Mutfakta lezzet güneşi
Vişneli pasta Krem şantiye sütü karıştırarak ilave edin ve koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip, 2-3 dakika daha çırpın. Muz jölesini 100 ml. ılık suda eritip, krem şantiye karıştırarak katın. Kalan ılık suda nescafeyi eritin. Kısa kenarlı bir cam kaba sırasıyla bisküvi ve muhallebiyi, en üstte muhallebi olacak şekilde malzeme bitinceye kadar yayın. Bisküvileri yaydıktan sonra her seferinde üzerlerine nescafeli su gezdirin. Buzdolabında dinlendirin. Üzerine vişneleri yayın. Vişne jölesini paketinin üzerindeki tarfe göre hazırlayıp, vişnelerin üzerine gezdirin ve jöle donuncaya kadar buzdolabında dinlendirin.
MALZEMELER 25 dilim) * 2 paket krem şanti * 400 ml. süt * 1 paket labne peyniri * 1 paket muz jölesi * 200 ml. su (ılık) * 1 çay kaşığı nescafe * 1 paket bebe bisküvisi (küçük paket) * 250 gram vişne * 1 paket vişne jölesi
Patlıcan böreği Patlıcanları alaca soyduktan sonra, uzunlamasına 4'e bölüp, 4 cm. uzunluğunda kesin. Kızgın yağda renkleri sararıncaya kadar kızartıp, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine çıkarın. Islatılmış nohudun kabuklarını çıkarıp, ikiye bölün. Suyu ilave edip, nohutlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Nohut, kıyma, soğan, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Yuvarlak dipli bir tencereye hazırladığınız kıymalı harcı yayıp, üzerini bastırarak biraz sıkılaştırın. Harcın üzerine patlıcanları yayın ve su gezdirip, tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte kıymalı harç hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Düz ve geniş bir tabağa ters çevirerek çıkarıp, servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 kg. patlıcan * 1 su bardağı nohut * 50 ml. su * 250 gram piliç kıyma * 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış) * Tuz, karabiber
Haşhaşlı poğaça Ilık suyun yarısında tozşeker ve mayayı eritin, 10-15 dakika dinlendirin. Unun ortasını havuz gibi açın, kalan su ve mayayı katıp, una yedirin. 10 dakika yoğurun. Ilık bir yerde hamur iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika dinlendirin. Haşhaş ve zeytinyağını iyice karıştırın. Patates, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi iyice harmanlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, 20 cm. çapında açın. Üzerine haşhaş ezmesi sürüp, bohça şeklinde kapatın. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Haşhaş ezmeli hamurları tekrar 10 cm. çapında açıp, ortasına hazırladığınız harçtan koyun ve poğaça şeklinde kapatıp, aralıklı olarak yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine haşhaş ezmesi sürün. Tepsinin üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 10 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
MALZEMELER (25 adet) * 400 gram un (elenmiş) * 200 ml. su (ılık) * 1 çorba kaşığı tozşeker * 40 gram maya (yaş) veya 2 tatlı kaşığı kuru maya * 100 gram haşhaş ezmesi * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 3 adet patates (haşlanmış, ezilmiş) * Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber
|