Işıl ışıl gözlerin sırrı kıvırcıklarda
ABD'NİN Ohio Eyalet Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, kıvırcık marul, lahana, ıspanak ve diğer yeşil sebzeler gözleri güçlendirerek katarakt oluşumunu önlüyor. Göz hücreleri için gereken Lutein ve zeaxantin adındaki antioksidanlar, ayrıca yeşil şalgam, brokoli ve meyvelerde de bulunuyor.
BULUTU MARULLA KOV Gözün merceğinin saydamlığının bozulması anlamına gelen katarakt, proteinin gözde kümelenmesiyle oluşuyor. Ameliyat dışında, beyaz bir bulutu andıran bu gölgeli görüntüyü oluşturan hastalığı durduracak veya giderecek herhangi bir tıbbi yöntem yok. Ancak araştırmayı yöneten Dr. Joshua A. Bomser, "Deneyler tamamlanmamış olsa da genel olarak varılan tek nokta var" diyor ve ekliyor: Katarakt oluşmaması için daha fazla meyve ve sebze yiyin.
DIŞ HABERLER
|