kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Alaattin Çakıcı
Kozinoğlu'na Çakıcı şoku

Aralarında Kaşif Kozinoğlu, Sinan Engin ve Erol Evcil'in de bulunduğu 14 kişi hakkında Çakıcı'nın kaçışına yardım ettikleri iddiasıyla dava açıldı. Kozinoğlu hakkında altı ay ile bir yıl hapis istendi.

Avusturya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen Alaattin Çakıcı'nın yurtdışına kaçmasıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlık soruşturması sonucunda hazırlanan iddianamede, MİT Dış Operasyonlar Daire Başkan Yardımcısı Kaşif Kozinoğlu hakkında, Alaattin Çakıcı tarafından kurulan çıkar amaçlı çeteye yardım yataklık yapmak suçundan 6 aydan 1 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, Beşiktaş Spor Kulübü'nün eski menajeri Sinan Engin hakkında çeteye yardım yataklık yapmak, sahte özel evrak düzenlemek, Erol Eşrefoğlu (Evcil) hakkında ise çete yardım yataklık yapmak ve sahte pasaport düzenlemek suçlarındanGençağa Çakıcı1,5 yıldan 4 yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor. İddianamede ayrıca sahte pasaportu düzenlediği iddia edilen Ali Yüce hakkında, Alaattin Çakıcı tarafından kurulduğu iddia edilen çıkar amaçlı çeteye üye olmak ve 12 kez sahte pasaport düzenlemek suçundan 15 yıldan 42 yıla kadar ağır hapis cezası talep ediliyor.

ÜNLÜLER GEÇİDİ GİBİ
İddianamede, Alaattin Çakıcı'nın Yargıtay'daki davasını, Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya aracılığıyla takip ettiği iddia edilen müteahhit Hakkı Suha Şen, Bodrum eski jandarma komutanı yüzbaşı Mehmet Özbulut, emekli polis memuru Nizamettin Özoğul,Mustafa Kamalak, ağabey GençağaSinan EnginÇakıcı, yeğeni Başar Barış Çakıcı, aynı zamanda eski polis memuru olan Çakıcı'nın şoförü Velid Yavuz Günerkan, Çakıcı'nın yurtdışına kaçışta kullandığı iddia edilen teknenin sahibi Mehmet Salih Hantal, Evcil'in eniştesi Fırat Ardıç ve Aydın Göker hakkında da çeteye yardım ve yataklık suçundan 6 aydan 1 yıla ağır hapis cezası isteniyor. Savcılık Alaattin Çakıcı'nın yurtdışına kaçarken pasaportunu kullandığı iddia edilen, İbrahim Arı, Alaattin Albayrak ve Yıldıray Akın hakkında ise takipsizlik kararı verdi. İbrahim Arı, Alaattin Albayrak ve Yıldıray Akın'ın 15 Mayıs günü Cumhuriyet Savcılığı'ncaKaşif Kozinoğluifadeleri alınmıştı.

TANIKTI SANIK OLDU
İstanbul DGM'den alınan özel izinle yürütülen proje çalışması çerçevesinde yapılan telefon dinlemelerine konuşmaları takılan MİT Dış Operasyonlar Daire Başkan Yardımcısı Kaşif Kozinoğlu'nun, Çakıcı ile ilgili olarak Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya ile özel görüşme yaptığı ortaya çıkınca Haziran ayı ortalarında ifadesi alınmıştı. Başbakanlığın da devre girmesi sonucu Kozinoğlu'nun MİT İstanbul Bölge Müdürü ile Beşiktaş'ta ki İstanbul Adliyesi'ne giderek, Cumhuriyet Savcısı Muzaffer Yalçın ile Turan Çolakkadı'ya "tanık" sıfatıyla ifade verdiği öğrenildi. Ancak soruşturma sonucunda Kozinoğlu sanık durumuna düştü. Soruşturma kapsamında,Erol EvcilBeşiktaş Spor Kulübü eski Başkanı Serdar Bilgili'nin tanık olarak ifadesine başvurulmuştu. Yine soruşturma kapsamında Çakıcı'nın şoförü eski polis memuru Yavuz Velid Günerkan 8 Mayıs, Beşiktaş Spor Kulübü eski menejeri Sinan Engin 10 Mayıs, Çakıcı'nın yurtdışına kaçtığı iddia edilen teknenin sahibi Mehmet Salih Hantal 11 Mayıs, Çakıcı'nın ağabeyi Gençağa Çakıcı 13 Mayıs, Evcil'in eniştesi Fırat Ardıç 20 Mayıs, emekli polis memuru Nizamettin Özoğlu ile Bodrum eski jandarma komutanı Mehmet Özbulut'ta 1 Haziran 2004'te tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Veli SARIBOĞA / MERKEZ/ İSTANBUL

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bebek sevinci yerine ölüm acısıyla yandı
 Lejyoner alarmı
 125 trilyon liralık av
 Nuriş'e, Duyar davasından ağır müebbet
 Peker'in 'Cadde' grubu yakalandı
 Hacıhüsrev'e 11 ayda 25 operasyon
 Anadolu liseleri anadile dönüyor
 Cinnet geçiren er iki arkadaşını öldürdü
 Nüfus cüzdanında harf yasağı delindi!
 İftar sonrası trafik felç oldu
ERDAL ŞAFAK
Rapor yolculuğu
Bugün 3 Kasım 2002 seçimlerinin ikinci...
ÖMER ÇELİK
Medeniyetçilik ve bağnazlık
Çin, Mısır, Hint, İslam ve...
UMUR TALU
İçimizden bir yiğit!
İnsan hakları raporunu yırtan...
Burun farkıyla Bush önde
Saat 04.30: ABD başkanlık yarışında Bush önde gidiyor. Ancak Ohio ve...
ABD kulisinde son dakika senaryoları
Son saatlere Demokratlar "Kazanacağız", Cumhuriyetçiler "Durum çok...
Gemiyi terk etmedi
Gemiyi terk etmedi
Bu gece Lyon ile karşılaşacak F.Bahçe'de kaptan Ümit Özat yaşanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu