kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Uyuyorum, uyuyorum günler çabuk geçmiyor
Uyuyorum, uyuyorum günler çabuk geçmiyor
Otomobil hakkında
Bu Otomobilin Bagajına Koca Bir Grup Sığdı!

Uyuyorum, uyuyorum günler çabuk geçmiyor

Otomobiller insanlarla, şarkılar da duygularla anlam kazanır. İşte bu yüzden canım çok sıkılınca otomobillerden fal tutuyorum. Ve yine bu yüzden VW Touran ile Gece Yolcuları'nı ziyaret ettim.

Sanırım dört beş ay önceydi. Gecenin bir saatinde cep telefonumda bir mesaj belirdi: "Uyuyorum, uyuyorum günler çabuk geçsin diye!" hemen gidip bu şarkının yer aldığı albümü satın aldım. Artık önümde yeni bir müzikal dönem başlıyordu. Çünkü "Gece Yolcuları" ile tanışmıştım! Aylar sonra, grubun yayıncı şirketi EMI'nin yetkilisi Neslihan ile, kendimi Karaburun yollarında buldum. Altımızda Volkswagen'in başarılı modeli Touran vardı. Gece Yolcuları ise Karaburun'da bir arkadaşlarının evinde repertuar çalışması yapıyorlardı. Uzun ama çok keyifli bir yolculuğun ardından Karaburun bizi harika bir balıkçı barınağı ile karşıladı. Güneş, yerini iri bir buluta bırakıyordu ve hava mis gibi deniz kokuyordu. Havaya girmek için yolda sürekli Gece Yolcuları'nın albümünü dinledik. Melodik Rock yapmayı seçen grubun tartışmasız ilk hiti "Unut Beni" isimli şarkı. Ağırlıklı olarak gitar melodilerine yer verilen albümün giriş şarkısı olan "Unut Beni" o herkesin diline doladığı dizeleri içeriyor: "Unut beni sevgilim, ben unutmuyorum" Sonra da kişisel favorim "Köpekler gibi" geliyor. Sevdiceğini köpekler gibi özlediğini usturuplu bir yolla anlatan şarkıdaki gizli köpek ulumasını farketmek ise çok eğlenceli. Albüm kapağında uzun uzun resimlerine baktığım ve televizyonda videolarını defalarca izlediğim grup üyeleri bizi mütevazı bir evde karşılıyorlar. Edis, Yasin, Uğur, Bülent ve Murat'dan kurulu olan grup hakkında edindiğim ilk izlenim, Karaburun'da çok eğlendikleri yönünde oluyor. Yaz mevsiminin sona erdiği ve artık balıkçılardan başka kimsenin kalmadığı bu cennet köşede artık eğlenmek çok da kolay görünmüyor. Ama bir dönem aynı evi de paylaşan bu beş müzik insanı arasındaki uyum kendini hemen belli ediyor. Hava kararmadan Touran'ımıza atlayıp fotoğraf çekimine başlıyoruz. Beş delikanlı ve iri müzik aletleri sorunsuzca otomobile sığıyorlar. Zaten hepsi otomobili çok beğeniyorlar ve özellikle konserlere giderken çok işlerine yarayabileceğini düşünüyorlar. Genel olarak çok sorunsuz insanlar ve bitmek bilmeyen fotoğraf amaçlı isteklerime boyun eğmek konusunda gayet istekli görünüyorlar. Bu arada ilk tanışma şokunu atıp, yavaş yavaş kaynaşmaya başlıyoruz. Aslında albümde yer alan şarkıların bir çoğunu yazan Uğur'u çok merak ediyorum. Ama grupta herkesin kendine has bir rengi ve espri anlayışı var. Hava yavaş yavaş kararıyor. İftar vakti geliyor. Anlaşılan grupta oruç tutanlar var. Volkswagen Touran'ımıza binip yeniden evin yolunu tutuyoruz. Bu arada otomobili Edis kullanıyor. Grubun solisti olan Edis, yakışıklılığı ve karizması ile yurtdışındaki solistleri aratmıyor. Grubun davulcusu Bülent ise sıradışı kıyafeti ve saçları ile hayli ilginç görünüyor. Bas gitar'da Yasin var. Murat ve Uğur ise çalması hayli zor ama bir o kadar eğlenceli gitar melodilerine hayat veriyorlar.

KARABURUN'UN SİHRİ
Eve vardıktan sonra yemek saati geliyor. Zaten grup arasında var olan uyuma da burada şahit oluyorum. Yasin ve Bülent, Touran'ı alıp sıcak pide ve su almaya gidiyorlar. Edis fırının başına geçiyor ve yemek yapmaya başlıyor. Uğur ise sofrayı hazırlıyor. Murat ise kapının önünde biriken sokak kedileri ve köpeklerini besliyor. Ben de yavaş yavaş kendimi prenses gibi hissetmeye başlıyorum. Yemek hazırlandığında espriler ve eğlence at başı gidiyordu. Ama bir yandan da sorular soruyordum. Grup olmak bu ülkede çok zordur. Konserlerden aldığınız para beşe bölünür, herkes solo albüm teklif eder ve bir süre sonra grup, müzik endüstrisinin tozlu raflarında yerini alır. Onları yeni tanıdım ama aralarındaki bağ bir albümlük grup olmaktan daha ileri gibi görünüyor. Hiçbir şey olmasa çok güzel türlü ve pilav pişirip, harika çay demleyebiliyorlar. Bu bile grup ruhunu korumak için olmasa bile arkadaşlığın uzun süreli olması için iyi bir sebebe benziyor bence. Keyifli ve dalga sesleri ile süslenmiş bir akşam yemeğinin ardından grubun çalışma saati gelmişti. Anfiler kuruldu, müzik aletleri yerlerine takıldı ve ilk elden şahit olduğum keyif dolu bir müzikal dinleti başladı. İlk önce sahnede cover versiyon olarak çalacakları Düş Sokağı Sakinleri'ne ait "Sevdan Bir Ateş"in Gece Yolcuları gözüyle yorumunu icra ettiler. Çok ama çok eğlendim. Birkaç şarkı sonra da utanmadım ve istek yaptım : "Unut Beni Sevgilim, Ben Unutmuyorum" u istedim. Abartmıyorum neredeyse albümden bile güzel çaldılar şarkıyı. Özellikle solist Edis'in yorumu, albümdekinden daha çok hoşuma gitti. O an son günlerde yaşadığım en özel andı. Bu kadar çok sevdiğim bir şarkıyı, yapan ve ona hayat veren insanlardan, Karaburun'da küçük bir yazlık evde dinlemek çok güzeldi. Şarkılara hayat veren şey duygular, otomobillere ise içinde yaşananlardır. Kör karanlıkta Volkswagen Touran'ıma binip CD çaları sonuna kadar açtım. Tabii ki Gece Yolcuları çalıyordu, köpekler gibi bağıra bağıra karaoke yaptım.
ESKİ sevgili size bu şarkıyı yollarsa durumu çok fena demektir. Ama eğer siz bu şarkıyı eski sevgiliye yollarsanız bu durum "Allah yardımcınız olsun" diye yorumlanabilir

Teknik Bilgiler
*
Maksimum Güç: 115 bg

* Maksimum Tork: 155 nm.

* Bagaj Hacmi: 695 lt.

* 0-100 km/sa hızlanma: 13.8 sn

* Şanzıman: 6 ileri tiptronik

* Fiyatı: 57 milyar 720 milyon tl

RahşanGülşan

DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Hava yolcu ve kargo trafiği arttı
 Süpersonik yolculuklar yakın
 Paris'te Veda
 Top ense, süzgün gözler, vişne kravat
 Artık eskisi gibi değiliz bu film bizi değiştirdi
 Jumbo jet A380 şubatta uçacak
 Kraliyet sistemiyle bale öğretiyorlar
 Pırıltılı, şıkır şıkır, metalik 2005
 Geçmiş Unutulmuyor
 Dubai sanki zaman tüneli
 Hayatta hep bir adım önde olmayı seviyor
 Uykunuz sizi ele veriyor
 Gül'ün uçağı eski teknoloji
 Sörfçü, şair, filozof, tasarımcı
 Karadeniz'de filizlenen "FIRTINALI" bir öykü
 Yeni nesil çok sıkı!
 70'lerin pop kültür ve nostaljisi
 Böyledir guletlerin aşkı
 Denizdeki pehlivan tefrikası
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜNTAY ŞİMŞEK
CİP'cilere VİP muamelesi
Yıllardır Türkiye'de çok önemli...
STELYO BERBERAKİS
Bayramlaşmanın çok bilinmeyen...
FİKRET AYDEMİR
Çamur Avrupa'ya Sıçradı
Irak'ta batağa saplanan ABD,...
TURGAY NOYAN
Cennette şenlik var
Evet gerçekten de "Cennette şenlik...
ERGUN HİÇYILMAZ
Bir bayram daha geçecek
'Hoşgeldin' dediğimiz bir...
Erken yaşlanmayı önleyin
Erken yaşlanmayı önleyin
Vücuttaki her türlü biyokimyasal olayda etkin olan enzimlerin üretimi...
Kalp sağlığı için en iyisi
Kalp sağlığı için en iyisi "ceviz"
Tüm balık çeşitlerinin kalp krizini önlemede son derece yararlı...
Biricik'le ne zaman mutlu görünsek nazara geliyoruz
Şimdi de oyunculuğuyla dikkat çeken Mazhar Alanson, eşi Biricik...
Sevilmeyen 'First Lady' yeniden gündemde
Kapatmadığı sarı saçları ve lükse düşkünlüğüyle Filistin Lideri Yaser Arafat'ın...
Organ mafyası yasanın boşluklarını iyi kullanıyor
Organ ticareti yasak ancak bağış adı altında sürdürülüyor. Türkiye organ...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.