kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ADRIANA LIMA OCAK: Yirmi üç yaşındakı bu Brezilyalı ya dikkat edin. Kalp krizi riski olanlardan uzak tutulması gerekiyor.
Burası sanki Rio de Popoiro

Dünyanın en prestijli takvimi Pirelli'nin 2005 tanıtımı için Rio de Janeiro'ya gittim. Takvim kızları nefes kesici. Brezilyalı kadınlarla ilgili izlenimim: Popoları ana gövdeden ayrı özerk bir cumhuriyet gibi...

İhtiyaçtan Brezilyalı manken aranıyor!..

Pirelli Takvimi'nin 2005 çekimleri insanlığa armağan olsun. Gittik, gördük, yutkunduk....

Yaptığım araştırmalar sonucu insanların Brezilya'ya gitme nedenlerinin dört ana başlıkta toplandığını söyleyebilirim.
1. Futbolcu görüp, beğenmek.
2. Rio Karnavalı'na kaynamak.
3. Birilerini üç beş milyon dolandırıp tüymek.
4. II. Dünya Savaşı sonrası, Nürnberg Mahkemeleri'nden yırtmak.
Bu listeye bir maddeyi daha eklemek zorundayım: Pirelli'nin 2005 takvim tanıtımını görmek ve gelişmeleri yerinde izlemek.

1. Madde Mahmut Uslu ve Hakan Bilal Kutlualp'in tekelinde.

2. Madde Selahattin Duman'dan sorulur. Hatta bir caddenin adı ona verilmiştir. Rua Duman.

3 ve 4'üncü maddelerin bizde karşılığı zaten yok. Pirelli Takvimi'ni kendime mal etmekte bir sakınca görmüyorum, dahası fazlasıyla hak ettiğimi düşünüyorum. Neden diye soracak olursanız, alın size cevap: Profesyonel hayatım takvim yapmaklaNAOMI CAMPBELL / ARALIK: Naomi hakkında bilmediğiniz bir şey var mı? On beş yıllık muhteşem bir kariyer. Kapak olmadığı dergi, çıkmadığı defile kalmadı. Ve durmaya niyeti yok. başladı. Daha o yıllarda basına bulaşmamıştım. Çorba kaynatma kontenjanından yıl sonları takvim, ajanda işleri yapardım. İlk yıl hazırladığım takvimde şubat ayını koymayı unuttum. Mallar elimde patladı. İkinci yıl herhangi bir ayı unutmadım. Ama onun yerine iki yıl öncesinin gün akışını koydum her nasılsa. Fena battım. Üçüncü yıl babam beni bir kenara çekti ve "bana zarar veriyorsun, acı çekiyorum" deyince bıraktık.

TAKVİM GELENEĞİNDEN GELİYORUM
Sonra dergiciliğe soyundum ve takvim geleneğimi orada sürdürdüm. Esquire ve FHM için kusursuz takvimler yapıp tiraj rekorları kırdım. Anlayacağınız yaptığım takvimleri art arda dizseniz burdan Rio'ya yol olur. Sanırım ikna oldunuz. Ve şimdi dünyanın en prestijli takvimi olan Pirelli'nin 2005 takvimininLILIANE FERRAREZI / AĞUSTOS: Bir Brezilyalı golcü daha... Transfer sezonu devam ediyor mu?prömiyeri için Rio'dayım. Bu yolculukta hamim, Korcan Karar. Korcan'ın "buraya kadar gelmişken seni Brezilyalı bir kızla evlendirelim" adlı çalışması da yazının yan hikayesi olsun. Kimi zaman yan hikayeler ana hikayeyi gölgeler. Endişeye mahal yok, yazı kontrolüm altında ve devam ediyor. Zaman farkı yüzünden metabolizmalarımız garip davrandı. Olmadık saatlerde acıktık, garip saatlerde uykumuz geldi. Prömiyerden iki saat önce acıkmış olmam sanırım dengeleri alt üst etmiştir. Korcan'la birlikte içimizin kıyılmasını bastırmak için sarımsaklı ekmek yedik. Sarımsaklı ekmek iki temel bileşenden oluşur: Ekmek ve sarımsak. Ancak burada sarımsak çok baskın ve biz baskın bileşene fena dadandık.

