kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hiçbir örgüte mensup değilim
Hiçbir örgüte mensup değilim
'Bedeller ödemem gerekiyor'
Her ançekip gidebilirim

Hiçbir örgüte mensup değilim

"Ben hiçbir zaman bir örgüte, gruba dahil olmadım. Hiyerarşiyi sevmiyorum. Belki de bunda babamın subay olmasının etkisi vardır. Benim hayatım hakkında insanların kararlar vermesini ya da o insanların aldığı kararlara uymak zorunda olmayı çok sevmem. Bence hayatta her şey politika. Sevme biçimimizden ailemizle olan ilişkiye kadar her şey politika...".

Daha birkaç ay önce Ankara'da yaşayan kimsenin tanımadığı bir tiyatrocuydu Mehmet Ali Nuroğlu. 25 yaşındaki genç oyuncu Çağan Irmak'ın yönettiği, 80 öncesi olayların anlatıldığı Çemberimde Gül Oya dizisindeki solcu Mehmet'i canlandırınca, tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim oldu. Siyasal mücadelesiyle aşkı aynı anda yaşamaya çalışan Mehmet'in öyküsü ve Mehmet çok sevildi. Özellikle bayanlar tarafından büyük ilgi gören Mehmet Ali Nuroğlu, kendine ait dünyada kendine has bir hayat yaşıyor. Onun yaşadığı hayat diğer ünlülerin hayatına hiç benzemiyor. Kendine bir ev bile tutmayan ve Taksim'deki Green Park Otel'de kalan Nuroğlu, bir dizi yıldızı olmasına rağmen, bir yıldız gibi düşünmüyor bir yıldız gibi yaşamıyor. Kendini kural tanımayan bir anarşist olarak tanıtan Nuroğlu, gizli dünyasını anlattı...

BU PROJEYE İNANDIM
* Mehmet Ali Nuroğlu kimdir?
Ben subay çocuğuyum. 1979 yılında İstanbul'da doğdum. Ama doğduğumdan beri babamın işi nedeniyle her yerde yaşadım. Bu yüzden her yerde yeni oldum ben. ODTÜ'ye gittim orada yeni oldum. Okulu bitirmeden ayrılıp, tiyatro bölümüne girdim. Orada da yeni oldum. Şimdi tekrar İstanbul'a geldim. Burada da yeniyim. Bu duruma alışığım.

* Ankara'da mütevazı bir tiyatrocuyken Çemberimde Gül Oya ile birlikte tüm Türkiye'nin tanıdığı bir isim oldunuz. Bu diziyle serüveniniz nasıl başladı?
O sıralar Ankara'da bir oyun sahneliyorduk. Dizi teklifine bu yüzden başlangıçta olumlu yaklaşamadım. Verilmiş bir sözüm vardı çünkü. Ama sonra senaryo geldi önüme. Okudum ve çok inandım. O dönemle ilgili bir şeylerin anlatılıyor olması, gizli kapaklı işlerin anlatılması özellikle bizim kuşak için çok ilginç. Sonra kabul ettim. Zaten dizinin çok ses getireceğine inanıyordum. Dizide oynayan isimlerin hepsi kaliteli, kariyeri olan isimler. Geçmişleri başarılarla dolu. O insanların içinde olduğu bir projenin başarısız olması çok zor.

* Neden bu rol için sizi seçtiler? Oynadığınız karaktere mi benziyorsunuz?
Birçok nedeni vardır tabii. Onlara sormak lazım. Çok fazla merak etmiyorum. Beni çok ilgilendirmiyor neden beni seçtikleri. Beni ilgilendiren şu: Bu rolü başarıyla oynuyor muyum, oynayamıyor muyum. Onların seçme nedenlerinden biri fizik olabilir. Açıkça söyleyeyim. Ben zaten er ya da geç buraya geleceğime inanıyordum. Ben kendimi hiçbir akıntıya bırakıp sürükletmedim. Biliyordum buraya geleceğimi. Dizideki Mehmet ile benim çok az benzer özelliklerimiz var. Mehmet'in yaşı benle aynı. Kılığı kıyafeti aynı. O yönden de seçmiş olabilirler beni.

* Siyasal görüşünüz aynı mı Mehmet ile?
Dönemlerimiz farklı bir kere. O dönemin yaşam koşullarıyla bugünkü koşullar çok farklı. O dönem isteseniz de istemeseniz de bir siyasal gruba dahil olmak zorundaydınız. Bu bir zorunluluktu. Ben hiçbir zaman bir örgüte, gruba dahil olmadım. Hiyararşiyi sevmiyorum. Belki de bunda babamın subay olmasının etkisi vardır. Bizim evde hiyerarşi yoktu ama orduevlerinde büyümüş olmamın etkisi olabilir bunda. Kaldı ki, zaten Türkiye sivil bir toplum değil. Hayatım hakkında insanların kararlar vermesini ya da o insanların aldığı kararlara uymak zorunda olmayı çok sevmem.

RÖPORTAJIM BİLE POLİTİK
* Peki bu durumda anarşist mi oluyorsunuz?
Evet, biraz öyle. O yüzden ben gerçek hayatımda hiçbir eyleme katılmadım. Hiçbir topluluğa üye olmadım. Ama bu onları tasvip etmediğim anlamına gelmiyor. Birtakım şeylerin yanlış olduğuna inanıyorsanız, bu herkesin kendi vicdani sorumluluğudur. Ben o şekilde yanlışlara protesto ederek karşı çıkacağıma inanmadım bu koşullarda. Bence hayatta her şey politika. Sevme biçimimizden ailemizle olan ilişkiye kadar her şey politika. Bilinçli olarak yaptığımız her şeyde politik bir eylem var. Bu dizide oynamam bu röportajı yapmam bile bir politikadır. Ama kendimi hiçbir şekilde adlandırmadım ve adlandırmayacağım.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Merakla beklenen aşkta ne olacak?
 İnternette katil peşine düşecek
 Sarmısaklı votka yolda
 İnce kumaşlar parlak renkler
 Üşenmezsem makyaj yaparım
 Binbir gece kızılları
 Sezonun En Yenileri
 Turquality kaliteyi artırdı
 Modern erkeklere
 Kalıcı mı, gidici mi?
 İstanbul'da sahtekâr damat alarmı
 Sinemacılarla belediyenin vergi kavgası nihayet bitti
 Yaptığımız dizilerle izleyiciyi aldatıyoruz
 Naomi'de yara var Sandra'da alerji...
 En zararlı 10 oyuncak
HAKAN & UTKU
Seri röportajlar
- Yıldoooo...
- Burada...
-...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Öğretmenler günü...
Dün öğretmenler günüydü. Çeşitli...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Soğanlı patates
Patatesleri...
Yüzü anomalili bebek ameliyatla bütün kusurlarından kurtuluyor
Yüzü anomalili bebek ameliyatla bütün kusurlarından kurtuluyor
Yüzünde doğuştan anomali olan bebekler, uzman ellerde ve ameliyat...
Ayakkabı ile barışıyorlar!
Ayakkabı ile barışıyorlar!
Ünlü şarkıcı Madonna, "Eşim Guy'la ne zaman kavga etsek, özür dilemek...
Maç izlemeye gitti herkes onu seyretti
Maç izlemeye gitti herkes onu seyretti
Attığı her adım haber olan sosyetik güzel Paris Hilton, New York...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.