kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta lezzet güneşi

Vişneli pasta
Krem şantiye sütü karıştırarak ilave edin ve koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip, 2-3 dakika daha çırpın. Muz jölesini 100 ml. ılık suda eritip, krem şantiye karıştırarak katın. Kalan ılık suda nescafeyi eritin. Kısa kenarlı bir cam kaba sırasıyla bisküvi ve muhallebiyi, en üstte muhallebi olacak şekilde malzeme bitinceye kadar yayın. Bisküvileri yaydıktan sonra her seferinde üzerlerine nescafeli su gezdirin. Buzdolabında dinlendirin. Üzerine vişneleri yayın. Vişne jölesini paketinin üzerindeki tarfe göre hazırlayıp, vişnelerin üzerine gezdirin ve jöle donuncaya kadar buzdolabında dinlendirin.

MALZEMELER 25 dilim)
* 2 paket krem şanti
* 400 ml. süt
* 1 paket labne peyniri
* 1 paket muz jölesi
* 200 ml. su (ılık)
* 1 çay kaşığı nescafe
* 1 paket bebe bisküvisi (küçük paket)
* 250 gram vişne
* 1 paket vişne jölesi

Patlıcan böreği
Patlıcanları alaca soyduktan sonra, uzunlamasına 4'e bölüp, 4 cm. uzunluğunda kesin. Kızgın yağda renkleri sararıncaya kadar kızartıp, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine çıkarın. Islatılmış nohudun kabuklarını çıkarıp, ikiye bölün. Suyu ilave edip, nohutlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Nohut, kıyma, soğan, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Yuvarlak dipli bir tencereye hazırladığınız kıymalı harcı yayıp, üzerini bastırarak biraz sıkılaştırın. Harcın üzerine patlıcanları yayın ve su gezdirip, tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte kıymalı harç hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Düz ve geniş bir tabağa ters çevirerek çıkarıp, servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 kg. patlıcan
* 1 su bardağı nohut
* 50 ml. su
* 250 gram piliç kıyma
* 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
* Tuz, karabiber

Haşhaşlı poğaça
Ilık suyun yarısında tozşeker ve mayayı eritin, 10-15 dakika dinlendirin. Unun ortasını havuz gibi açın, kalan su ve mayayı katıp, una yedirin. 10 dakika yoğurun. Ilık bir yerde hamur iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika dinlendirin. Haşhaş ve zeytinyağını iyice karıştırın. Patates, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi iyice harmanlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, 20 cm. çapında açın. Üzerine haşhaş ezmesi sürüp, bohça şeklinde kapatın. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapın. Haşhaş ezmeli hamurları tekrar 10 cm. çapında açıp, ortasına hazırladığınız harçtan koyun ve poğaça şeklinde kapatıp, aralıklı olarak yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine haşhaş ezmesi sürün. Tepsinin üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 10 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

MALZEMELER (25 adet)
* 400 gram un (elenmiş)
* 200 ml. su (ılık)
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 40 gram maya (yaş) veya 2 tatlı kaşığı kuru maya
* 100 gram haşhaş ezmesi
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 adet patates (haşlanmış, ezilmiş)
* Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 16-11-2004
 Lezzet Güneşi   / 15-11-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 14-11-2004
 Ramazan sofrası   / 13-11-2004
 Ramazan sofrası   / 12-11-2004
 Ramazan sofrası   / 11-11-2004
 Ramazan sofrası   / 10-11-2004
 Ramazan sofrası   / 09-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 08-11-2004
 Ramazan Sofrası   / 07-11-2004
AYŞE ÖZYILMAZEL
Ramazan'da içme, bayramda ipini kopar... Yok ya!
Mis...
HAKAN & UTKU
Adam köpeği ısırırsa...
Bir köpek bir adamı ısırırsa...
AYŞE TÜTER
Mutfakta lezzet güneşi
Vişneli pasta
Krem...
Adacık nakli yapılan hastalar insülinsiz yaşama kavuşuyor
Adacık nakli yapılan hastalar insülinsiz yaşama kavuşuyor
Şeker hastalarının insülinsiz yaşamalarına olanak sağlayan 'adacık...
Tedavide umut veren çalışmalar sürüyor...
Tedavide umut veren çalışmalar sürüyor...
Acıbadem Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı...
Ex aşklarına döndüler!!!
Ex aşklarına döndüler!!!
Hande Ataizi ile Fethi Pekin, 4 Ağustos'ta nikâh masasına...
Helin'e tam not
Helin'e tam not
Ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın, Antalya'daki Kremlin Place...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.