kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kuzguncuk semttir set değil
Kuzguncuk semttir set değil
Saygısız davranışları çok üzüyor
Esnafın gelirine katkıları hiç yok

Kuzguncuk semttir set değil


Televizyon dizisi ve reklam filmi yapımcıları, tarihi dokusunu koruduğu için doğal bir plato olarak gördükleri Kuzguncuk'a akın edince semt sakinleri isyan etti.

Birçok dizi, televizyon programı ve reklam filmi çekimlerinin yapıldığı Kuzguncuk'ta semt sakinleri sonunda patladı. "Kuzguncuk semttir, set değil" diyerek isyan bayrağı açan Kuzguncuklular artık semtlerinde çekim yapılmasını istemiyor. Çekim ekiplerinin kaldırımları işgal etmesi, trafiği aksatmaları, caddeleri kirletmeleri ve kendilerine karşı saygısız davranmalarından şikayetçi olan semt sakinleri "Artık yeter" diyor. Başta muhtar Faik Kaptan olmak üzere, birçok Kuzguncuklu "Bazı günler 4-5 farklı ekip çekim yapıyor, herkes rahatsız olmaya başladı, semtimizde çekim yapılmasını istemiyoruz" sözleriyle tepkilerini dile getiriyor. İstanbul'da tarihi dokusunu en iyi koruyan semtlerden biri olan Kuzguncuk, ilk kez 1986 yılında Perihan Abla dizisine plato görevi yaptı. 1988'e kadar süren süren çekimlerden Kuzguncuklular çok memnundu. Çünkü başta oyuncular olmak üzere tüm ekiple dost olmuşlardı. Hatta çekimlerin yapıldığı sokağa sonradan "Perihan Abla Sokağı" adını verdiler. Sonra sakin günlerine geri dönen semt, ara sıra kısa süreli çekimlere ev sahipliği yapsa da fazla rahatsız olmuyordu. Ama önceki yıl "Ekmek Teknesi" dizisi Kuzguncuk'u plato olarak seçince tekrar gözler buraya çevrildi. Ardından birçok dizi, televizyon programı ve reklam filmi için yapımcılar Kuzguncuk'a akın etti. Şu anda, "Ekmek Teknesi"nin yanı sıra "Hayat Bilgisi", "Aşk Olsun", "Sil Baştan", "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir", "Bir Dilim Aşk" dizilerin ve "Sırlar Dünyası", "Gizli Dünyalar" gibi programların çekimleri burada yapılıyor. Bu arada Pepsi, Akbank, Cola Turka, İddia, Algida gibi birçok markanın reklam filmi de yine burada çekiliyor. İşte bu yüzden bazı günler aynı cadde üzerinde 4-5 farklı ekip çekim yapıyor. Kalabalık ekip ve ekipmanlarla yapılan çekimler doğal olarak semt sakinlerinin günlük hayatını aksatıyor. Bu durumun artarak devam etmesi Kuzguncuklular'ı çileden çıkarmış.

İZİNLER VALİLİKTEN ALINIYOR
Semtte emlakçılık yapan Aydan Sayın çekim ekiplerinin saygısız davranışlarından şikayetçi: "Beni en çok rahatsız eden saygısız davranışları. Semtimizden gitsinler, istemiyorum." Bir başka Kuzguncuklu Salih Koçan ise "Ekmek Teknesi'ne alıştık, onlarla ilişkilerimiz iyi ama diğer ekiplerin davranışları bizi çok rahatsız ediyor. Hem kaldırımları ve yolları saatlerce işgal ediyor hem de verdikleri rahatsızlıktan dolayı bir özür bile dilemeden çekip gidiyorlar" diyor. Kuzguncuklular semtlerinin dizi seti olmasını istemiyor ama buna karşı yapacakları çok şey de yok. Çünkü izinler İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınıyor. Yani semt sakinlerine kimse fikrini sormuyor. Tek yapabilecekleri ekiplere yardımcı olmamak. Ama onu da yapmak istemiyorlar. Semtin muhtarı Faik Kaptan, bu tarz bir davranışın kendilerine yakışmayacağını belirtiyor ve sözlerini iddialı bir şekilde tamamlıyor: "Bizim istediğimiz, bize saygı göstermeleri ve mümkün olduğu kadar bizleri rahatsız etmeden çalışmaları. O yüzden bu konuda sık sık uyarıyorum onları. Ama böyle devam ederse, çekim ekiplerini semtimizden çıkarmak için her türlü yasal yolu denemekten çekinmeyeceğiz."
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Kadının her türlüsünü gördüm
 Savaşın iki farklı yüzü
 Füzyon mimarisi
 Çocukluk hayali sonunda gerçeğe dönüştü
 Çağdaş sanat cumhuriyeti
 Bienalin başlığı 'İstanbul'
 Hayvanların da genleri bozuluyor
 Potalara yeni yıldızlar geliyor
 Engelleri tiyatro, müzik ve resim sayesinde aşıyorlar
 Bu masalın sonu prensese bağlı
 Artık çocuklar da stresten yakınıyor
 Çırağan'da konferanslar başlıyor
 Türk "Maral"ı Avrupa yollarında
 Newson hayaline kavuştu
 Geceyi gündüze karıştırmayın
 İstanbul'un en güzel balkonları
 Matematik değil hayal gücü
 Delbo'nun acısı ve yaşam aşkı
 Anadol efsanesini herkese anlatacaklar
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Of, of kömür gibi yanıyorum
Bir günde kaç kez aynı...
KENAN ONUK
Bir konser bir opera
Kasım ayının başlamasıyla birlikte...
ŞAFAK KARAMAN
Türküler yarışırsa
Aslında türkülerin yarıştığı falan...
Sihirli diyetlerin hepsi birer yalan
Mucize diyetlerden uzak durun. Çünkü hızla kilo verdirdiği iddia edilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.