kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dışarı Çıkmadan Önce
Dışarı Çıkmadan Önce
İş Sanat'tan Latin ezgileri yükselecek
Hayatı fotoğrafla anlatmayı öğrenin
Yeni Melek'te konser
Müzeler ve insanlar
İtalyan mutfağının en yeni örneği
Jane Birkin Babylon'da

Dışarı Çıkmadan Önce

7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
Geçip giden günlerimiz içinde dakikalar yer alır. Biz aslında dakikaları yaşarız... Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım mı? Kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kim bilir?

27 Kasım Cumartesi Panel: Bugün saat 18.30'da. Taner Öngür (Moğollar), Nejat Yavaşoğulları (Bulutsuzluk Özlemi), Bülent Somay (Bülent Somay Bandosu), Caz, Rock, Rap: İsyandan Uyuma konusu üzerine konuşacaklar. Karakedi Kültür Merkezi, Büyükparmakkapı Sok. Hayat Apt. 8/10 (Pandora Kitabevi Karşısı) İletişim için tel: 0 537 701 0039 Ek bilgi: Rap müziğini de içerisinde bulunduran hip-hop bir kültür ve yaşam biçiminin adı. Hip-hop sözlüğünden örnekler: Bad: Çok iyi, güzel /Fake: Taklit, kopya, Orijinal olmayan / Hardcore: Orijinal, özgün, has, Sert Stil /New Jack: Acemi.

28 Kasım Pazar Kitap: Düş Hekimi- 4. Yazar: Yalçın Ergir. Ekim 2004. Kitaptan üç cümle: 1. Tarife doğaya aykırıdır. 2. Ankara'nın ilk 'espresso'su Piknik'teydi. 3. O kadar ki keskin gözleri elli metreden ateş böceğini görebilir.

29 Kasım Pazartesi Adı: Locus Solus. Cafe Bar. Sloganları: İyi müzik, iyi içki iyi yemek. Amblemleri dans eden çöpten adam. Kafasının içinde bir nokta var. Sahibi Çağatay Gülabioğlu, Ingilizce ve Hollandaca çevirmeni. Burayı 1,5 yıl önce açmış. Dekoru "longe" dekor. Duvarlar kırmızı. Camlarda daire ve kare renkli panolar var, dışarıdan görülüyor: Kırmızı, turuncu, sarı. Salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri ayrı DJ'ler müzik yapıyor. Kesinlikle Türkçe pop ve billboard listeleri çalınmıyor. Reggae, caz, punk, new age, İDM, hip-hop, funk, post punk, endüstriyel müzik, minimal, afro beat çalınıyor. Bestekar Sokak, No: 60, Kavaklıdere, Ankara. Tel: (0312) 468 67 88

30 Kasım Salı Adı: Tolga Çöp Şiş. Tavanda narlar ve kuru kırmızı biberler asılı. Duvarda posterler, manzara resimleri. Bu resimlerin çerçevesi de kendinden. Yukarıdan ve aşağıdan raptiyelerle tutturmuşlar. Çöp şiş, köfte, tavuk şiş, Adana 4 milyon TL, salata 2 buçuk milyon. Yoğurt 2 milyon TL. Yalnız çöp şiş porsiyonları çok minik. Atatürk Caddesi, garaj içi, Çöp Şiş Çarşısı No 6, Selçuk/İzmir. Not: Selçuk Saint Jean Kilisesi girişinde solda yaşlı bir adam bir milyona kendi kavallarını satıyor.

1 Aralık Çarşamba Otlar, yağlar: Marmaris halkı otlara çok meraklı. Her türlü otu tanıyor ve yararlanıyorlar. Otlardan börek içi ve gözleme yapıyorlar. Ayrıca "Kıstırma böreği" adlı bir börek türü var. Fırında pişiriliyor. Ada çayının tohumlarına Marmaris'te "elma'' deniyor. Yağı her derde devaymış, şöyle ki bütün bebekler bu yağla büyütülür, gaza karşı, popodaki pişiklere karşı bu yağı kullanıyorlar. Şekere damlatılıp içildiğinde mide ağrısına iyi geliyor. Yaraya sürüldüğünde iyileşiyor. Ayrıca: Siteler mevkiinde Grand Azur Oteli'nin tam karşısında deniz kenarında 2 adet ökaliptus ağacı var. Bu ağacın yaprakları soğuk algınlığına iyi geliyor. Marmaris.

