kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
“DURUMU DAHA AĞIR” Evniye Demir’in  “durumu daha ağır ve çok genç” olduğu için sırasını verdiği üniversite öğrencisi Sinem Çetto  9 yıldan beri diyaliz makinesine bağlı olarak yaşıyordu.
Ana gibi fedakar

51 yaşındaki kadından hayat jesti: Yedi yıldır beklediği bağış böbreği "Sen gençsin" diye üniversiteli kıza verdi.

Kapkaççıların cep telefonu için dövüp trenden attığı üniversite öğrencisi Ahmet Hakan Canıdemir dün toprağa verilirken organları da dört hastaya hayat verdi. Canıdemir'in böbreklerinin bağışı bir insanlık dersine sahne oldu.

Evniye Hanım Yaşam Sırasını Sinem'e Devretti
Böbreğin uygun olduğu sekiz hasta arasında seçim yapılırken üç çocuk annesi Evniye Demir sırasını 24 yaşındaki Sinem Çetto'ya verdi. Böbrek nakli için üçüncü kez hastaneye çağırılan Demir "O çok genç. Durumu da ciddi. Hakkım onun" dedi.
51 yaşındaki kadından hayat jesti: Yedi yıldır beklediği bağış böbreği "Sen gençsin" diye üniversiteli kıza verdi51 yaşındaki kadından hayat jesti: Yedi yıldır beklediği bağış böbreği "Sen gençsin" diye üniversiteli kıza verdi51 yaşındaki kadından hayat jesti: Yedi yıldır beklediği bağış böbreği "Sen gençsin" diye üniversiteli kıza verdi51 yaşındaki kadından hayat jesti: Yedi yıldır beklediği bağış böbreği "Sen gençsin" diye üniversiteli kıza verdi51 yaşındaki kadından hayat jesti: Yedi yıldır beklediği bağış böbreği "Sen gençsin" diye üniversiteli kıza verdi51 yaşındaki kadından hayat jesti: Yedi yıldır beklediği bağış böbreği "Sen gençsin" diye üniversiteli kıza verdi51 yaşındaki kadından hayat jesti: Yedi yıldır beklediği bağış böbreği "Sen gençsin" diye üniversiteli kıza verdi51 yaşındaki kadından hayat jesti: Yedi yıldır beklediği bağış böbreği "Sen gençsin" diye üniversiteli kıza verdi

Sinem de Altı Yıl Önce Kendi Sırasını Vermişti
Dokuz yıldır diyaliz makinesine bağlı yaşayan Sinem Çetto'nun da altı yıl önce kendi sırasını ölümcül bir böbrek hastasına verdiği ortaya çıktı. Böylece Sinem yaptığı iyiliğin karşılığını yıllar sonra almış oldu.


İyilik yapan Sinem iyilik buldu

7 yıldır böbrek bekleyen 51 yaşındaki Evniye Demir, "Sen daha gençsin" diyerek sırasını 24 yaşındaki Sinem'e verdi. Sinem de 6 yıl önce kendi sırasını daha kötü durumda olan bir başka hastaya vermişti.

Kapkaç teröründe yaşamını yitiren Ahmet Hakan Canıdemir'in böbrekleri, Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde sıra bekleyen iki hasta arasında duygulu bir paylaşıma neden oldu. Hakan'ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine sırada bekleyen 8 böbrek hastası hastaneye çağrıldı. Transplantasyon Servisi'nin önünde sabah saatlerinden itibaren bekleyen hastalar ve yakınları arasında duygu dolu sahneler yaşandı. Telefonla aranarak hastaneye çağırılan hastalardan dördünün nakil için uygun olmadıkları belirlendi.

DEMİR YÜREKLİ ANNE
Böbrek nakli için uygun olduğu söylenen 7 yıllık böbrek hastası 51 yaşındaki Evniye Demir, hakkını durumu daha ağır ve daha genç olduğu için, sırada bekleyen 24 yaşındaki Sinem Çetto'ya verdi. Üç çocuk annesi Evniye Demir 7 yıldan bu yana böbrek hastası olduğunu belirterek, "Nakil için uygun olduğumu söylediler. Ancak bu genç kızımızın durumunun daha ciddi olduğunu öğrendim. Yaşı da çok genç. Hakkımı Sinem'e verdim" dedi. Yıllardır beklediği böbrek nakli için daha önce iki kez daha hastaneye çağrıldığını belirten Evniye Demir, "İlk ikisinde doku tutmadı. Üçüncüde ise sıramı genç bir hastaya verdim" diye konuştu. 13 yaşından bu yana böbrek hastasıolan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi Sinem Çetto ise, Evniye Demir'in hayat jesti karşısında gözyaşlarına boğuldu. Demir ile birlikte birbirlerine sarılan Sinem Çetto'nun babası Bedii ve annesi İnci Çetto da gözyaşlarına hakim olamadı.

'HERKES BÖYLE DUYARLI OLSA'
Kızının yıllardır böbrek hastası olduğunu söyleyen Bedii Çetto, "Kızım Yeditepe Üniversitesi'ni kazandı. Bir süre gitti. Ancak merdivenden dahi çıkamadığı için bırakmak zorunda kaldı. Şimdi okula gitmeden Açıköğretim Fakültesi'ne devam ediyor" dedi. Gözü yaşlı baba, kızının da 6 yıl önce kendisine gelen böbrek nakil sırasını daha kötü durumda olduğu için Gülseren adındaki bir başka hastaya verdiğini söyledi. Umutla nakil için çıkacak kesin kararı bekleyen Sinem Çetto ise Ahmet Hakan Canıdemir'in başına gelen olayları gazete ve televizyondan öğrendiğini, çok üzüldüğünü söyledi. Genç kız, "Hastaneden gelen telefonla buraya geldik. Organ bağışını yapan aileye çok teşekkür ediyorum. Keşke herkes organ bağışı konusunda onlar kadar duyarlı olsa" diye konuştu. Sinem Çetto ve 28 yaşındaki Fatih Uluyurt'a dün akşam son tetkiklerin tamamlanmasının ardından nakil başarıyla gerçekleştirildi.

Gülcan DEMİRCİ-MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Diri diri yanarak öldü
 Damadına böbrek jesti
 Cinayetin ilk zanlısı yakalandı
 Sevgisiz kalmaya dayanamadı
 Yedi altın bilezik için öldürüldü
 500 yılımı geri verin!
 Kayıp ceket yüzünden öldürüldü
 Ablasının evinde yakalandı
 Güngören'de çatı çöktü: 3 kişi öldü
 Dikkat!.. İstanbul'da bu yollar onarımda
 Kaçağa göz yummadı diye hastanelik ettiler
 Bakırköy'de göz taraması
 Ramazanlar kitap oldu
 Raylı sisteme 5 katrilyon
 İSKİ'de gölge müşteri dönemi
 Alo SABAH İstanbul
 Başımız Sağolsun
 İyi ki doğdun
 Dikkat tehlike... Bu televizyon çarpar !
REHA MUHTAR
İbrahim'e..
Biliyorum dünyanın en zor şeyi iki kadın...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Şiddetin dayanılmaz ağırlığı!
Birileri yükses sesle...
REFİK DURBAŞ
İftar çadırları kaldırılsın...
Mübarek Ramazan ayında,...
SAVAŞ AY
Yaşamın acısı, yaşamın renkleri
Dün aldığımız bir...
HINCAL ULUÇ
Herşeye rağmen mutlu olmak..
Gene Cumhuriyet'te...
Bir mum üfledi
Bir mum üfledi
F.Bahçe, ezeli rakibi G.Saray'ı 6-0 yendiği '6 Kasım 2002 tarihli'...
Hırsıyla kazandı
Hırsıyla kazandı
Fenerbahçe, isteği, arzusu, hırsıyla kazandı. Ankaraspor da her türlü...
Meçhule giden bir geminin ardından
55 yıllık eşini, ilk flörtünü, büyük aşkını kaybeden "İsmet...
ATAA için Beyaz Saray'da iftar vakti
Bush'un 10 Kasım'daki iftar yemeğine Türk Amerikan Dernekleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu