kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'ÇİFTLİĞE BAYRAM TATİLİNE GELDİM': Cem Uzan serbest bırakıldıktan sonra Pamukova Adliyesi çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Cem Uzan eski çiftliğine baskın yaptı
TMSF: O çiftlik Uzan'ın değil bizim

Uzan baskını

Uzan ile 20 koruması TMSF'nin el koyduğu çiftliğe geceyarısı zorla girip görevlileri etkisiz kıldıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, yanında genel müdürü ve 20 koruması ile birlikte, önceki gece yarısı jip ve otomobillerle Pamukova'da bir süredir mülkiyeti TMSF'ye ait olan çiftliğe gitti.

GÖREVLİLERİ DİNLEMEYİP ZORLA GİRDİLER

Uzan ve adamları, görevli bekçinin ve TMSF personelinin engellemesine rağmen zorla içeri girdi. Bu arada Uzan'ın korumalarının görevlileri tartakladığı öne sürüldü. Olayı jandarmaya bekçinin bildirdiği belirtildi.

"KENDİLİĞİNDEN HAK ALMA" SUÇU İŞLEDİLER

Çiftliği saran jandarma Uzan'ı ve korumalarını gözaltına aldı. Nöbetçi savcıya sevk edilen Cem Uzan ve adamları "Kendiliğinden hak alma" suçundan 445'er milyon lira para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı.

BAYRAMI BURADA GEÇİRMEYE GELDİM

Çiftlik benim
Uzan'ın çiftliğe 3-4 günlük gıda maddesiyle geldiği ve TMSF görevlilerine "Burası benim. Bayramı geçirmeye geldim" dediği öne sürüldü.

Eşya alacağım
Gözaltı sırasında ise Uzan'ın kendini "Kişisel eşyalarımı almaya geldim" diye savunduğu bildirildi.

TMSF tepkisi
TMSF yetkilileri ise bu sözlere tepki göstererek "Evde bizim bilmediğimiz ama kendilerinin bildiği bir şey aradılar" diye konuştu.


Cem Uzan eski çiftliğine baskın yaptı

Genç Parti lideri Cem Uzan, 21 korumasıyla birlikte TMSF tarafından el konulan Sakarya'nın Pamukova beldesindeki çiftliğine gece yarısı baskını düzenledi Uzan'ın çiftliğe zorla girdiği ve içerideki TMSF yetkililerini barakaya kilitlediği öne sürüldü. Olaya el koyan jandarma, Uzan ve yanındakileri gözaltına aldı.

Genç Parti lideri Cem Uzan TMSF tarafından el konulan Sakarya Pamukova'daki çiftliğine önceki gece yarısı saat 03:00 sularında 'baskın' düzenledi. Uzan, Grubu'nda genel müdür olarak çalışan Müştak Ayvaz, avukatı Şaylan Çığgın ve korumalarıyla birlikte zorla çiftliğe girdi. Bekçinin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine Uzan ve beraberindeki 21 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Cem Uzan ve beraberindekiler "Kendiliğinden hak alma"suçundan 445'er milyon lira para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı.

BEKÇİ JANDARMAYA KOŞTU
Olay önceki geceyarısı 03.00 sıralarında meydana geldi. Uzan Pamukova'daki çiftliğe beraberindeki 21 kişi ile gelerek zorla içeri girdi. Uzan, Müştak Ayvaz ve avukatı Şaylan Çığgın ikinci kata çıkarken diğerleri giriş katında bekledi. Olayın çiftliğin bekçisinin yaklaşık 2 saat sonra evden ayrılarak durumu jandarmaya bildirmesi üzerine ortaya çıktığı açıklandı. Bekçinin ihbarı üzerine çiftliğe gelen jandarma ekipleri, Uzan ve adamlarına müdahale etmedi. Çiftliğe baskın olayı, İçişleri Bakanlığı'na bildirildi ve savcılık izninin gelmesinin ardından operasyonADLİYEYE SEVKEDİLDİ Uzan'ın, TMSF görevlilerine başlatılması talimatı verildi. Çiftliğe giren jandarma ekipleri, Uzan'ın korumalarını etkisiz hale getirerek, Uzan ve beraberindekileri jandarma karakoluna götürdü.

JANDARMAYA DİRENDİ
Gözaltına alınmamak için jandarmaya bir süre direnen Cem Uzan'ın, "Burası benim çiftliğim. Elimden zorla alındı. Buradan kişisel eşyalarımı almaya geldim. İçeriye sokulmadım" dediği öğrenildi. Korumalarıyla aynı minibüse binmeyi reddeden Uzan, Lincoln marka cipiyle sorgulanmaya götürüldü. Cipini kendi kullanan Uzan, Müştak Ayvaz ve avukatı Şaylan Çığgın ile jandarma tarafından oluşturulan konvoy eşliğindeGAZETECİLERE EL SALLADI: Genç Parti lideri Cem Uzan, çiftlikten Pamukova Jandarma Karakolu'na kendi cipiyle gitti. Uzan, kapıda bekleyen gazetecilere Pamukova Jandarma Karakolu'na getirildi.

445'ER MİLYON PARA CEZASI
Sağlık kontrolleri hastaneden gelen hekim tarafından yapılan Uzan ve beraberindekiler, daha sonra adliyeye sevk edildi. Uzan ve beraberindeki 21 kişi, "Kendiliğinden hak alma" suçundan 445'er milyon lira para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı. Uzan hakkında, "Kendiliğinden hak alma" suçunu düzenleyen TCK'nın 308/1 maddesi gereğince verilen para cezasını 10 gün içerisinde ödemesi durumunda ayrıca bir dava açılmayacak.

Murat KEKLİKÇİ Ali BALCI - İSTANBUL/MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Filistin'e bayram hüzünle geldi
 Futbola 'Kelebek' kondu
 Yollar yine kan gölü
 Sürücü kurslarına çeki-düzen verilecek
 Alkolmetreyi üflemeyen yanacak
 Bakan Şahin: Duble yol kazaları azaltacak
 Ölüm haberine dayanamadı
 Papaz Koyu'nda 150 mülteci yakalandı
 Kalem şeklinde suikast silahı
 Tekerlekli sandalye ile 3 bin km yol aldı
 Kocasını kaplan yiyen eşten dava
 AIDS'li Y.O. hakkını AİHM'de arayacak
 'Kokainman ve pavyon kadınlarıyla birlikte'
 YÖK: Öğrenci affı söz konusu değil
 Bir Türk tanker şoförü daha öldürüldü
ERDAL ŞAFAK
Tanrı "Işık olsun" dedi
İslam alemi -son yılların...
ERGUN BABAHAN
Siz kimsiniz?
"Biz kimiz?" Uygarlıklar Çatışması...
Selef koltuğu bırakmayınca
Gürcistan'a bağlı özerk bölgede seçimi, Tiflis'e yakın muhalefet...
İşadamları öldürülünce
Çerkes bölgesinde 7 işadamı, Başkan'ın eski damadının evine...
Gençlere pekiyi: 0-0
Gençlere pekiyi: 0-0
Galatasaray'ın genç futbolcuları AEK ile oynanan ikinci hazırlık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu