kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baykal, Sarıgül'e sert çıktı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''CHP'nin ahlaki değerleri ve ilkeleri olan bir kurum'' olduğunu belirterek, ''CHP'de yönetimler gelir geçer, ama herkes bilsin ki Mustafa Kemal'in koltuğunda yolsuzlukların hesabını verememiş, adı rüşvetçiye çıkmış biri olmayacaktır'' dedi..

Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkında CHP'li üç milletvekili
tarafından hazırlanan raporu değerlendirdi. İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan rapor üzerinde CHP milletvekilleri tarafından titiz bir çalışma yapıldığını ve sonuçta ortaya Türkiye'de bugüne kadar hiçbir belediyede rastlanamayacak boyutta bir yolsuzluk olayının çıkarıldığını söyleyen Baykal, ''Cesareti varsa ya bunlar doğru değil ya da önemli değil desin. Benim niyetimi sorgulamayı bırakın da bu sorulara yanıt verin. CHP'de yönetimler gelir geçer, ama herkes bilsin ki Mustafa Kemal'in koltuğunda yolsuzluklarının hesabını verememiş, adı rüşvetçiye çıkmış biri olmayacaktır'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 3 CHP'li milletvekili tarafından Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkında hazırlanan raporun her sayfasında sadece gerçeklerin bulunduğunu ifade ederek, ''İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından bulunamayan rüşvetin belgeleri, arkadaşlarımız tarafından bulunarak, 'işte belge' denilmiştir'' dedi.

60 sayfalık raporda çok ciddi iddiaların bulunduğunu ve bunları yok saymanın mümkün olmadığını ifade eden Baykal, şunları söyledi: ''Bu rapordaki iddiaların bir kısmı resmi belgelerle ispatlanmış, bir kısmı ise resmi belgesi olmamasına karşın verilen ifade ve dinlenen telefon konuşmaları ile ortaya konulmuş net yolsuzluklardır. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporunda tespit edilen bu rüşvet ilişkileri, yapılmaması gereken bir işe karşılık alınan rüşvetin, o işin de yapılmamış olması nedeniyle yok sayılmıştır. Ancak bizim arkadaşlarımız, alınan rüşvet karşılığında yapılmaması gereken binanın yapıldığını ve bu binanın iskan ruhsatını bulmuşlardır.

İşte bu, rüşvetin belgesidir. Bizim bu raporu ve rüşvet belgelerini açıklamamızın ardından bir kişi bile, 'bu belgeleri verin' dememiştir, bir tek kişi sormamıştır. İşte Türkiye bu yüzden çürüyor. Bu raporu halkın öğrenmesi gerekmiyor mu? Gazeteler için bu raporun hiç mi haber değeri yok. 'Bu benim rüşvetçim, bu senin rüşvetçin' mantığıyla bu yolsuzluk olayları örtbas edilmeye kalkılırsa Türkiye'nin bu işin altından
kalkması mümkün değildir. Peki bu rapor karşısında ilgili kişi olsanız ne yapardınız? En azından çıkar bir iki kelime yanıt verirdiniz değil mi? Ama bu kişi tek kelime etmiyor sadece meydanlarda, 'hodri' diyor, 'herro' diyor. Sen önce şuna iki kelime yanıt ver de öğrenelim ne yaptın diye. Tabii ki bu sükutun da bir anlamı vardır, o da itiraftır.''

''BU, BİR RANT PAYLAŞIMI''


Baykal, bazı çevrelerin ''Her belediyede böyle şeyler olur'' mantığıyla olayı hafife almaya çalıştığını, ancak yapılanın ''kafasını sokacak ev için gerçekleştirilen gecekondu imar yolsuzluğu'' olmadığını ifade etti ve ''Bu, bir rant paylaşımıdır, bu süper zenginlerin himayesidir. Bulmuşlar kendilerine göre birisini, işlerini yürütüyorlar. Kime karşı yapıyorlar bunu, CHP'ye karşı...Hadi canım sende'' diye konuştu.

