kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
GÜRBÜZ ON-ON BEŞ GÜN İÇİNDE ERİYİP GİTTİ, ÖLÜME HİÇ DİRENMEDİ Gürbüz(sağda) kimsesizler yurduna neden verildiğini bilmiyordu. Sema ve Erhan Bezci’nin gerçek annesi ve babası olmadığını da. O gece annesi onu eve almayınca saatlerce yağmurda yürümüş ve sonra da hiç direnmeden kendini ölümün kollarına bırakmıştı.
Sevgisiz kalmaya dayanamadı

Gürbüz bir yaşında evlat edinildi. 5 yaşında gerçek bildiği "baba"sını kaybetti. Eşinin ölümüyle bunalıma giren "anne"si 13.'ünde onu yurda geri gönderdi. Olanları anlamıyordu. Tek bildiği "anne"sinin artık onu istemediğiydi. Ve annesinin kapısından döndüğü bir gün döktüğü gözyaşlarını, ölümün soğuk nefesi dindirdi.

Trabzon'da dört günlükken sokakta bulundu Gürbüz. Polisler tarafından Trabzon'da Çocuk Esirgeme Yurdu'na teslim edilen küçük Gürbüz, bir yaşındayken çocuğu olmayan Doktor Erhan Bezci ve eşi Sema Bezci tarafından evlatlık olarak alındı. Daha sonra aile İstanbul'a yerleşti. İyi bir yaşama, mükemmel bir aileye sahipti Gürbüz. Her türlü imkanı vardı, imrenilecek bir çocukluk geçiriyordu. Gürbüz, anne -babası bildiği Bezciler'e de çok düşkündü. Ama güzel günler çabuk geçti. Erhan Bezci 53 yaşında, bir hastasından kaptığı tüberküloza yenik düştü. Gürbüz 5 yaşında babasız kalmıştı. Ama bu olay daha küçücük olan Gürbüz'den çok, Sema Bezci'yi hayata küstürdü.

BELKİ YENİ BİR YAŞAM...
Eşinin ölümüyle büyük bir travmaSemra Bezciyaşayan ve depresyona giren Bezci, hem kendi, hem de oğlu için çevre değişikliğinin iyi olabileceğini düşünerek, İstanbul Suadiye'deki evini satıp, 2,5 yıl önce Bursa'ya göç etti. Bursa'da, Beşevler Semti'nde kiraladığı bir evde Gürbüz'le birlikte yaşamaya başladı. Ama Sema Bezci yıllar geçmesine karşın eşinin ölümünü bir türlü kabullenemiyordu. Girdiği bunalımı atlatamadı bir türlü. Bu arada Gürbüz, Bursa'da Zekai Gümüşdiş İlköğretim Okulu 7. sınıfta okuyor, bir yandan da annesini teselli etmeye çalışıyordu. Sonunda Sema Bezci, psikologların da tavsiyesine uyarak, geçtiğimiz ay Gürbüz'ü "Artık ona bakmam mümkün değil. Kendime bile bakmaktan aciz durumdayım. Hem çocukta da psikolojik sorunlar baş gösterdi. Hiç olmazsaBABASI ONA ÇOK DÜŞKÜNDÜ Gürbüz üç yaşına girdiği gün annesinin elindeki fotoğraf makinesine babasıyla birlikte poz vermişti.o daha iyi bakılsın" diyerek yetkililere başvurdu ve oğlunu Sırameşeler Yetiştirme Yurdu'na teslim etti.

GERÇEK ANNESİ BİLİYORDU
Gürbüz şaşkına dönmüştü. Neden biricik annesi kendisini yurda vermişti? Hep kendine bu soruyu sordu. Sık sık yurttan çıkıp eve, gerçek annesi sandığı Sema Bezci'ye koştu. Ama annesinin durumu artık ona bakacak gibi değildi. Ama Gürbüz annesinden ayrılmak istemiyordu. Yurttaki, okuldaki arkadaşlarına "Annem neden beni yurda verdi? Ben onu çok seviyorum" diyordu. Sık sık eve gidiyor, ama annesi artık "yurtta kalacaksın" diyerek eve almıyordu. Geçtiğimiz günlerde yine okul çıkışında eve gitti Gürbüz. Annesi ise ona "Yavrum benim seni çok seviyorum ama durumum iyi değil.BİR GÜN AYRI DÜŞECEKLERİ AKILLARINA GELMEMİŞTİ Gürbüz’ün üçüncü yaş doğum gününde annesi ile babası çok mutluydu. Bezciler sonsuza dek süreceğini sandıkları bu mutluluğu doyasıya yaşıyorlardı. Gürbüz de yurttaki günlerini geride bırakmış Bezci çiftini annesi ve babası bellemişti çoktan. Sonraki yılları da güzeldi. Birlikte tatillere gidiyorlar, Gürbüz’ün ana okulundaki başarıları ile mutluluğa boğuluyorlardı. Babası beş yaşındayken öldüğünde annesi Sema Gürbüz’ün varlığı ile avunabileceğini sanmıştı.Bak artık sana bakamıyorum. Sana annelik yapamıyorum. Sen artık yurtta kalacaksın" dedi.

O GECE ÇOK HASTALANDI
İşte bu sözlerin ardından Gürbüz, akşamın soğuğunda çiseleyen yağmurda dakikalarca yürüdü. Zaten doğuştan epilepsi hastasıydı. Yurda döndüğün- de hastalandı. Durumu fark eden yurt görevlileri, Gürbüz'ü Bursa Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Orada bir gece tedavi gören Gürbüz, daha sonra tekrar yurda döndü. Cıvıl cıvıl, neşe dolu Gürbüz gitmiş, yerine konuşmayan, iletişim kuramayan bir çocuk gelmişti. Kendisi gibi kadersiz arkadaşları teselli etmeye çalışıyordu Gürbüz'ü ama nafile Bursa'da kaldığı yurtta önceki gece akşam yemeğini yiyen Gürbüz; arkadaşlarına "Ben kendimi iyi hissetmiyorum. Yatacağım" dedi. Odaya gitti, yatağına yattı. Amaarkadaşları rahatsızlığını biliyordu. Yurt nöbetçisi, gece yarısı yatağında kontrol ettiği Gürbüz'ü adeta buz kesmiş halde buldu. Doktor geldiğinde, Gürbüz çoktan ölmüştü. Acı haber Sema Bezci'ye çabuk ulaştı. Küçük Gürbüz için dün Muradiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde güçlükle ayakta durabilen Sema Bezci, "Talihsiz yavrum. O da yaşamadı ben de" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Bezci, "Gürbüz'ü kendi çocuğum olsa bu kadar sevemezdim. Ama ben de sorunlar yaşıyorum. Psikolojim bozuk. Ona annelik yapmam mümkün değildi. Onun da psikoloisi bozuktu. Uzmanlar onu yurda vermem gerektiğini söyledi. İçim parçalanarak geri verdim. Son görüştüğümüzde eve almadım. O gittiğinde saatlerce ağladım. Kadersiz yavrum benim" diye konuştu.

UMUT TÜTÜNCÜ BURSA

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 İyilik yapan Sinem iyilik buldu
 Diri diri yanarak öldü
 Damadına böbrek jesti
 Cinayetin ilk zanlısı yakalandı
 Yedi altın bilezik için öldürüldü
 500 yılımı geri verin!
 Kayıp ceket yüzünden öldürüldü
 Ablasının evinde yakalandı
 Güngören'de çatı çöktü: 3 kişi öldü
 Dikkat!.. İstanbul'da bu yollar onarımda
 Kaçağa göz yummadı diye hastanelik ettiler
 Bakırköy'de göz taraması
 Ramazanlar kitap oldu
 Raylı sisteme 5 katrilyon
 İSKİ'de gölge müşteri dönemi
 Alo SABAH İstanbul
 Başımız Sağolsun
 İyi ki doğdun
 Dikkat tehlike... Bu televizyon çarpar !
REHA MUHTAR
İbrahim'e..
Biliyorum dünyanın en zor şeyi iki kadın...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Şiddetin dayanılmaz ağırlığı!
Birileri yükses sesle...
REFİK DURBAŞ
İftar çadırları kaldırılsın...
Mübarek Ramazan ayında,...
SAVAŞ AY
Yaşamın acısı, yaşamın renkleri
Dün aldığımız bir...
HINCAL ULUÇ
Herşeye rağmen mutlu olmak..
Gene Cumhuriyet'te...
Bir mum üfledi
Bir mum üfledi
F.Bahçe, ezeli rakibi G.Saray'ı 6-0 yendiği '6 Kasım 2002 tarihli'...
Hırsıyla kazandı
Hırsıyla kazandı
Fenerbahçe, isteği, arzusu, hırsıyla kazandı. Ankaraspor da her türlü...
Meçhule giden bir geminin ardından
55 yıllık eşini, ilk flörtünü, büyük aşkını kaybeden "İsmet abi"...
ATAA için Beyaz Saray'da iftar vakti
Bush'un 10 Kasım'daki iftar yemeğine Türk Amerikan Dernekleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu