kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Mucizeler Komedisi' perde için gün sayıyor
'Mucizeler Komedisi' perde için gün sayıyor

Şener Şen, Meltem Cumbul, Özlem Tekin, Güven Kıraç ve Mirkelam'ın başrolleri paylaştığı 'Mucizeler Komedisi' adlı müzikal, 10 Aralık'ta seyirciyle buluşacak.

80'li yıllarda Türkiye'de müzikal modası vardı. Dönemin ünlü şarkıcı ve sinema oyuncuları çeşitli müzikallerde sahneye çıkar ve onların rol aldığı bu şovlar büyük ilgi görürdü. Özellikle 'Hisseli Harikalar Kumpanyası' ve 'Keşanlı Ali Destanı' birer klasik olarak hafızalara kazındı... 90'lı yıllara gelindiğinde ise şarkılı, danslı gösteriler gözden düşüverdi. Yüksek bütçeli Hollywood filmleri, şov dünyasının ana damarlarından birini kesip attı! 80'li yıllara damgasını vuran müzikal modasını, hayata döndürmek için ilk adımı atan ise düzenlediği konserlerle adından çok sık söz ettiren Most Production oldu.

Most'un patronu Mustafa Oğuz, tüm imkanlarını seferber ederek 'Mucizeler Komedisi' adlı müzikal için kolları sıvadı. Şener Şen'in fıtık rahatsızlığının nüksetmesi nedeniyle sahneye konması bir yıl geciken 'Mucizeler Komedisi' 10 Aralık'ta perde açmak için hazırlanıyor. Kurtcebe Turgul'un yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği oyunun müzikleri Tamer Çıray'a ait. Koreografisini Beyhan Murphy'nin yaptığı, kostümlerini Canan Göknil'in hazırladığı 'Mucizeler Komedisi'nin şarkı sözlerini ise son yılların en gözde yazarlarından biri olan Tuna Kiremitçi yazdı. Şener Şen'in medya patronunu, Meltem Cumbul ve Özlem Tekin'in (dönüşümlü olarak) Çaycı Sütiye'yi, Güven Kıraç'ın bir gazetenin magazin müdürünü canlandırdığı müzikal; kadrosuyla da çok iddialı. Mirkelam'ın 'erkek meleği', şarkıcı Pamela Spencer'ın 'dişi meleği' oynayacağı 'Mucizeler Komedisi'nin 'şeytan'ı ise Şevket Çoruh oldu. Bu ünlü isimlere, 12 dansçı ve 20 de oyuncu eşlik ediyor. 10 Aralık'ta Etiler Karanfilköy'deki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan oyunun provaları çok keyifli geçiyor. Güven Kıraç ve Özlem Tekin ikilisi, ardı ardına yaptıkları esprilerle ekibi gülmekten yerlere yatırıyor.

GÖBEK BİLE ATIYOR
'Mucizeler Komedisi'nde medya patronu Sefa Yurdakul'u canlandıran Şener Şen, gösteri boyunca danstaki hünerlerini sergiliyor. Dansçıların omuzlarında taşıdığı 63 yaşındaki Şener Şen, rolü gereği bazen 'rap' yapıyor, yeri geldiğinde de oryantaller gibi göbek atıyor. Bir televizyon stüdyosunda yaşananların anlatıldığı müzikalde, gerçek ve ilahi dünya bir arada işleniyor. Erkek meleği canlandıran Mirkelam, rol gereği 'medya center'in çaycısı Sütiye'ye aşık oluyor. Başarılı bir şarkıcı olan Mirkelam, oldukça atletik bir vücuda sahip olmanın avantajını da danslardaki hüneriyle gösteriyor. Son dönem adından çok bahsedilen oyuncu Şevket Çoruh da şeytan rolününün üstesinden başarıyla geliyor.

BİLETLERE İLGİ ÇOK
Biletix ve Mustafa Kemal Kültür Merkezi'ndeki ana gişede satışa çıkarılan 'Mucizeler Komedisi'nin biletlerine yoğun ilgi var. Bu ilginin en çok mutlu ettiği kişi ise kuşkusuz, yapımcı Mustafa Oğuz... Oğuz; "Eminim bu oyun öncü olacak ve müzikal modası yeniden başlayacak" diyor.

ZAFER AKBAŞ Magazin

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Rafine eğlencenin yeni adresi
 Zor beğendiğim için çok az iş yapıyorum
 Ekranın en pahalı yüzleri bu kızlar...
 Bu çiftlik yine bomba olaylara gebe olacak
Bazı ünlüler Narkotik'e kendi istekleriyle gidiyor!
Bazı ünlüler Narkotik'e kendi istekleriyle gidiyor!
Ünlülerin hiçbir zaman girmek istemedikleri İstanbul Narkotik...
Bumin'in tercihi 'kırmızı' oldu
Bumin'in tercihi 'kırmızı' oldu
Kavaklıdere Şarapları'nın '2004 Primeur' tadım kokteyline katılan...
Kapkaç çeteleri
Çeteler kapıp kaçıyor, döner bıçaklarıyla yaralıyor, trenden aşağıya...
Sinagog saldırılarının yıldönümü
Bugün 15 Kasım 2004. Sinagog saldırılarının yıldönümü. Geçen yıl...
Yaser Arafat öldü
Filistin Devlet Başkanı ve Filistin mücadelesinin lideri Yaser...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.