Söz konusu belediyede yaşanan yolsuzluğun, Türkiye'nin binlerce belediyesinin hiçbirinde yaşanamayacağını ifade eden Baykal, sözlerini
şöyle tamamladı:
''Cesaretin varsa çık, ya 'bunlar doğru değil' de ya da 'önemli değil' de. Benim niyetimi sorgulama, sorularıma yanıt ver. Bizim niyetimizle ilgili bir derdimiz yok. CHP bir kurumdur. Ahlaki değerleri ve ilkeleri olan bir kurumdur. Bizim muhalefet anlayışımızı sevmeyenler var.

Bize tahammül edemeyenler var. Bunlar kendilerine göre bir iktidar istedikleri gibi, kendilerine göre bir muhalefet de istiyorlar. 'Çizmeden yukarı çıkıyorsunuz, süper güçlere kafa tutuyorsunuz' diyorlar. Ama kusura bakmasınlar biz öyle olamayız. Bunun bedelini de ödeyeceğimizi söylüyorlar. Doğrudur öderiz, hem de şerefle öderiz ama kolay teslim olmayız. CHP'de yönetimler gelir geçer.

Dün bu koltukta Atatürk oturuyordu, bugün ben oturuyorum, yarın bir başkası oturacak. Ama herkes bilsin ki Mustafa Kemal'in koltuğunda yolsuzlukların hesabını veremeyen, adı rüşvetçiye çıkmış biri olmayacaktır.'' Öte yandan, CHP grup toplantısı öncesinde biraraya gelen 15'e yakın muhalif milletvekilinin, Mersin mitingi ile ilgili kısa bir
değerlendirme toplantısı yaptığı ve bu hafta içinde yeniden biraraya gelecekleri öğrenildi.


YUNANİSTAN ADACIKLARA BAYRAK DİKİYOR

Bu arada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yunanistan'ın bazı adacıklar ve kayalıklara bayrak dikmesine tepki göstererek, ''Yunanistan, egemenliğinde olmayan adacıklara bayrak dikiyor, Türk Hükümeti bilinçli bir sessizlik içinde görünüyor'' dedi. Baykal, hükümetin bir an önce açıklama yapmasını istedi. Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, bayrak dikilen yerlerin Kardak'a yakın olduğuna dikkati çekti. Yunanistan'ın bu kayalıklarda hak sahipliği iddiasında bulunamayacağını ifade eden Baykal, Türkiye'nin bir emrivaki ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Amerika bizi kaybediyor
 İnsan Hakları Danışma Kurulu'na yeni atamalar
 'Siyasetçiler maça gitmesin'
 Dernek yasasına Sezer'den zorunlu vize
 Peker'in Funda'sı Blair'in adayı çıktı
MAHMUT ÖVÜR
Bunun adı 'Kentsel' sürünme!
Dün İstanbul Büyükşehir...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Türkler asabi
Yalnızca son 10 gün içinde adamın biri...
MUHARREM SARIKAYA
Şoförler için 5 milyon dolarlık fon
Kamyonun şoför...
YAVUZ DONAT
Rüzgâr eken fırtına biçer
Dün sabah soluğu Meclis'te...
İhtiyaçtan Brezilyalı manken aranıyor!..
Pirelli Takvimi'nin 2005 çekimleri insanlığa armağan olsun. Gittik,...
Müzisyenin acı ölümü
Grup Yorum ve Grup Kızılırmak'ın kurucularından Tuncay Akdoğan, dün...
Son yolculuğuna çıktı
Son yolculuğuna çıktı
Beşiktaş-Rizespor maçında öldürülen 16 yaşındaki Cihat Aktaş'ın...
Anadolu kar altında
Anadolu kar altında
Doğu ve Güneydoğu'da yolları kapatan, tüm yurdu etkisi altına alan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu