kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu altı soru cevaplansın gerçek katiller bulunsun
Nasıl beş çocuk babası olur?
Zanlıların künyesi

Kilit tanık sırra kadem bastı

Balkan kardeşler cinayetinde ifade veren apartman kapıcısının eşi ortadan yok oldu.

Ebru ve Işık Balkan kardeşlerin vahşice öldürüldüğü cinayet davasında birçok nokta karanlıkta: Olayın tanığı kapıcının eşi Sündüz Sütçü neden bulunamıyor? Cinayeti üstlenenler "Eve hırsızlık için girdik" diyor ama niçin hiçbir şey çalınmamış? Ve 4 soru daha...


Bu altı soru cevaplansın gerçek katiller bulunsun

Balkan kardeşler davasında şok gelişmeler birbirini izliyor. Fikret Aydın için verilen beraat kararının bozulması isteminin ardından karanlıkta kalan altı kritik sorunun cevabı aranmaya başlandı.

Bostancı'da üç yıl önce hunharca öldürülen Ebru ve Işık Balkan kardeşlerle ilgili davada her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Yargıtay Başsavcısı'nın kilit sanık Fikret Aydın için verilen beraat kararının bozulmasını istemesinin ardından, cinayeti hırsızlık için işledikleri gerekçesiyle mahkum olan Seylan Çördük ile Sacettin Yıldız'- ın iki kardeşin bilezikleriyle, paralarını almadığı ortaya çıktı. Savaş Ay'la A Takımı'na konuk olan Anne Nuriye Balkan ve avukatları Yalçın Özkan'a göre sırlar yumağı haline gelen davada göz ardı edilen ve cevap bulunması gereken altı önemli nokta var. Nuriye Balkan ile avukatı kendi ifadeleriyle, sır dolu cinayeti aydınlatacak altı hayati konuyu şöyle anlatıyorlar:

1- Halının masanın altında olması dikkate alınmadı
"Fikret Aydın ve dört arkadaşı cinayetle ilgili cezaevindeyken yakalanan Sacettin Yıldız, cinayeti Seylan Çördük'le birlikte işlediklerini itiraf etti. Sacettin Yıldız, olay günü kapıyı çaldıklarını ve kapı açılır açılmaz da omuzla yüklendiklerini, bu arada da Ebru'nun yere yıkıldığını belirtti. Ardından da iki kardeşi nasıl öldürdüklerini anlattı. Taşıdıkları rulo halindeki halının söktükleri ipiyle Ebru'nun el ve ayaklarını bağladıklarını ifade eden Yıldız, söz konusu halının mutfakta masanın altında serili olduğunu iddia etti. Bu halının masanın altında olması hiç dikkate alınmadı. Balkan Kardeşler'in avukatı ile Seylan Çördük'ün avukatı ve Sacettin Yıldız'ın olay yerinde keşif yapılması yönündeki ısrarlı talepleri mahkeme tarafından hep reddedildi. Ve mahkeme tüm taleplere rağmen olay yeri keşfi yapmadı."

2- Bileziklere ve paralara dokunulmadı
"Sacettin Yıldız'ın anlatımına göre cinayet gasp ve hırsızlık amacıyla işlendi. Evde 1700 dolar, 1 milyar lira, Ebru'nun bilezikleri, Bvlgari ve Dupont saatler ile ufak tefek çok sayıda ziynet eşyaları vardı. Ancak hiçbirine dokunulmadı. Ev karıştırılmadı. Sacettin Yıldız, Ebru'nun cep telefonunu ve parmağındaki yüzüğü aldıklarını söylüyor. Alınan telefon ise cinayeti Sacettin ve Seylan'ın gerçekleştirdiğine dair tek kanıt."

3- Bir tanık kayıp, bir tanık çelişkili konuşuyor
"Apartmanın kapıcısının karısı Sündüz Sütçü, Fikret Aydın'ı Ebru'nun eşi olarak tanıdığını ve Ahmet Kaplan Tan'ı ise olay günü gördüğünü belirtiyor. Ancak Seylan Çördük ve Sacettin Yıldız'ın katil zanlıları olarak ortaya çıkmalarının ardından yeniden ifadesine başvurulan Sündüz Sütçü, "O gün gördüğüm kişilerden biri Seylan Çördük olabilir" dedi. Balkan Kardeşler'in avukatının tanık olarak dinlenmesini istediği Sütçü, mahkeme çağrılarına cevap vermedi ve tanıklık için gelmedi. Olayın meydana geldiği apartmanın altında çalışan Pınar Şen, olay günü apartmanın önünde ileri geri tedirgin şekilde birinin yürüdüğünü fark ettiğini söyleyerek bu kişinin Fikret Aydın'ın arkadaşı olan Ahmet Kaplan Tan olduğunu söyledi. Fakat Seylan Çördük ve Sacettin Yıldız'ın ortaya çıkmalarının ardından Pınar Şen, bu kez apartmanın önünde tedirgin şekilde yürüyen kişinin Fikret Aydın'ın diğer arkadaşı Hasan Hüseyin Akdoğan olduğunu söyledi."

4- Akdoğan'ın yüzündeki tırnak izlerinin sırrı ne?
"Fikret Aydın ile ilk grup sanıklardan Hasan Hüseyin Akdoğan'ın yüzündeki çizikler çok önemli. Doktor raporunda 'Çizikler 3-4 gün öncesine aittir' denildi. Hasan Hüseyin Akdoğan ise, çizikleri sevgilisinin yaptığını kaydetti. Adli Tıp raporunda Ebru ve Işık Balkan'ın tırnak testinden sonuç alınamadı."

5- Çalınan telefonu Fikret Aydın mı verdi?
"Seylan Çördük, kız kardeşleri öldürdüğünü ilk andan itibaren kabul etmiyor. Sacettin Yıldız'ın ifadesi ve Ebru Balkan'a ait olan telefonu kullanmış olması cinayeti işlemiş olabileceği ile ilgili iki delil. Ancak bir süre sonra Seylan Çördük mahkemede telefonu Fikret Aydın'dan aldığını söyledi. İddiasına göre, cinayetlerden bir hafta önce Fikret Aydın kendisine bir telefon vererek, büyük iş yapacaklarını, telefonu ne zaman kullanacağını kendisine söyleyeceğini belirtti."

6- Bir numaralı sanık Fikret Aydın açıkladı
"Fikret Aydın, mahkemede "Gerçek katil benimle aynı koğuşta yatıyor" diye konuştu. Bundan 15 gün sonra polis, Fikret Aydın'ın açıkladığı katilin işbirlikçisi olduğu gerekçesiyle Sacettin Yıldız'ı yakaladı. Sacettin Yıldız cinayeti Fikret Aydın'ın ifadelerinde gerçek katil olarak belirtilen Seylan Çördük ile işlediklerini itiraf etti.

Aydın ŞENTÜRK Mustafa ÖZBESLER- MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Ramazan bombası
 Bankayı soyan müdür kasaya not bırakıp kaçtı
 'Sanki sihirli bir değnek değdi'
 Evet! Öldürdüm
 Kayıp ağabeyini pankartla arıyor
 Serseri kurşunla öldü
 'Düğüne gidiyoruz' deyip, sır oldular
 Ecel direksiyon başında yakaladı
 İftar yemeğinde dostluk çağrısı
 Doktor kravatıyla boğulmuş
 Dikkat!. İstanbul'da bu yollar onarımda
 İyi ki doğdun
 Alo SABAH İstanbul
 Başımız Sağolsun
MEHMET BARLAS
Halkla ilişkiler, ne savunma, ne de yalanlamadır
Kamu...
MAHMUT ÖVÜR
Kaldırımsız kent: Sarıgazi
Geçen hafta Hıncal...
REFİK DURBAŞ
Artık 'Asayiş Gönüllüsü' yok
Son günlerde bazı basın...
SAVAŞ AY
Peki şahit neredeydi sayın hakim bey?..
Geçtiğimiz...
Burası Türkiye
Burası Türkiye
Avrupa gazisi Fenerbahçe, yaşadığı büyük hüsranın acısını Sakarya'dan...
İdman daha zor
İdman daha zor
Taktik çalışmada bile bu kadar kolay pozisyon verilmez. F.Bahçe,...
Başbakan: Cezaevi işkencesi de bitecek
İşkenceye sıfır tolerans vurgusu yapan Başbakan, "Sadece gözaltında...
'Kürdistan bir hayalmiş'
Meclis Başkanlığı Konutu'nda eski DEP'lileri ağırlayan TBMM Başkanı,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu