kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Valla BAYRAM ettim
Valla BAYRAM ettim


'Vakit nakittir. İki saatte çikolata avı budur. Taksim- Beyoğlu- Nişantaşı hattında dört mekanı talan ettim; ne var ne yok didikledim. Sordum, öğrendim... Rengi, kokusu, parlaklığı, lezzeti gibi kritik noktaları var. Ağızda erimesine izin vermeli, 'arkadan kovalayan var' misali hareketlere girmemeli....

Sütlü, siyah, fındıklı, fıstıklı, likörlü, meyveli, bademli... Seçmece bunlar seçmeceee... Çikolata deyip geçmemece!.. Aslında muhteremle münasebetimiz taaa çocukluk günlerime dayanır. Eh veletlik bu; haylazız, ortalığı birbirine katarız, azarı işitip odaya kapanırız ya hah! Annem cezada sansın, zuladaki çikolatalar yaşasın! Ne de güzel yerdim cezalı cezalı. Sadece cezada mı? Bir numaralı mükafattı da çikolata... Şimdi biraz babamvari bir cümle olacak ama vallahi gerçek. Ben küçükken bugünkü gibi çeşit çeşit çikolatalar köşe başındaki markette yoktu. Babam da 'Evliya Çelebi' hesabı, ordaaan oraya seyahat eder dururdu. Eh kız milleti babacı olur. Babam gidince pek yıkılır, tişörtlerine sarılır ağlar, yolunu beklerdim. Benim peder de işini bilir, kutu kutu çikolatalarla dönerdi. Ablamla Barbie bebek almış kadar sevinirdik. 'Ya yarına çıkmazsak' sloganlı ablam, anında çikolataları silip süpürür... Bense saklar haftanın günlerine bölerdim. Yani hazzı yedi gün yaşayacakken niye bir saatte tüketeyim ki? Dedim ya çikolata deyip geçmemece diye. Nur olsun, sayesinde ticaretten de çakarız evelallah. Elindekileri tüketen ablam kapıma dayanınca, az mı süründürdüm... İşte çikolatayla ilk aşkım böyle başladı... Sonraaa bunaltıcı matematik derslerine yoldaş, aşk olayına cila, üzüntüye deva, kaynaştırıcı, durum kurtarıcı olmuştur kendisi. Tabii kimi zaman abartınca sivilce, etine dolma, al al kızarma durumları yaşamadım değil... Ama olsun yaniii, değer hani. İşte mevzuyu böyle ballandırdıktan sonra balık etli, her çikolataya atlayan halimi de göz önüne alırsak Şeker Bayramı üstü teftişe çıkmamam yakışmazdı. Kolay mı? Hem yiyecez hem yedirecez... Sonra artık büyüdük, meslek sahibi olduk; anneanneye, babaanneye maaşımızla aldığımız çikolataları götürecez (ayy çok heycanlı). Neyse... Vakit nakittir, iki saatte çikolata avı budur. Taksim-Beyoğlu-Nişantaşı hattında dört mekanı talan ettim; ne var ne yok didikledim. Sordum, öğrendim... Çikolata hassas meseleymiş. Öyle benim gibi küüt diye mideye indirmek olmazmış... Rengi, kokusu, parlaklığı, lezzeti, duruşu gibi kritik noktaları varmış. Tadarken ağızda erimesine izin vermeli, başka bir tabirle 'arkadan kovalayan var' misali hareketlere girilmemeliymiş. Çok ayıp çoook! Doğru ya da eğri benim taktik şudur; izle, elle, kokla, ısır, abuk sabuk sesler çıkart, mideye yolla. Haa diyelim idareli ve iradelisiniz (Türkiye sizinle gurur duyuyor) paketin kalanını nasıl muhafaza edeceksiniz? Çikolata bu, ilgi alaka ister... "Isıya neme duyarlıdır 10-15 derece arası sıcaklıkta, yüzde 60-70 nemli ortamda saklanmalıdır" dediler. Offf şimdi kim derece ayarı yapacak ki... İyisi mi tez elden yiyelim gitsin! Afiyet, şeker, bal etkisi versin!


