kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kadınların zimmetinde aşk var
Kadınların zimmetinde aşk var

Aşk yüzünden çalıştıkları banka veya şirketlerde zimmetlerine para geçirip milyonlarca doları sevgililerine ya da kocalarına aktardılar. Kimi soluğu cezaevinde alırken kimisi de sırra kadem bastı. Ortak noktaları kadın olmaları.

AYŞE TOKTAY

Mudiler fark etti!

İş Bankası'nın İstanbul Şaşkınbakkal Şubesi Müdüresi'ydi. Bankada yüklü miktarda döviz mevduatı bulunan bazı müşteriler, hesaplarındaki paranın eksildiğini fark etti. Aralarında gazeteci Fatih Altaylı'nın da bulunduğu dört mağdur, durumu banka yöneticilerine iletti. Yapılan inceleme sonucunda banka müdiresi Ayşe Tokay'ın 4,5 milyon doları zimmetine geçirdiği belirlendi. Tokay'- ın şikayet sonrası emekli olduğu, soruşturma açılınca da Şişli'deki Fransız La Paix Hastanesi'ne yatarak ruh ve sinir sağlığının bozulduğuna dair bir rapor almaya çalıştığı ortaya çıktı.

ZEYNEP ÖZALTIN

Vadeli işlem yaptı

Elit Bilgi Danışmanlık Şirketi adı altında spot döviz piyasalarında işlem yapma vaadiyle para topladı. Ancak bu paraları yurtdışına kaçırdığı ve 20 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 23 yıl 10 ay ağır hapse mahkum oldu. Yargılama sırasında bir süre tutuklu kalan ve tahliye olduktan sonra ortadan kaybolan Özaltın hakkında mahkeme 1,5 yıl önce gıyabi tutuklama kararı verdi. Şimdiye kadar bulunamadı.

DİLEK DİZDAROĞLU

İkinci kez yakalandı
Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi'nde müdür yardımcısıydı. Aralarında Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal,Genelkurmay eski başkanı Necdet Üruğ, Kara Kuvvetleri eski komutanı Muhittin Fisunoğlu'nun da bulunduğu 97 mevduat sahibinin hesabından 7 trilyon lirayı sahte belgelerle zimmetine geçirdi. Dizdaroğlu'nun 16 yıldan beri bankanın bu şubesinde görevli olduğu ve daha önce de müşteri hesaplarıyla oynadığı ortaya çıktı.

ARZU ALPSU

Hesaplarla oynadı

Şeker Yatırım Hisse Senedi Müdiresi'ydi. Müşterilerden 4 trilyon liralık vurgun yaptı.

ELİF OMUZLUOĞLU

500 bin dolar aldı

Yapı Kredi Bankası'nın Bahçelievler Yayla Şubesi Bölüm Şefi'ydi. Zimmetine 500 bin dolar geçirdi.

BİLLUR FENERCİ

Amerika'ya kaçtı

Alfa Menkul Değerler'de 6 yıldır genel müdür asistanı olarak çalışıyordu. Müşterilerin hesaplarından 1,5 trilyonu sahte talimat yazılarıyla hesabına aktardığı ileri sürüldü. 33 yaşında, evli ve bir çocuklu olan Billur Fenerci'nin eşiyle birlikte ABD'ye kaçtığı anlaşıldı. Eşi,annesi ve babası da halen İstanbul 5.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın sanıkları arasında.

BEHİYE EBRU ONAR

Kumarbaza inandı

Portföy yöneticisi olarak çalıştığı Garanti Bankası'nda müşteri hesaplarından sevgilisi Cüneyt Aktürkler'in hesabına 470 bin dolar aktardığı için tutuklu olarak yargılanıyor. Sevgilisi ise KKTC'de rulet masasında yakalanarak tutuklandı. Onar, her şeyi aşkı için yaptığını ve kandırıldığını söylüyor. Zimmet suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istenen Ebru Onar ifadesinde, "Cüneyt bana zengin bir işadamı olduğunu söyledi. Ona inandım ve çok sevdim. Paraları, iki ay sonra ödemek koşuluyla havale ettim" diyordu.

SİBEL BULUŞ

İki sevgilisi için
Emlak Bankası'nın Beyoğlu şubesinde mevduat hesapları şefiydi. 1997 yılı rakamlarıyla 2 trilyon lirayı zimmetine geçirdi. 39 yaşındaki Buluş'- un iki sevgilisinin olduğu öne sürüldü. Buluş'un sevgilileri oldukları iddia edilen 20 yaşındaki kuaför kalfası ile servis şoförünü hediyelere boğduğu iddia edildi. Sevgililerinden birine otobüs, diğerine ev ve araba hediye ettiği öne sürülen Buluş'un "Daha iyi yaşamak,daha iyi giyinmek ve gezmek için çaldım" dediği de öne sürüldü. Buluş'un sanki müşteriye ödeme yapıyormuş gibi belge düzenlediği ve mudilerin paralarını kendi hesabına aktardığı belirlendi. Sevgilisiyle Kayseri'de yakalanan Buluş 12 yıl ağır hapis ve suça konu paranın üç katı ağır para cezasına çarptırıldı.

FUNDA ARI

Sevgilisine verdi

1998 tarihinde Toprakbank Taksim Şubesi Müdür Yardımcısı'yken 180 milyar lirayı zimmetine geçirmekle suçlandı. Müşterilerin repodaki paralarını çekerek sevgilisine verdiği öne sürüldü. 4 ay cezaevinde yattı.

BİLLUR GÜZİDE BALYEMEZ

2.8 milyon dolar

26 yıllık mesleki tecrübesinin sonunda Toprakbank Yönetim Kurulu Üyeliği'ne kadar yükseldi. Müfettişler Balyemez hakkında önce zimmetine 19 milyar lira geçirdiği iddiasıyla işlem başlattı. Ardından 2 milyon 850 bin dolar usulsüz kredi verdiği iddiasıyla soruşturuldu. Sekiz ay sonra yakalandı. "Sarı Avni" lakaplı Avni Musullulu'nun da içinde yer aldığı kişilere usulsüz kredi verdiği ileri sürüldü.

SANEM TUYGUN ŞAHLIOĞLU

Akrabalara çalıştı

Müşterilerin hesaplarından yaklaşık 2 trilyon lirayı aralarında eşi Mehmet Nezih Şahlıoğlu'nun da bulunduğu yakınlarının hesaplarına aktardığı önü sürüldü. 10 yıl hapis ve 4 trilyon lira ağır para cezası talebiyle yargılandı. Şahlıoğlu hesabındaki paradan şüphelenmediğini söyleyerek karısını suçlarken Berrin Karakoçoğlu Şahlıoğlu'nu kendisine suç ortağı aradığını öne sürdü.

SELMA HANDIRI

Borsada kaybetti

Esbank Tekirdağ Şubesi Müdür Yardımcısı'yken müşterilerin hesaplarından zimmetine 53 milyar lira geçirmekle suçlandı. Handırı'nın, 2000 yılında binbaşı olan eşinin gönderdiği paraları borsada kaybetmesi üzerine durumu eşine söyleyemediği, çareyi yolsuzluk yapmakta bulduğu ortaya çıktı. Handırı, işini, kariyerini ve eşini kaybetti.

HÜLYA ÜRPEK

Fonları aktardı

Beşiktaş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Müdiresi'ydi. 2000 yılında 8,5 milyar lirayı kendi hesabına aktardı. 12 yıla kadar ağır hapis cezası 25.5 milyar para cezası istemiyle yargılandı.

RAHŞAN DİDEM DELİKAN

Sahte bordroyla

Pricewaterhouse Coopers Danışmanlık Şirketi'nde çalışıyordu. Tüm maaş ve para ödemelerinde tek yetkili olan 30 yaşındaki Delikan, işten ayrılan personel adına sahte bordrolar düzenleyerek işten çıkarılanları maaş alıyormuş gibi gösterdi. 7 ayda 60 milyar lirayı kendi hesabına geçirdi. 12,5 yıl ağır hapis cezası ve menfaatinin iki misli 118,5 milyar lira ağır para cezasına çarptırıldı.

AYFER YURDAGÜL

48 müşteriden aldı

Türk Ticaret Bankası'nın Adapazarı şubesinde krediler şefiydi. 2001'de, 48 müşterisinin 850 milyar lirasını zimmetine geçirdi. Çünkü emekli binbaşı sevgilisi için gözü hiçbir şeyi görmüyordu. Ancak o da yakalandı.

