kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türk filmi bombardımanı
Türk filmi bombardımanı
Hoşgeldin Hayat
Eğreti Gelin
Anlat İstanbul
Büyü
Hababam Sınıfı Askerde
Yabancı yapım yerli oyuncu da var

Türk filmi bombardımanı

G.O.R.A.'nın gişe başarısı ve bu sezon vizyona girecek olan Türk filmlerinin sayısal fazlalığı Yeşilçam'da yeni bir çağ başlatıyor. Önümüzdeki sezon gösterilmeyi bekleyen 25 film daha var.

Türk sineması bu yıl uzun yıllardır yaşayamadığı heyecanı yaşıyor. Vizyona girecek Türk filmi sayısındaki artış bir yandan sinemacıları heyecanlandırırken, diğer yandan yakalanan fırsat en iyi şekilde değerlendirilmeye çalışılıyor. G.O.R.A. ve Yazı Tura'dan sonra bu sezon biri belgesel olmak üzere 25 Türk filminin daha vizyona girecek olması Yeşilçam'ın geleceğine umutla bakılmasını sağlıyor. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun sinemaya ayırdığı bütçenin önümüzdeki yıl çekilecek olan film sayısında patlamaya yol açması bekleniyor. G.O.R.A.'nın vizyondan çıkmasının ardından sinema salonları tam bir Türk filmi bombardımanına uğrayacak. Sinema salonlarındaki alışılagelmiş bir görüntü değişecek; panolarda yabancı afişlerden daha çok Türk filmlerinin afişleri yer alacak. Aralık ayından itibaren tam 25 Türk filminin daha vizyona girecek olması, yabancı filmlerin hakimiyetine son verecek.

TÜRK FİLMLERİ HASILAT REKORU KIRACAK
Geçtiğimiz yıl yabancı filmler toplam hasılatın yüzde 70'ini kazanırken, Türk filmlerinin kazancı yüzde 30'da kalmıştı. Başka bir anlatımla; yabancı ve Türk filmleri için satılan bilet sayısı 24 milyondu. Satılan 24 milyon biletin sadece 8 milyonu Türk filmleri için kesilirken, 16 milyon bilet yabancı filmler için kesilmişti. Sinemacılar G.O.R.A.'nın gişe başarısının da etkisiyle bu durumun tersine döneceğinden emin. Bu yıl beklenen tablo; kesilen biletlerin yüzde 70'inin Türk filmleri için, yüzde 30'unun ise yabancı filmler için olacağı yönünde. Bu yıl rekor düzeyde Türk filminin vizyona girecek olmasını sinemacılar büyük bir fırsat olarak görüyorlar. İzleyicinin ayağını Türk filmlerine alıştırmak, yabancı filmlerin egemenliğine son vermek için için bu yılın çok önemli olduğu görüşünde olan sinemacılar, fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorlar.

BAKANLIK BÜTÇESİYLE 50 FİLME DESTEK VAR
Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun açıklamaları da sinemacıların keyfine keyif kattı. Mumcu'nun sinemaya 14 milyon dolar ayırdığını açıklaması üzerine, SESAM'a (Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) proje yağmaya başladı. Yapılan hesaplara göre Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sinemaya ayırdığı bütçeyle yaklaşık 50 filme destek verebilmesi üzerine, pek çok yapımcı bütçe sorunları nedeniyle sümen altında sakladığı projesini gün ışığına çıkardı. Ayrılan bu bütçenin önümüzdeki yıl çekilen ve vizyona giren Türk filmlerinin sayısında büyük bir patlama yapması bekleniyor.

Hırsız Var
Türkiye'nin son beş-altı yılının önemli gündem maddeleri olan; finans, medya, mafya ve magazin dünyasını konu alan "Hırsız Var" traji-komik tarzıyla bu sezon adından çokça söz ettirecek filmlerin başında geliyor. 14 Ocak'ta vizyona girecek olan Hırsız Var ile yönetmen Oğuzhan Tarcan 14 yıl sonra sinemaya geri döndü.
Yönetmen: Oğuzhan Tercan
Oyuncular: Haluk Bilginer, Mehmet Ali Erbil, Suna Pekuysal, Gamze Özçelik.

MEHMET ÇALIŞKAN Magazin

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bu hafta sonu keyif zamanı
 Bu hafta sonu keyif zamanı (2)
 Çikolatanın 13 faydası
 Bu test gençler için
GÜLSE BİRSEL
Güzellik sırlarımı halka açıyorum!
Sağolsunlar beni de...
AYŞE TÜTER
Misketli makarna
Makarnayı tuzlu bol suda arzu ettiğiniz...
Ömrü boyunca diyet yapacak
Ömrü boyunca diyet yapacak
Doğuştan 'Fenilketonüri' hastası olan 3 yaşındaki Tansu; et, süt,...
'Koşan adam' artık bir melek!
'Koşan adam' artık bir melek!
'Her Gece' isimli şarkıya çektiği kliple bir gecede meşhur olan ve...
Hislerim beni yanıltmadı
Hislerim beni yanıltmadı
atv'nin izlenme rekorları kıran dizisi 'Aliye'de 'terk edilen koca'yı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.