDIN'a samimi açıklamalarda bulundu. Albümünde 'ayrılık' ve 'yağmur'dan ilham aldığını söyleyen Ay: Gamzeler şarkısı dinleyen herkesi ağlatıyor '.

Pop-caz tarzında çıkardığı 'Gamzeler' isimli albümüyle müzik dünyasına geri dönen Ulaşcan Ay, albümü piyasaya çıktıktan sonra dinleyicilerini en çok etkileyen şarkının dedesinin babaannesine hitap şeklinden esinlenerek yazdığı 'Gamzeler' olduğunu söyledi. Şarkılarının sözü ve müziği kendisine ait olan Ay, ailesindeki tüm fertler gibi müzik yeteneğini genlerinde taşıyor. Öyle ki, "Darbuka sesi bile bana şarkı yaptırıyor" diyor.
* 'Gamzeler' şarkısını bundan yedi sene önce, 20 yaşındayken Londra'da yazdım. Hatırladığım kadarıyla çok yağmurlu bir gündü. Ve gitarla slow bir melodi yakalamıştım. Sonra bu melodiye gidecek sözleri mırıldanmaya başladım. Sözlerin oluşmasında dedemin payı büyüktür. Çünkü rahmetli dedem babaanneme nasıl hitap ederdi, diye düşünüp yazdım ben bu şarkıyı.
* 'Gamzeler' isimli şarkım benim klibini çektiğim ikinci parçam. İlk klip parçam 'Bende Sıra' isimi şarkıydı. 'Gamzeler' daha çok sevildi diyebilirim.

ŞARKILARDA AŞK VAR
*
'Gamzeler' şarkısı sırf benim duygularımı ayağa kaldırmıyor. Ben bu şarkıda dedemi hatırlayıp hüzünlenirken, diğer insanların benim bestemi sevgililerine söylemeleri çok hoş. Bu şarkıyı insanların gözlerinin içine bakarak söylediğimde çoğunun ağladığını görüyorum. Herkeste iz bıraktı parçam; anne-baba, genç-yaşlı, erkek-kadın olmaları fark etmedi.
* Çocukluğumdan beri İngiltere'de yaşadığım için babama, babaanneme özlem duydum. 'Keşke şu anda yanımda olsalardı' dediğim çok olmuştur. Şarkılarımın içinde aşk ve özlemlerim var. Benim için çok özel olan kişilere yazdığım başka şarkılarım da var. Şu ana kadar yazdığım toplam 250 söz ve müziği bana ait bestem var.
* İlkokuldan beri İngiltere'de okuduğum için ilk başlarda Türkçem çok iyi değildi. 11-12 yaşlarımda İngilizce şarkılar yazıyordum. Daha sonra Türkçe şarkılar yazmaya başladım...
* Yazdığım şarkılarımın hepsi birbirinden farklı ve hepsi benim bir parçam. İspanyolca'dan İngilizce'ye, poptan caza, klasik müzikten türküye, alaturka müziğe varıncaya kadar birçok bestem var. Hiç bir zaman ben şu tarz müziği sevmem, dinlemem demedim. Yazdığım şarkıların birbirine benzememesi de her tarz müziği dinlememden kaynaklanıyor.

ÜRETMEYİ SEVİYORUM
*
Bestelerimi oluştururken aslında çok da düşünmüyorum ne yazayım diye. Bazen bir arabanın içinde bir melodi mırıldanıyorum. Şarkı sözlerini aklımda tutmaya çalışıyorum ki, eve gidince gitarım elimdeyken devamını getireyim diye. Bazen yattığım yatağımdan kalkıp şarkı yazıyorum. Bazen hiç uyuyamadığım akşamlarda yazdığım şarkılar tüm sıkıntılarımı alıp götürüyor. Bir ilaç gibi geliyor şarkılarım bana... Sıkıntılarımı, dertlerimi alıp götürüyor. Onlarla oyalanıyorum, onlara çok zaman ayırıyorum... Sıkılmıyorum çünkü her biri benim parçam... Üretmeyi seviyorum. Yeni şeyler, farklı şeyler yapmayı seviyorum.
* İleride babaannem ve babamla birşeyler yapmayı çok isterim. Babaannemle düet yapmak gerçekten çok hoş olur. Babam çok güzel şiir okuyor. Onun okuduğu şiirlere ya da yazdığı kendine ait şiirlere melodi yapmaya da bayılıyorum. Her ikisini de o kadar çok seviyorum ki; babam, babaannem ve benim ileride bıraktığımız bir bütün olsun çok isterim.

HERKES KASETİ BEĞENMİŞ
*
Etrafıma baktığımda, beni sırf gençler seviyor diye bir şey demem mümkün değil. Her yaştan dinleyicim var. Babaannemi dinleyenler kendi torunlarının yerine koymuşlar beni; hep bir ağızdan katıldığım programlarda şarkılarımı söylüyorlar. Çocuklar, gençler, yetişkinler, yaşlılar hepsinden olumlu tepki alıyorum. Herkes yaptığım kaseti çok beğenmiş.
* Slow müzik çalan radyo kanallarında bir saatlik aralıklarla şarkımı dinlemem mümkün olabiliyor. Radyodan dinlediğimde kendimi gerçekten mutlu hissediyorum.
* Ben darbuka, keman, piyano, gitar ve akordion çalıyorum. Bazen duyduğum darbuka sesi bile bana şarkı yaptırabiliyor... '
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Prens Charles Mardin'i 'çizecek'
 Şiirimizin muhalif sesi yarın anılıyor
 Öğrenciler kuruşla tanışmaya hazırlanıyor
 Sıfır atan tek ülke biz değiliz
 Belgesel hazırlamak istiyorum
 Burgazada Ormanı müzikle yeniden yaşayacak
 Modanın 10 bin yılı bir kitapta toplandı
 Erdal Özyağcılar'la oynayamıyorum
 Kentli erkeklerin bakım profesörü
 Vitrin Meleği
 Köylü sinemacı gişeyle değil ödüllerle para kazandı
 Hollywood'un üç yakışıklısı bir arada
 Her Eve Lazım
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kaybolmayan erkek istiyoruz!
Yok yok benim bu ilişki...
GÜLSE BİRSEL
Dizideki elbiseyi bana yollar mısınız?
Yazmayayım, daha...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Portakal tatlısı
Portakalların...
Gelişigüzel aldığınız ilaçlar baş ağrısını miras bırakıyor
Gelişigüzel aldığınız ilaçlar baş ağrısını miras bırakıyor
Kronik baş ağrılarının en önemli sebeplerinden biri; doktora...
Sert sporlar boynu zedeliyor
Sert sporlar boynu zedeliyor
Sert spor yapma veya trafik kazalarında yaşanan çarpmalar sonucu,...
'Kaplumbağa Terbiyecisi' izdiham yarattı
'Kaplumbağa Terbiyecisi' izdiham yarattı
Osman Hamdi Bey'in "Kaplumbağa Terbiyecisi" adlı tablosu 1 trilyon...
Atın ölümü arpadan olsun dedim
Atın ölümü arpadan olsun dedim
Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Ekrem Bora, 'dil altı kanseri'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.