kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta Lezzet Güneşi

Kıyam
Susamları yağsız tavada karıştırarak renkleri pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Balı ısıtın ve kaynama noktasına geldikten sonra 1-2 dakika kaynatın. Susamları katıp, 1-2 dakika daha pişirin. Çapı 30 cm. olan kısa kenarlı bir kaba yayın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER (10 kişilik)

* 250 gram bal
* 400 gram susam

Sıcak çikolatalı kek
Çikolata ve tereyağını ara ara karıştırarak benmari usulü eritip, ateşten alın. Yumurta, yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpın. Un, fındık ve tereyağlı çikolatayı katıp, yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış, porsiyonluk muffin kalıplarına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kekler sıcakken kenarlarını bıçakla kalıptan ayırarak servis tabaklarına alın ve üzerlerine ılık krema dökerek servis yapın.

MALZEMELER (8 adet)
* 200 gram bitter çikolata (doğranmış)
* 200 gram tereyağı
* 4 adet yumurta
* 3 adet yumurtanın sarısı
* 2 çay bardağı tozşeker
* 1,5 su bardağı un (elenmiş)
* 1 su bardağı fındık (kavrulmuş, toz haline getirilmiş)
* 2 su bardağı krema (arzuya göre)

Bademli kurabiye
Tereyağı, vanilya ve tozşekeri yumuşak bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurta ve sütü çırparak ilave edin. Karışıma badem, kekun ve unu katıp, iyice karıştırın. Hamuru unlu bir yüzeyde pürüzsüzleşene kadar yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlu bir yüzeyde 10x10 cm. ebatlarında açın. Kare hamurların bir köşesinden diğer köşesine doğru çok sıkı olmayacak şekilde sarıp, kruvasan şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Gülsuyu ve suyu karıştırın. Kurabiyelerin üzerine fırça ile sürün, pudraşekeri serpip, soğuduktan sonra servis yapın.

MALZEMELER (50 adet)
* 250 gram tereyağı
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1,5 su bardağı tozşeker
* 1 adet yumurta
* 1 kahve fincanı süt
* 2 çay bardağı badem (beyazlatılmış, kavrulmuş, ince doğranmış)
* 1,5 su bardağı kekun
* 3 su bardağı un
* Yarım tatlı kaşığı toz muskat
* 1 kahve fincanı gülsuyu
* 1,5 çay bardağı su
* 1 su bardağı pudraşekeri

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Peynirli şeftali tatlısı   / 19-11-2004
 İncirli pasta   / 18-11-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 17-11-2004
 Lezzet Güneşi   / 16-11-2004
 Lezzet Güneşi   / 15-11-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 14-11-2004
 Ramazan sofrası   / 13-11-2004
 Ramazan sofrası   / 12-11-2004
 Ramazan sofrası   / 11-11-2004
 Ramazan sofrası   / 10-11-2004
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Kıyam
Susamları yağsız...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Evlenmek mi, boşanmak mı yoksa evliliği sürdürmek mi...
Yoganın tarzı değişiyor
Yoganın tarzı değişiyor
Yoga özellikle son yıllarda herkesin vazgeçilmezi haline geldi. Tüm...
Yeni menopoz ilacı kadının  imdadına yetişti
Yeni menopoz ilacı kadının imdadına yetişti
Avrupa ile aynı anda Türkiye'de piyasaya sunulan yeni hormon ilacı,...
İş için geldiler, bir daha geri dönmediler...
İş için geldiler, bir daha geri dönmediler...
Natalia, Ayumi Takano, Tatyana Tskeviç, Katerina Moutsatsos, Evalina...
Mel's'in açılışı görkemli oldu
Mel's'in açılışı görkemli oldu
Bebek'teki eski Calua Restaurant'ın yerine önceki akşam...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.