ÖZERK CUMHURİYET GİBİ...
Sonuç:
İki ejderha veya yürüyen sarımsak adamlar. VeFILLIPA HAMILTON / HAZİRAN: Ralph Laurenin insanlığa hediyesi. İlk kez on beş yaşında podyuma çıkan İsveçli güzel şimdi de Pirelli Takviminin altıncı ayında boy gösteriyor. bu halde geceye katıldık. Eğer Brezilya'nın iç kısımlarına bir göç hareketi olmadıysa sebep Pirelli Takvimi'nin kızlarıdır. Gerçi gece boyunca ağzımızı açmadık ama "çok derinden" gelen bir şeylerin geceyi berbat etmesinden de çekindik; sürekli manasızca sırıttık. 2005 çekimlerini 60 yaşındaki Fransız fotoğrafçı Patrick Demarchelier yapmış. Çekim boyunca kullandığı film rulosu kadar Trinitrin kullandığına bahse girerim. Çünkü kızlar gerçekten nefes kesici. Gezegenin en güzel kızları diyebilirim. Brezilyalı'sı, Alman'ı, Rus'u, Amerikalı'sı... United Colors of Kalp Krizi... Benim favorilerim Brezilyalı Adriana Uma ve Liliane Ferrarezi, Alman Julia Stegner, İsveçli Filippa Hamilton ve son olarak yine Brezilyalı Isabeli Fontana. Korcan'a sıradan insanın bu kızlarla evlenme ihtimalinin uzay gemisiKASIM GÜZELİ ISABELLI FONTANA: Pirelli Takvimine ikinci kez çıkan Brezilyalı bombayı etkisiz hale getirecek bir tim henüz bulunamadı. sahibi olmakla aynı olduğunu söylediğimde sarımsaklı ekmek yediğimi unutmuştum... Şimdi biraz da Brezilyalı kadınların popolarıyla ilgili izlenimlerimi aktarmak istiyorum. Nasıl oldu, nasıl gelişti, evrim sürecinin neresinde hamili kart yakinimdir muamelesi gördü bilemiyorum. Ama bildiğim bir şey varsa bu popolar ana gövdeden ayrı, özerk bir cumhuriyet gibi. Kendi dünya görüşü, karakteri, tavrı, duruşu var. Zapt etmek mümkün değil ve dahası ayrı kimlik ve pasaportları olmalı. Dediğim gibi sebebi nedir bilemiyorum. Bundan sonra, Selahattin Duman'ın başlattığı ve yarıda bıraktığı bu araştırmaya adayacağım kendimi... Peki tıraşı bırak, Rio nasıl bir yer diye soracak olursanız, dünyanın en komplekssiz yeri derim. Ve yol çok uzun diye de bu yazıyı bitiririm.
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Müzisyenin acı ölümü
 7 Ekim günü çifte 'acı'nın yıldönümü
 Hâkimden jet karar
 Hayatının en acı anı
 Köprüden uçan fotoğraf
 Karısını vurdu intihar etti
 7 yaşındaki çocuk maganda kurbanı
 Ses bombası panik yarattı
 İyi ki doğdun
 Alo SABAH İstanbul
 Başımız Sağolsun
REHA MUHTAR
Bu yazı 2. defa yayınlanıyor..
Sevgili okuyucularım..
MEHMET BARLAS
Baykal, Erdoğan'a İngilizce mi öğretsin?
Mustafa...
SAVAŞ AY
Kezzapçı koca yakalanana kadar yazıp duracağım!..
Eşini...
REFİK DURBAŞ
Eczacı ödemeleri...
Hastanın ilacını alamaması veya...
HINCAL ULUÇ
Sonunda "Ölüm" geldi!..
Şimdi belki kıyamet kopacak..
EMRE AKÖZ
İstanbul trafiği için acil öneriler
Kar yağışını bir...
Beslersen kargayı
Beslersen kargayı
Beşiktaş-Rize maçındaki cinayet sonrası siyah-beyazlı yönetim ağır...
Hangisi doğru Sayın Valim!
Hangisi doğru Sayın Valim!
İstanbul Valisi Güler, Federasyon Başkanı Bıçakcı ile yaptığı...
Amerika bizi kaybediyor
PKK'ya karşı harekete geçmeyen ABD'nin sonunda Türk halkını kaybetme...
İnsan Hakları Danışma Kurulu'na yeni atamalar
İnsan Hakları Üst Kurulu tarafından İnsan Hakları Danışma Kurulu'nda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu