kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DOLAR ÜSTÜNDEN KOMİSYON... Polisin telefon dinlemesine göre; Magic Life otellerinin eski sahibi Dr. Cem Kınay geçen yıl bir anlaşmazlığı çözmek için devreye giren Peker’in adamıyla 1 milyon 800 bin dolarlık pazarlık yaptı.
Beş yıldızlı otel sorununda Peker'in Madam'ı devrede
Magic Life Alman TUI'ye satıldı
'Avcı'sıyla görüşmek istedi olmadı
"Bizde Sinan diye biri yok"

Peker'in Madam'ı

Magic Life oteli anlaşmazlığında Peker'in aracısı Nalan Güney 1.8 milyon dolar komisyon istemiş.

Kınay-Tatlıcı sorunu
Polis, ünlü oteller zinciri Magic Life'ın eski sahibi Dr. Cem Kınay ile otelini kiraladığı Mustafa Tatlıcı arasındaki 10 milyon dolarlık anlaşmazlığı çözmek için Sedat Peker'in devreye girdiğini belirledi.

Polis şemasındaki kadın
Polise göre "Peker örgütü şeması" nda adı geçen Madam lakaplı Nalan Güney pazarlığı yaptı. Bir bürokrat aracılığıyla Kınay'la görüşen Güney 1.8 milyon dolar komisyonda anlaştı.

Kim bu üst düzey bürokrat
Polisin telefon dinleme saptamasına göre, 1.8 milyon dolarlık komisyon Peker, Güney ve aracılık yapan üst düzey bürokrat arasında eşit paylaşılacaktı. Bu bürokratın kimliği merak konusu.


Beş yıldızlı otel sorununda Peker'in Madam'ı devrede

Polis, Sedat Peker için ihalelere giren ve Ankara'daki bazı bürokratlarla irtibatını sağlayan kişinin Madam lakaplı Nalan Güney olduğunu saptadı: Madam, Cem Kınay'ın sorununu çözmek için devredeydi.

Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve adam kaldırmak suretiyle senet gaspı suçlarından tutuklanan Sedat Peker'in ünlü oteller zinciri Magıc Life'ın eski sahibi Dr.Cem Kınay ile otelini kiraladığı Mustafa Tatlıcı arasında patlak veren anlaşmazlığı çözmek için devreye girdiği belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın izniyle gerçekleştirilen telefon dinlemeleri sonucunda, Sedat Peker'in Ankara'daki bazı üst düzey bürokratlarla irtibatını Madam lakabı ile anılan Nalan Güney'in sağladığı tespit edildi. Buna göre Nalan Güney, Sedat Peker adına bazı şehirlerde ihaleleri takip ediyordu.

3 MİLYON EURO'LUK 3 ÇEK
Sedat Peker'in çete faaliyetlerini ve suç örgütünü belirlemek amacıyla polisin gerçekleştirdiği telefon dinlemesine takılan konular arasında Magıc Life oteller zincirinin para sorunu da vardı. Polise göre; Ankara'da yaşayan Nalan Güney'e üst düzey bir bürokrat, Magıc Life oteller zincirinin sorununu halletmesi ve bunun karşılığında da 2 milyon dolar tutarında bir komisyon alınması yolunda istekte bulundu. İstek üzerine yanına avukat Selahattin Erkman'ı alan Nalan Güney, Magıc Life'ın sahibi Dr.Cem Kınay'la, Hatır Sokak No: 18/1 Gaziosmanpaşa-Ankara adresinde bulunan Erkman Hukuk Bürosu'nda 28 Kasım 2003 tarihinde bir görüşme yaptı. Sorun aslında dahiliye doktoru olan, Avusturya'da yaşayan ve Magıc Life adı altında Avusturya merkezli dünyada 6 ülkede toplam 26 oteli bulunan Cem Kınay'ın otel kiralanması karşılığında Mustafa Tatlıcı'ya verdiği her biri 3 milyon Euro olan 3 çekti.

ANLAŞMAZLIĞI ÇÖZDÜ
Polise göre; Cem Kınay kira karşılığı verdiği çekin parasını Demir Leasing'den ciro ederek banka yoluyla havale etmişti. Ancak aralarında bu para konusu nedeniyle kavga çıkmış, taraflar arasındaki anlaşmazlık mahkemelik olmalarına değin uzanmıştı. Cem Kınay 10 milyon dolar zararı olduğunu söylüyordu. Mustafa Tatlıcı bu sorunun aşılmasında Avusturya'daki Cezayir Baysal isimli eski ülkücüye güveniyordu. Cem Kınay'a yardım etmeye kalkışan Nalan Güney ekibi ise bu gruba karşı etkiliydi. Nalan Güney sorunu çözebileceklerini ve kendisine 8,5 milyon dolar kazandırabileceklerini söyledi. Ancak ekibiyle devreye girmeleri karşılığında 2 milyon dolar istiyordu. Polisin saptamasına göre; Cem Kınay bu rakamı çok bularak 1,5 milyon dolar vermeye razı olduğunu söyledi. Konuyu bu işi kendilerine veren bürokrata sormak için süre istediler. Son kararın verilmesi için 1 Aralık 2003 günü görüşmek üzere anlaştılar. Görüşmeden sonra Nalan Güney alınacak parayı 1 milyon 800 bin dolar olarak belirledi. Alınacak paradan Sedat Peker'e da Nalan Güney aracılığıyla pay verilecekti. Cem Kınay da bunu kabul edince 3 Aralık 2003 tarihinde üçlü tekrar biraraya geldi.

BAYSAL KİMDİR?
Narkotik Şube ekipleri, 3 Haziran 2001 tarihinde Avusturya ve Hollanda polisiyle ortaklaşa düzenlediği operasyonda uyuşturucu tacirlerine büyük bir darbe daha indirmişti. 18 kişinin yakalandığı 'Senfoni' adı verilen operasyonda, toplam 34 kilo esrar ve eroin ele geçirildi. Avusturya'daki 14 sanığın arasında İzmir- Çeşme üzerinden İtalya, oradan da Avusturya'ya götürülmesi planlanan uyuşturucunun sahibi olduğu belirtilen Cezayir Baysal'ın da bulunduğu iddia edilmişti. Baysal'ın adı Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Orhan Yavuz'un kaçırılarak boğazı kesilmek suretiyle öldürülmesi olayında da geçmişti.

Atilla DİŞBUDAK / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kutsal Kudüs yolunda sabır testi
 AKP, Merkel'i ikna için Almanya turuna başlıyor
 Irak'ta öldürülen şoförlere son veda
 Bayram havası Antalya ve Söke'de kabus yaşattı
 Valilerin dostluk halayı
ERDAL ŞAFAK
Bu tartışma bitmez
Fransa'da iktidardaki Halkçı Hareket...
Hepimiz Bizans'ın çocuklarıyız
Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği desteği...
Cehennemden kaçış
Bir haftada 1200 direnişçi, 60 ABD askerinin öldüğü Felluce...
Akıllı bıdıklar
Akıllı bıdıklar
Ersun Yanal, yarınki Ukrayna sınavının ilk 11'ini yavaş yavaş...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu