kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yıldızlaşmak değil heyecan istiyorum
Yıldızlaşmak değil heyecan istiyorum
Sevişme sahneleri hikayeyi anlatıyor

Yıldızlaşmak değil heyecan istiyorum

Bu hafta vizyona giren 'İhtirasın Bedeli', hem karmaşık bir ilişkiyi yansıtan konusu hem de başrol oyuncusu Anna Mouglalis'le dikkat çekiyor. Genç aktris, "Kamera karşısında gerçekten yaşadığımı hissediyorum" diyor.

Dünyaca ünlü modaevi Chanel'in parfüm reklamlarından tanıdığımız Anna Mouglalis, fotomodellik ve şarkıcılıkta değil de sinemada kariyer yapmak istiyor. Dün gösterime giren 'İhtirasın Bedeli' isimli filmde baştan çıkarıcı bir kadını canlandıran Mouglalis, "Oyunculuk beni ben yapan şey" diyor. 26 yaşındaki Anna, üç filmlik sinema kariyerinde emin adımlarla ilerliyor.

* Oyuncu, fotomodel ve şarkıcı... Sanatın bir bütün olduğu düşünülse bile bir koltukta bu kadar çok karpuz taşımak kolay mı?
Tiyatro ve sinemada oyunculuk, beni ben yapan bir şey... Fotomodellik, sinema ile hayatıma giren bir iş oldu. Diğerleri gibi önce fotomodel sonra oyuncu olmadım. Chanel ve tabii ki Karl Lagerfeld hayatıma ayrıcalık kattı. Onun tarafından lanse edilmek, onun fotoğraflarında yer almak müthiş bir şey. Müzik ise bambaşka bir dünya. Sanırım ben başarısızlık konusunda duyarsızım. Önemli olan yeni bir şeyler yapmak, yeni kapılar açmak.

OYUNCULUK BAMBAŞKA

* Yaptığınız işler arasında sizi en çok hangisi cezbediyor?
Tabii ki oyunculuk. Sinema veya tiyatro fark etmiyor. Claude Chabrol'un yönettiği 'Sıcak Çikolata'dan sonra bir çok proje teklif edildi. Çalışırken içimde heyecan verici bir tutkunun var olmasını istiyorum. Seçtiğim projeleri de buna göre değerlendiriyorum. Evet, bilboardlarda resimlerimi görmek hoş bir duygu ama filmde kendimi izlemek başka bir şey. Müzik için şimdilik fazla bir yorum yapamıyorum.

* Avrupa sineması son yıllarda çıkışa geçse de genellikle Hollywood'un gölgesinde kalıyor. Size Avrupa'da mı yoksa Amerika'da mı yıldız olmak cazip geliyor?
Yönetmenin her aşamada işin içinde olduğu filmler bana ayrı bir tat veriyor. Hollywood veya Avrupa'da yıldız olmak... Yorum yapmam için daha çok erken. Seçimlerim Avrupa filmlerinden yana oldu ama 26 yaşındayım ve daha önümde zaman var.

TUTKU ÖNEMLİ

* Kıskandığınız bir kadın oyuncu var mı?
Şimdiye kadar gerçekten beni etkileyen tek bir kişi oldu o da 'Sıcak Çikolata' filminde beraber oynadığım Isabelle Huppert'ti. Kıskanmak bana anlamsız geliyor.

* Fransız sineması pek çok efsane isim çıkardı. Sizin de efsane olmak gibi bir amacınız var mı?
Benim sinemada yıldızlaşmak gibi bir amacım yok. Projeler teklif edildiğinde sadece 'ben burada nasıl bir tutku yaşarım' ve 'izleyiciyle ne paylaşırım' soruları oluşuyor kafamda. Tanınmak güzel bir duygu. Haute Couture imzasının temsilci modeli bile olduğunuzda, yönetmenlerin ve izleyicilerin size yaklaşımı farklı oluyor.

* 'Novo' filminden de hatırladığım kadarıyla, sinemada çıplaklığa kapalı değilsiniz. Sizce çıplaklık sinemanın bir gerçeği mi yoksa izleyici çekmek için olması gereken bir unsur mu?
Aslında 'Novo' filminden önce çıplaklık beni rahatsız ediyordu. Projede yer alan çıplak sahneleri ilk gördüğümde çekindim. Bence çıplaklık giyinik olmaktan çok daha zor. Filmlerde, hikayenin içinde bir anlamı varsa çıplak olmak artık beni rahatsız etmiyor. Sadece çıplak bir kadın figürü olarak görünmekse saçma geliyor.

CHANEL'İN MODELİYİM

* Bugüne kadar rol aldığınız filmlerden hangisi sizi gerçekten etkiledi?
İlk olarak tabii ki Claude Chabrol'ün yönettiği 'Sıcak Çikolata'. Oyunculuk, modellik kariyerimi etkiledi.

* Asiliğiniz yüzünden Chanel'in 'Allure' parfümü reklamlarında sizin yerinize Vanasse Paradise'in geçtiği iddia edildi. Chanel'le aranız nasıl?
Evet, Allure reklamlarındaki çalışmamız bitti. Basın, filmlerdeki çıplak sahnelerim veya verdiğim bazı demeçlerden dolayı Chanel'le çalışmadığımı yazdı. Oysa ben hâlâ Chanel'in temsilci modeliyim. Bu söylentiler varken, 2003'te Lagerfeld'in defilesine çıktım. Ayağım kırık olduğu için Lagerfeld benim için özel ayakkabı dizayn etti.

* Günlük hayatınızda nasıl birisiniz? Neler yapmaktan hoşlanırsınız? İyi bir sevgili misiniz? Nerelere gitmekten hoşlanırsınız?
Rahat olmayı, tutkularımla yaşamayı seviyorum. Film için çekime gittiğim İtalya'yı seviyorum. Orada yaşamak Fransa'dan farklı. Sevgili olarak nasılım bilmiyorum. Aşk özel bir duygu ama benim buna zamanım yok.
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 'Koşan adam' artık bir melek!
 Hislerim beni yanıltmadı
 Her zaman havalı
 Manken olacak
 Boğaz'ın tadını çıkartıyor
Bu hafta sonu keyif zamanı
Bu hafta sonu keyif zamanı
Eğlence
Autoshow çocukları özel parkura bekliyor...
Bu hafta sonu keyif zamanı (2)
Bu hafta sonu keyif zamanı (2)
Konser
Rock'ın ilahi kadını Vox'ta
Rock tarihine...
Sporda şike ve şiddet
Beşiktaş ile Çaykur Rizespor takımları arasında BJK İnönü Stadı'nda...
Kapkaç çeteleri
Çeteler kapıp kaçıyor, döner bıçaklarıyla yaralıyor, trenden aşağıya...
Sinagog saldırılarının yıldönümü
Bugün 15 Kasım 2004. Sinagog saldırılarının yıldönümü. Geçen yıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.