HANDAN YERLİKESİK

1.3 trilyon aktardı

Türk Ticaret Bankası Menemen Şubesi'nde şef yardımcısıydı. 2001'de zimmetine 1 trilyon 300 milyon lira geçirdi. Vurgunu müşterileri adına kredi çekip hesabına aktararak yaptı.

BETÜL KURT

Hesaplarla oynadı

Gaziantep'teki bankada muhasebe elemanıydı. Müşteri hesaplarında oynama yaparak 1 trilyon lirayı zimmetine geçirdi. Vurgunu, müşterilerin yatırdığı paraları daha önce anlaştığı başka kişilerin hesaplarına yatırarak gerçekleştirdi. Vurgun ortaya çıktı, tutuklandı.

ADVİYE TEPECİKLİ

Aşk gözünü kör etti

Denizbank Etiler Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. Müşteri hesaplarından borsa simsarı sevgilisi için 1,5 milyon dolar almakla suçlandı. 4,5 yıl önce tanıştığı Fatih Deveci, Adviye Tepecikli'ye kendisini İskender Yılmaz olarak tanıtmıştı. Tepecikli, aşkı uğruna her sabah müşterilerin hesabından sevgilisinin hesabına para aktarıyor, Deveci de bu parayla borsada oynuyordu. Ancak bu durum uzun sürmedi. Hostes sevgilisi ile evlenen Deveci "Önemli bir iş bitireceğim" diyerek Tepecikli'den geri vermek üzere 1,5 milyon dolar istedi. Deveci, ABD'ye hostes sevgilisinin yanına giderken Adviye Tepecikli cezaevini boyladı.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Sevilmeyen 'First Lady' yeniden gündemde
 Organ mafyası yasanın boşluklarını iyi kullanıyor
 Çocuğunu kaybeden tek anne ben değilim
 Gravür, eşarp ve 'Tekcan Tekniği'
 Okyanusta tek başına
 Artık birileri hayatımızı tasarlıyor
 Evi olmayanlara kartondan ev
 Tavuk bizden intikam alıyor
 Fantazya gerçeği yansıtır
 Fazıl Say öğrenciler için çalacak
 Kamasutra şehri
 Müjde! Artık uzay filmi parodimiz var
 Deniz Feneri binlerce yaşamı aydınlatıyor
 Bir mektupla kaderi değişti
 Kızılay artık hemşire yetiştiremeyecek
 Amerikan futbolu turnuvası
 Kalite belgeli ilk öğrenci kulübü
 Sokak bilgesi saksafoncu
 Gizemli avukat şöhreti ikinci baharında yakaladı
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Fatih Terim meselesi ciddi midir?
Sadece evdeki huzurum...
MEHMET ALTAN
Bir valinin bayramı
Cuma sabahları, hem cumartesi günü...
ALİ POYRAZOĞLU
İnsanoğlu pek bi tuhaf canım...
Yolda karşılaştık. Kırk...
KAZIM KANAT
Birkaç saatliğine patron olmalı!
Arkadaşlarımla birlikte...
REFİK DURBAŞ
Gelecek çocuklarda
Geçen hafta Sabah...
ÖNCEL ÖZİÇER
Yine olacak!
Korkarım ben bu özel günlerden. Çıkmam...
Hava yolcu ve kargo trafiği arttı
Hava yolcu ve kargo trafiği arttı
Dünya genelindeki büyük yolcu ve yük artışına sadece Avrupa ve...
Süpersonik yolculuklar yakın
Süpersonik yolculuklar yakın
Süpersonik hızda uçan bir uçakta huzurlu bir yolculuk için en büyük...
Erken yaşlanmayı önleyin
Vücuttaki her türlü biyokimyasal olayda etkin olan enzimlerin üretimi...
Kalp sağlığı için en iyisi "ceviz"
Tüm balık çeşitlerinin kalp krizini önlemede son derece yararlı...
Picasso'nun en sevdiği tatlı, armut tatlısıydı
Fransızlar'ın yiyeceğe yaklaşımı özeldir. Sofraya verdikleri özen diğer...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.