Chocolate Charm

TEŞVİKİYE Milli Reasürans ÇarşısıNişantaşı'nın gözbebeği... Bir de çikolatacısı var ki nefis! ChocolateCharm'da İsviçreli Lindt ve Lindorçikolataları var. Konyaklı, şampanyalı, fıstıklı, çilekli tam elli çeşit.Haa bir de insanı baştan çıkartacakpastaları da var. Bayram için hazırpaketler 8.5-50 milyon arasındadeğişiyor. İster hazır alın, ister ka-fanıza göre seçin, doldursunlar...

Mon Markiz

O NE çikolatalar öyle! Cevizbüyüklüğünde renk renk çikolatatoplarının, şık vitrinlerde size bak-tığını düşünün. Sonra limon sorbe-li, hindistan cevizli, şeftalili, vişneli,capuccinolu dev truffe çikolatala-rın omuz omuza poz verdiklerinide düşünün. Düşündünüz mü?Hah! Bir de tadın ve düşün! Abartan çikolata yüzü görmesin! Bay-ram kutuları 24-150 milyon arası.

Taksim Cafe Marmara

TAKSİMİN üssü, buluşma noktası...Konumuz çikolata diye pasta meselesini es geçiyorum ama çikolatada da iddialılar. Alkollü ve alkolsüz yüz civarı çikolata çeşidi mevcut. Ayrıca bayram için boy boy,renk renk paketleri var. Favorimminik sepet biçiminde içi karamelliolan. Ayy yok vazgeçtim, şimdirağbet görür bana kalmaz! Çikolataların kilosu 65-82 milyon arası.

Vakko

İSTİKAMET Beyoğlu Vakko. EhVakko bu; her işi ciddiye alır, as-lanlar gibi çikolata belgelerini asmışlar. Çikolataları İsviçre onaylı,pardon yani. Meşhur superfine'ları(hani şu kare ve incecik, sütlü-bit-terligiller), fes içine lokumlu çiko-lataları, badem ezmeli, romlu, mı-sır gevrekli ortaya karışık kutularıhepsi çok şık, çok leziz. Gramajagöre fiyatlar: 16-145 milyon arası.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Şimdilerde herkes Hokus Pokus okulunda
 Her eve lazım
 CCS, fiyatlarıyla herkese hitap ediyor
 Vedi her bedende şık
 Efor giyin, bayramda tarzınız konuşulsun
 Bayramın olmazsa olmazı: Şeker
 Kaptanınız konuşuyor!
 Okul değil yıldız fabrikası
 Çocuklar yaşadı
 Onları unutmayalım
 Misafire tatlı bir 'hoşgeldin ikramı'
 Futbol maçı izlerken klasik müzik dinleyin
 Bayram alışverişi için haydi Mahmutpaşa'ya
 Damat-Tween-ADV'den bayram özel hediyeleri
 Câra Line'de her tarz ve her kesim bulunuyor
 Vinzo, estetik çizgilerle modern erkeği cezbediyor
 Ege ve Akdeniz'e Bayram bereketi
 Bakkalda bile Ender
 Bayramlık sürprizler
HAKAN & UTKU
Ünlüler bu bayram nerede ne yapacaklar?
Erman Toroğlu:...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Çerkez tatlısı
Hamur...
Suda doğum ağrıyı yarı yarıya azaltıyor
Suda doğum ağrıyı yarı yarıya azaltıyor
Özellikle Hollanda, Almanya ve Rusya'da anne adaylarının tercih...
Anne adayının az su içmesi vücut şişkinliğini artırıyor
Anne adayının az su içmesi vücut şişkinliğini artırıyor
Sanılanın aksine; hamilelik döneminde fazla su içmek değil, az su...
Cüce Bayram İstanbul'a hapsetti!
Cüce Bayram İstanbul'a hapsetti!
9 günlük bayram tatillerine alışık olan İstanbul elitleri, topu topu...
Bayramda eğlencenin en 'in' adresleri
Bayramda eğlencenin en 'in' adresleri
Ramazan ayı ile birlikte durulan eğlence hayatı, bayramın gelmesiyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.