kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fikret Aydın
Benim cananımdı
Ebru uyan, uyan aşkım

Cananımdı

Balkan kardeşler cinayetinde annenin suçladığı Fikret Aydın, üç yıldır ilk kez konuştu: "Ben Ebru’yu çok sevmiştim".

BOSTANCI'DA vahşice öldürülen iki kardeşten Ebru Balkan'ın sevgilisi olan ve katil zanlısı olarak yargılanıp beraat eden Fikret Aydın "Ebru annesinin canıysa benim de cananımdı" dedi ve anlattı:

KAPIYA BAĞLIYDILAR
"EBRU
baskında cep telefonunu açık bırakmış. Tecavüz ediliyor sandım. Tabancamı alıp hızla eve gittim. İkisi de kapıya bağlıydı. Teni sıcaktı. Boynundaki ipi kestim kan boşaldı."

KAFAYI BANA TAKTI
"ÜST
düzey polis müdürü kafayı bana taktı. Beni katil diye ararlarken geleyim dedim. 'Sen teslim olmayacaksın, seni nasıl alacağımızı çok iyi göreceksin' dediler."



Benim cananımdı

Balkan kardeşler cinayetinin eski sanığı ve öldürülenlerden Ebru Balkan'ın evli ve beş çocuklu sevgilisi Fikret Aydın 3 yıl sonra ilk kez SABAH'a konuştu.

Gazeteden çıkmış eve gidiyorum. Saat 20.30 suları. Fındıklı kavşağına doğru telefonum çaldı. Açtım ve tok bir ses duydum; - Merhaba, ben Fikret Aydın. Uygun yere çekip kontağı kapattım. Sonrasında yarım saate yakın konuştuk onunla. Ama daha başlarken Fikret Aydın olduğundan emin olmak için bazı sorular sordum önce;

* Kusura kalmayın ama sizin o olduğunuzu anlamam için bana yanıt verin lütfen. Dün ben sizin yakınlarınızdan kiminle nerede nasıl görüştüm?
- (Gülerek) Dün Avukatım Kamil Balkır ve kardeşim gazetenize geldi. Dosyayı getirdiler. Ve mesela ev taşıma işini konuştunuz

* Tamam o zaman. Buyurun anlatın. Bir anlamda söz savunmanın olsun yani. Olayın olduğu yerde ilk madem ki sizdiniz niye terkedip uzun süre kaçak gezdiniz?
- Davanın başından beri kimseyle konuşmadım ben. Geçen hafta yaptığınız programda aleyhime çok laf edildi. Ama ilk kez bu işin gerçeğini araştırmak isteyen biri olarak algıladım sizi. O nedenle konuşuyorum. Evet olayı ilk ben gördüm ve polise haber verilmesini sağladıktan sonra uzaklaştım oradan. 45 gün sonra teslim oldum.

* Neden?
- Bizim geleneksel bir aile yapımız var. Babam hacı. Annem namazında niyazında. Ama bir şekilde ben Ebru'yu sevdim. Özelime fazla girmeyeceğim. Ben o kızı, Ebru'yu çok, pek çok sevdim. Annesinin babasının canıysa benim de cananımdı o. Şimdi bu iki masum kızın katilinin serbest kalmasına yol açacak kadar öfke var bana ailede. Anneye söylediğim bir laftan tavrı var.

* Hakaret mi ettiniz?
- Önemli değil ne olduğu. Ama yemin ederim ki rahmetli Ebru annesini hiç aramıyordu. Çünkü onunla görüşmek istemiyordu. Aralarında özel bir durum bu. Biliyorum ama söylemem. Suçsuz insan olay yerini niye terk eder de bir ay sonra teslim olur... Dava dosyasını bir kez okusanız anlarsınız, kim suçlu kim masum. Arkadaşlarıma polise haber verin deyip uzaklaşıyorum oradan. Ertesi sabah gazeteleri açınca ismimi görüyorum katil diye. Şaşkın halde gizleniyorum birkaç gün. Sonra polisi arıyorum. Bana "Biz seni alacağız ama böyle değil. Teslim olmayacaksın biz alacağız seni. Şeklini de göreceksin sen" diyorlar.

PEKER'LE TANIŞIRIZ
* Niye yapsın ki polis böyle bir şeyi?
- Bunun evveliyatı var. Gerekirse anlatırım Savaş bey. Bir ay sonra Kadıköy Adliyesine gidip Ben Fikret Aydın'ım gıyabi tutukluyum diyorum. Buna rağman alıp arabaya götürüyor ve rahatsız edici durumlar yaratıyorlar bana. İçeri girdiğimde epey süre müteferrikada kalıyorum. Aradan epey vakit geçtikten sonra Paşakapısı'na gelmiş bu Seylan Çördük. Benim ondan haberim bile yok. Adamın ağır cezada yargılanışı var başka bir davadan. Yine aynı şekilde temizlik şirketi sahibi kılığında eve girmiş, elindeki poşette çamaşır ipi var. Bir kadını yine bıçak zoruyla gasp etmiş. Daha önceden 16 ayrı sabıkası var.

* Peker'le görüştünüz mü?
- Görüştüm. Beni dinledi. Başkaca bir yaptırımı olmadı. Eşimin kardeşinin karısıyla Sedat Peker'in eşi kardeştir.

* Tanıklardan Sündüz Sütçü sizi teşhis etmiş ama..
- Kadın hastaymış. Serumlarla alıp getirmişler. "Saatlerce bekledim gücüm kalmadı. Bunlardı deyip kurtulabilmek için yaptım" dedi.

* Sizi arayan polis niye teslim almadı?
Bir gün bir üst düzey müdür çağırdı beni. O şahsın altınlarını zorla aldığını söylemezsen İstanbulu sana dar ederim dedi. Reddedince bana kafayı taktı. zor...
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kardeşi de vuruldu
 Sokakta ikinci infaz
 Otuz milyara suçu üstlendi
 Mera kavgası kanlı bitti
 Kerkük'e müdahale planı yok
 İHD'de yol ayrımı yaşanıyor
 Mercümek davası sanığı yakalandı
 Başbakan Erdoğan: Dalkavuklar toplumu olmaktan çıkacağız
HINCAL ULUÇ
Geriye Yaşlanmanın güzelliği..
Günümüz tıbbı Anti Aging...
EMRE AKÖZ
Kahramanlar ve palavracılar
Önce şunu söyleyelim: Hem...
MEHMET BARLAS
Yıldızlı semalardaki haşmet ne güzel şey...
İnsanoğlu...
Yıldızlara göre Kerry kazanacak
ABD'deki seçimlerle ilgili sayısız anket yapıldı, uzamanlara...
Bush'a Ladin sürprizi
Uzmanlara göre seçimlerden hemen önce ortaya çıkan Ladin'in kasedi,...
Kartaldı götürdü: 2-1
Kartaldı götürdü: 2-1
Carew '1', Mustafa Doğan '2' dedi. Hooijdonk'un penaltısı sadece...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu