kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Oyunculuk müziğin önüne asla geçemez'
'Oyunculuk müziğin önüne asla geçemez'
'Öğreneceğim çok şey var'

'Oyunculuk müziğin önüne asla geçemez'

Özkan Uğur, G.O.R.A. filmindeki rolüyle gündemde. Oyuncu olarak geç gelen şöhretinin keyfini sürerken müzik hayatını da boşlamıyor. MFÖ olarak yeni albümlerinin 2005'te çıkacağını müjdeliyor.

Yıllardır dilimizden düşmeyen şarkıların mimarı MFÖ'nün 'Ö'sü Özkan Uğur, oyuncu olarak geç gelen şöhretinin keyfini sürüyor. G.O.R.A'da da oyunculuktaki başarısını kanıtlayan Özkan Uğur, Hülya dergisine müzik, oyunculuk ve hayata dair görüşlerini anlattı...

TİYATROYU İSTEDİM

*
Okul yıllarımda anneme, babama çok yalvarmıştım "Ne olur beni konservatuvarın tiyatro bölümüne yollayın" diye. Tabii o sırada tüm anneler, babalar çocuklarının mühendis veya doktor olmasını isterdi. Gerçi bizde müzik ağır bastı. Belki konservatuvara girseydim, MFÖ olmazdı. "Her işte bir hayır vardır" derler.

* "Eşkıya" filmiyle beraber bendeki yetenek keşfedildi. Oyunculuk serüvenim böyle başladı. Gerçi bu filmden önce 1980'de Fuat'la (Güner) birlikte Ferhan Şensoy Orta Oyuncuları Tiyatrosu'nda "Padişahları da Vururlar" oyununun müziklerini yapmıştık. 500 oyun oynadık. İlk orada, tiyatronun tozunu yuttum. Sonra "Kahraman Bakkal Süper Markete Karşı" oyununun müziklerini yapmıştık, onda da küçük roller aldım. 1998'de İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda "Küçük Bir İş İçin Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor" oyununda Mehmet Güleryüz, Levent İktem ile birlikte oynamıştım. Bu sezon bu oyunu tekrar sahneye koymayı düşünüyoruz.

DİZİ KİRLİLİĞİ VAR

*
Oyunculuk mu, müzik mi derseniz ikisi bir arada yürüyor işte. Oyunculuk asla müziğin önüne geçemez. Şimdi Mazhar da dizide oynuyor. Aslında o tiyatro bölümünden mezundur. Tabii tutmuş bir dizide rol aldığı için daha şanslı bence. (Gülüyor) Şimdi sıra Fuat'ta. O da daha önce TRT1'de "Koltuk Sevdası" adlı dizide oynamıştı. Güzel bir proje gelirse, o da dizi oyuncusu olabilir. Belki MFÖ'ye bir teklif gelir, hep birlikte bir filmde oynarız.

* Dublajı pek sevmiyorum. Dizilerde dublaj olunca ruh gidiyor. Oynadığınız anki heyecanı seslendirirken yakalamanız imkansız. Gerçi "İkinci Bahar" ve "Alacakaranlık" dizilerinde bunu başarmıştık ama şartlar dublajlı çekimi zorluyor.

* Senaryonun çok güçlü olması gerektiğine inanıyorum. Bakın şimdi bir dizi furyası var ortalıkta. Feci bir kirlilik. İş tamamen reyting üzerinde dönüyor. Aslına bakarsanız aynı insanlar başrol oynuyor, aynı senaristler dizileri yazıyor. Böyle bir yozlaşma da var. Bir süre sonra bu da tüketilip bitecek.

AİLECE SANATÇIYIZ

*
40 yaşında baba oldum, ama iyi ki olmuşum. Yoğun bir tempom olduğu için oğlum Alican'la sadece hafta sonları ilgilenebiliyorum. Zaten onun da okulu var. Ama galiba ben Alican'ı daha fazla şımartıyorum, eşim öyle diyor.

* Ailece sanatçıyız: Eşim Aysun Aslan Devlet Opera ve Balesi'nde koreograf, oğlumuz Alican da geçen yıl piyano dersi almaya başladı. Ben de malumunuz!

DÖNEM BİZE YARADI

*
Müziğin dumura uğraması MFÖ olarak bize yaradı. Dinleyiciler artık iyi iş arıyor. Şarkılarımız yıllardır onların dilinden düşmedi. Bu kadar ilginin olması, konserlerimizin bu kadar kalabalık olmasının sebebi de bence bu. 1984'te ilk albümümüzü yaparken arabesk furyası vardı. Yapımcılar bizim yaptığımız müziğin anlaşılamayacağını düşünüp, bize de "Halk için müzik yapın" dediler. Böyle diye diye, milletimize kötü şeyler veriyoruz. İyi şeyler sunun, halk daha iyisini isteyecektir. Biz bu düşüncede olmasaydık, bu kadar uzun soluklu bir müzik yaşamımız olmazdı. Hayranlarımızın çocukları artık bizi dinliyor, inşallah torunları da dinler.

ALBÜME DEVAM

*
Bir süre çalışmalarımıza ara verdik. Mazhar ve Fuat solo albüm yaptı. Ben bu dönemde "Ben de albüm yapacağım, benim albümüm yok" diye ağlamadım. Ben oyuncu olarak projelerde yer aldım. Biz ayrı ayrı albümler yaptık ama ayrı ayrı gruplar kurmadık ki. Şimdi de kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yeni albümün çalışmaları içindeyiz. 2005'in ortalarında çıkacak inşallah.
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Günümüz şöhreti tarz değiştirdi
 Erol Evgin'den anlamlı konser
 'Daha 20'sine yeni girdim!'
Bu toprağın sesleri İstanbul'u sevmiyor
Bu toprağın sesleri İstanbul'u sevmiyor
Türk Halk Müziği tutkunlarını atv ekranlarına bağlayan Anadolu...
Huzur veren bayramlar
Huzur veren bayramlar
Otuz günlük zor fakat güzel bir maratonun ardından sıra hediyeye...
Azınlık ve Kültürel Haklar Raporu (özet)
Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanı İbrahim...
1 Milyon TL = 1 Yeni Türk Lirası
Yeni Türk Lirası'na 2005'te hazır olun. Yasa ile, Türk lirasından...
Avrupa Birliği Temel Haklar Şartı
"Birlik, üye devletlerin de dayandığı özgürlük, demokrasi, insan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.