kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Makyajsız asla sokağa çıkmam
Makyajsız asla sokağa çıkmam
'Güzelliğimle sinemada olacağım'

Makyajsız asla sokağa çıkmam

Podyumların başarılı mankenleri arasında ismi geçen Nihan Akkuş, güzelliğine çok güveniyor. Makyajsız sokağa çıkmayan Akkuş, çantasından ruj, rimel ve allığını eksik etmiyor.

Podyumlarda düzgün fiziği ve sansasyonlara karışmamış ismiyle başarıyla yürüyen Nihan Akkuş'un hedefleri büyük. Adını yurtdışında hem manken hem de tasarımcı olarak duyurmak istiyor. İdeali ise güzelliğiyle var olabileceği bir filmde oynamak. Henüz 22 yaşında olan güzel manken Yeditepe Üniversitesi'nde Moda Tekstil Tasarım Bölümü'nde okuyor. En büyük hayali mankenliğin yanı sıra yurtdışında tasarım eğitimini sürdürmek. Azra Akın'ın birinci seçildiği Türkiye Güzellik Yarışması'nda dördüncü olan Akkuş, şöhreti bir Cengiz Abazoğlu defilesinden sonra yakaladı. Hıncal Uluç'un da yazılarında kendisinden bahsetmesiyle tüm Türkiye onu tanıdı. Kanal Türk'te bir moda programı sunan genç manken güzellik sırlarını anlattı...

* Makyaj yapmayı çok seviyorum. Yazın daha hafif bir makyajı tercih ediyorum. Sadece parlatıcı, allık ve rimel kullanıyorum. Kışın ise koyu renkleri tercih ediyorum. Kışın kırmızı rujdan asla vazgeçmem. Müdür renkleriyle de gölgeli göz makyajı yapıyorum. Tasarım okuduğum için makyajda farklılıklar yaratmayı seviyorum.

* Trendleri takip ediyorum. Bu yıl yeşil çok moda, ben de mutlaka yeşil kullanıyorum. Kendime yakışandan da vazgeçmiyorum. Trendleri kendime göre yorumluyorum.

* 21 yaşındayım ve iki yıldır makyaj yapıyorum. Makyaj yapmayı defilelerde öğrendim. Ayrıca okulda da bize podyum makyajını öğretiyorlar.

* Dört yıldır Yeditepe Üniversitesi'nde tasarım okuyorum. Daha iki senem var okulun bitmesine. Okul bittikten sonra İtalya'ya gidip eğitim alacağım. Kendimi yurtdışında geliştirmek istiyorum. Mankenlikte ulaşmak istediğim nokta, yurtdışında bir top modelle katalog çekmek.

* Makyajda olmazsa olmazım ruj ve allık. Yüzü renklendirmek için bunlar yeterli bence.

* Makyaj yaparken gözlerimi ön plana çıkarmayı seviyorum. Ayrıca gözlerimin canlı görünmesi için sürekli lens kullanıyorum.

* Yüzüm biraz yuvarlak. Özellikle defilelerde yanaklarımın daha ince görünmesini istiyorum. Bir gölgeleme metoduyla bunu yapmayı makyözümden öğrendim. Televizyon çekimlerinde aynı şeyi ben uyguluyorum.

* 21 yaşında olduğum için çok fazla kozmetik ürün kullanmıyorum. Kullanmak da istemiyorum çünkü bıraktığınız anda cilt, bozuluyor. Makyajımı temizledikten sonra Chanel'in karma ciltlere yönelik bir sabunuyla yüzümü yıkıyorum. Ardından da tonik yerine mineral içerikli bir sprey kullanıyorum. Nemlendirici sürmüyorum çünkü cildim çabuk yağlanıyor.

* Önceden makyaj malzemelerimde belli bir marka yerine her hoşuma giden ürünü alıyordum ama şimdi sadece Mac markalı ürünleri kullanıyorum. Bu marka profesyonel ve ambalj maliyeti fazla olmadığı için diğerlerine göre daha uygun fiyata satılıyor. Parfümde Cacharel Amor'u kullanıyorum. Çok romantik bir koku. Genelde şekerli ve kalıcı kokuları severim.

* Saç bakımında Kerastase'ın ürünlerini kullanıyorum. İki haftada bir Kerastase'nin yeniden yapılandırıcı bakım kremi ile saçlarıma bakım yapıyorum.

* Makyaj çantamda özellikle ruj ve allık mutlaka bulunur. Ama sokağa makyajsız çıktıysam bütün makyaj malzemelerim yanımda olur.

AYSUN ÖZ GÜNAYDIN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Çağla Alişan'dan salsa şov
 Tuğçe niye yalnız geziyor?
 Akkaya, Oliver Stone'u İstanbul'da ağırlayacak
 Küçüğü kesmemiş!..
 Cem Yılmaz dayı oluyor
 Okyanusta parti...
 4 Aralık'ta evleniyor!
 Yeniden deneyecek
 Ser verip sır vermiyorlar
 Neo yakında evlenecek
 Fransız basınından Dice Kayek'e övgü
 Güç, para ve hırs tutkunu 10 kadın
La Russia defilesi izleyenleri silkeleyecek
La Russia defilesi izleyenleri silkeleyecek
Hazırladığı her koleksiyonuna felsefi bir anlam yükleyen ünlü modacı...
Ayakkabıların dili
Ayakkabıların dili
Hanımlar, siz belki farkında değilsiniz ama seçtiğiniz ayakkabı...
Kapkaç çeteleri
Çeteler kapıp kaçıyor, döner bıçaklarıyla yaralıyor, trenden aşağıya...
Sinagog saldırılarının yıldönümü
Bugün 15 Kasım 2004. Sinagog saldırılarının yıldönümü. Geçen yıl...
Yaser Arafat öldü
Filistin Devlet Başkanı ve Filistin mücadelesinin lideri Yaser...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.