Fındıklı beze
Yumurta aklarını, kar gibi olup, koyulaşana kadar mikserle çırpın. Şeker ve limon suyunu her eklediğinizde şeker eriyinceye kadar çırparak, yavaş yavaş katın. Hazırladığınız beze karışımını suya batırılmış çorba kaşığı ile, ıslatılmış yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine, şekil vererek 3'er cm. aralıklarla 2x5 cm. ebatlarında olacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 5 dakika pişirin. Fırının sıcaklığını 120 dereceye düşürüp, 35 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın. Kakaolu fındık ezmesi ve fındıkları karıştırın. İki adet bezenin arasına, fındıklı harçtan sürerek sandviçler hazırlayın.
MALZEMELER (35 adet) * 4 adet yumurtanın beyazı (oda sıcaklığında) * 310 gram tozşeker * 1 tatlı kaşığı limon suyu Harç: * 150 gram kakaolu fındık ezmesio 40 gram fındık (kavrulmuş, ince doğranmış)
|