2 Aralık Perşembe Çınar Restoran-Cafe. Her şey doğal, taze ve katıksız. Toprak sacda sıcak köy ekmeği ve tereyağ yemek mümkün. Ayrıca odun ocağında gözleme ve yayık ayranı var. Sütler o gün sağılmış. Kahvaltıda köy yumurtası, ceviz, çökelek, tereyağ, kuru incir, kuru kayısı, fıstık ve yeşil zeytin var. Taş fırında tandır ve başka köy yemekleri de var. İçeride ve dışarıda oturmak mümkün. Akvaryumlarda aynalı sazan balıkları bulunuyor. Restoranın bulunduğu yerde ayrıca yayla evlerinden birini kiralamak mümkün. Çok doğal bir ortam. Sedir Adası yolu üzeri. Çamlı Köyü. Marmaris. Tel: (0252) 495 84 62

3 Aralık Cuma Paçacı Hasan: Aksaray Metrosu'nun hemen karşısında. İki katlı. Aile salonu da var. Bu salona "damsız" girmek yasak, yani erkek erkeğe girilmiyor. Ayak ve kelle paça çorbalarıyla ünlü. Izgara ve yemek çeşitleri de var ama insanlar asıl olarak kelle paça çorbası içmeye geliyorlar. Gece 12.00'ye kadar açık. Sahipleri Diyarbakırlı. Paça çorbasının yanında sarımsak, turşu, soğan getiriliyor. Aksaray. Ayrı bilgi: Adı, Pizza Pizza. Fiyatlar uygun. Porsiyonlar büyük. Örneğin Jumbo boy 4-5 kişilik pizza 17.750.000 TL. Yanında 1 lt. kola veriyorlar. Sucuklu, mozarella peynirli, turşulu pizza. Sub sandviç 3 milyon TL. Sub sandviç, Pizza Pizza için özel olarak Karmez tarafından yapılan sandviç ekmeği içine mozarella peyniri, dilimlenmiş sucuk ve salatalık turşusu konulup fırınlanan ve ketçap mayonez ilave edilerek servis edilen, biır sıcak sandvic çeşidi. Mimar Sinan Mah.Beşyıldız Alışveriş Merkezi K.2 No.16, Çekmeköy/Istanbul Tel: (0216) 642 28 33-34

Semra Aktaş

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Ustalarla aynı sahneyi paylaşıyor
 Sushi ile gelen güzellik
 Sinop'u dünyaya kotrayla tanıttı
 Vitaminini bilin ona göre seçin
 Travmalara yogayla terapi
 Bu takvimin yıldızları hayvanlar
 Hişşşt! Kürekler Konuşuyor
 F1 pistinin tanıtım ürünleri hazır
 Büyük aşkların yükü ağır oluyor
 Depremle suya gömülen ada
 Türk ninjalar
 Alışveriş molasında internet keyfi
 Kısa kısa kısa...
 İdoller, idealler ve markalaşma süreci
 Vitaminin iyisi besinde
 Tarihi mekanda antika fuarı
 Dışarı Çıkmadan Önce
 İtalya'dan tiyatro geldi
 Şık kadının mağazası
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Çırağan Sarayı'nda bir kedi
Sen kalk Fransa'dan...
FİLİZ AKIN
Tiyatrodan sinemaya bir yolculuk
Oya Başar yaşça benden...
KENAN ONUK
Müzik dünyasından üç haber
Müziğin hedef kitlesine,...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Ulusa sesleniş
Spor yazarı rahmetli babam bu günleri...
ŞAFAK KARAMAN
Kolay gelsin
Türkiye'de yapılan rock müzik kulvarında...
Panzehir etkili barlar
Gerçek bir barı yaratan ne özel içkileri ne dekoru ne de ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.