kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Her eve lazım
Her eve lazım

Besinleri çok iyi saklayın
Uzmanlar, pirinç, bulgur, kuru fasulye, nohut gibi besinlerin bez torbalarda saklanmasını öneriyor. Yağların serin bir yerde korunması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, diğer besinlerle ilgili şu bilgileri veriyorlar:

* Ispanak, marul gibi sebzeleri, köklerindeki çamur, toz ve toprakları gidecek şekilde yıkadıktan sonra naylon torbalara koyarak buzdolabında 3-5 gün saklayabilirsiniz.

* Patatesi orta nemli, karanlık, hava akımı olan yerde, kuru soğanı ise serin ve kuru yerde saklayın.

* Yumurtayı buzdolabında bir-iki hafta saklayabilirsiniz. Yumurtayı kullanacağınız zaman yıkayın.

* Her türlü sütü buzdolabında saklayınız. Uzun ömürlü sütü açtıktan sonra en geç üç gün içinde tüketiniz.

Şiş gözlere acil yardım
*Çiğ patatesi yuvarlak dilimler halinde kesin. Gözlerinizin üzerine birer tane yerleştirip 10-20 dakika arası tutun. Antioksidan içeren kremler de şişlerin inmesine yardımcı olacaktır.

* Fazla zamanınız yoksa, bir parça buzu göz çevrenizde hafif hafif gezdirin. Bundan daha etkili bir diğer metot ise, içine soğuk su ve buz küpleri doldurduğunuz bir naylon torbayı yüzünüze kapatıp dayanabileceğiniz kadar beklemek. İşe yaradığını göreceksiniz.

Mutfağa özel öneriler...
*Kesik limonu saklamak için küçük bir tabağa tozşeker serpin. Limonun kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun. Böylece limonu iki hafta kurumadan saklayabilirsiniz.

* Karidesin kokusunu önlemek için, baş kısımlarını haşlamadan önce koparıp atın ve karidesleri bir dilim limon ile kaynatın.

* Patates haşlarken haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyarsanız, patatesler vitaminlerini kaybetmemiş olur. Üstelik daha çabuk pişer. Soyulmuş patateslerin kararmasını önlemek içinse, bir kabın içine su ve biraz tuz koyun. Böylece buzdolabında saklayıp, gerektiği zaman kullanabilirsiniz.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Zengin ama fakirin halinden anlıyor
 Televizyon dizileri tiyatroya konu oldu
 Liseli mucitler
 Çalışmak ibadettir
 Paketimize çok iyi bakmalıyız
 Prestij'den vazgeçilmez tasarımlar
 Colin's özgür ruhu hedefliyor
 Klasik ve spor tarzlar Stefanel'de
 Fark edilmek isteyenlere Daniel Hechter
 Biz 'kötü'yü oynamıyoruz
 En önemli tedavi moral ve destek
 Terakkili öğrenciler Atatürk'ü anıyor
 2. Akdeniz Çağdaş Müzik Günleri başlıyor
HAKAN & UTKU
Ünlüler Çiftliği Sözlüğü
Herkes görüyor neyin ne...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Sokaklarımızda olanlardan haberdar mıyız?
Hiç...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Şekerpare
Öncelikle bir...
Fazla kalsiyum içeren sular böbreklerde taş yapıyor
Fazla kalsiyum içeren sular böbreklerde taş yapıyor
SSK Okmeydanı Hastanesi, 5. Dahiliye Klinik Şefi İç Hastalıkları...
The Body Shop'tan vücut bakım kitabı
The Body Shop'tan vücut bakım kitabı
The Body Shop, güzelliğine ve bakımına önem veren, her yaştan kadın...
Sosyeteden Kadir Gecesi'ne özel tur
Sosyeteden Kadir Gecesi'ne özel tur
Sosyetenin gözde simalarından Ayşegül Dinçkök, 'Kadir Gecesi'ni...
Feshane'yi bir tek Gülben doldurdu
Feshane'yi bir tek Gülben doldurdu
Ramazan ayının vazgeçilmez mekanı Feshane, bu yıl beklenen ilgiyi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.