kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kırcı, polisin Sedat Peker için kurduğu ağa takıldı
14 yıl daha yatacak
Lucescu'nun kentine 116 kilometre uzaklıkta

Kelebek'e yakalandı

Haluk Kırcı'nın sonunu, Sedat Peker'e yönelik Kelebek Operasyonu'nda telefondaki "İdi Amin" sözü getirdi.

Ukrayna'da yakalanan Bahçelievler Katliamı hükümlüsü Haluk Kırcı'nın izi, Kelebek Operasyonu'nda telefon dinleme sırasında ortaya çıktı. İki çetecinin telefonda "İdi Amin"den söz etmesi ipucu oldu.

EŞİNİ BİLE ARAMIYORDU
Lakabı "İdi Amin" olan ve yakalanmamak için eşi ve çocuğunu bile telefonla aramayan Haluk Kırcı'yla ilgili isimleri takibe alan polis Ukrayna'daki adresi belirledi. Bilgilerin aktarıldığı Ukrayna polisi Kırcı'yı yakaladı.

İADESİ SÜRE ALACAK
Süresi geçmiş Türk pasaportu nedeniyle Kırcı'nın önce sınırdışı edilmesi planlandı. Sonra iade benimsendi. İade iki ayı bulacak.


Kırcı, polisin Sedat Peker için kurduğu ağa takıldı

Emniyet güçleri, Peker'e karşı yürütülen 'Kelebek Operasyonu' kapsamında telefonları dinlerken, Kırcı'nın izine ulaştı. Telefon konuşmalarında 'İdi Amin' adının geçmesi polisi harekete geçirdi.

"İdi Amin" ve "Esmeray" diye de tanınan Bahçelievler katliamı hükümlüsü Haluk Kırcı, Sedat Peker'e karşı yürütülen Kelebek Operasyonu'na takıldığı için yakalandığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Sedat Peker organizasyonunu çökertmek için aylarca telefon dinleyen emniyet güçleri, İstanbul'da yeraltı dünyasının tanınmış iki isminin telefon konuşmaları sırasında "İdi Amin" lafını telaffuz ettiğini fark etti. Bu ip ucundan yola çıkan polis, üç ay süren takip sonrası, Haluk Kırcı'nın Ukrayna'da Azak Denizi kıyısındaki Maripol kasabasında kaldığı adrese ulaştı. Operasyonda geçmişte Ayvaz Korkmaz'ın iadesinde de emniyetle çalışan Ukrayna Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin katkısı oldu.

AZAK DENİZİ KIYISINDA
Önceki yıllarda da defalarca polisin takibinden kurtulmayı başaran Haluk Kırcı'nın, yakalanmamak için eşi ve çocuğunu bile telefonla aramadığı belirlendi. Kırcı'nın eşi, çocukları ve Türkiye ilişkileriyle irtibatı yanında bulunan adamlar üzerinden yürüttüğü anlaşıldı. Bunun üzerine polis, Haluk Kırcı'nın yanında olup da Türkiye ile haberleşmeyi sağlayan, ayrıca Kırcı'nın ihtiyacı olan parayı getirip götüren kişilerin telefonlarını ve bulundukları adresleri Ukrayna Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne iletti. Ayrıca, Haluk Kırcı'nın fotoğrafı, parmak izi ve Türkiye'de hakkında çıkarılmış gıyabi tutuklama kararı da Ukrayna polisine iletildi. Uyarıları dikkate elan Ukrayna polisi, Kırcı'nın etrafındaki kişileri takip ederek, "İdi Amin" ve "Esmeray" diye tanınan Bahçelievler Katliamı hükümlüsünün adresini nokta olarak belirledi. Ukrayna ve Türkpolisi arasında karşılıklı mutabakat sağlandıktan sonra Kırcı ve Türk arkadaşlarının bulunduğu Azak Denizi kıyısındaki Maripol adlı küçük kasabadaki apart otele benzeyen binaya cuma gecesi sabaha karşı operasyon düzenlendi.

PASAPORT SÜRESİ BİTMİŞ
Kaleşnikoflu onlarca polisin katıldığı operasyonda, Haluk Kırcı ve yanındaki 3 kişi Ukrayna polisince kıskıvrak yakalandı. Operasyon sırasında, Kırcı'nın, "silahla karşılık verme olasılığı"na karşı, Ukrayna polisi tüm yolları tuttu ve binanı etrafı çelik yelekli timler tarafından çevrildi. Yanında silah olmadığı anlaşılan Kırcı'yla birlikte 3 kişi daha gözaltına alındı. Haluk Kırcı'nın üzerinde yapılan aramada kendi adına düzenlenmiş Türk pasaportu çıktı. Ancak pasaportun süresinin geçmiş olduğu anlaşıldı. Kırcı'- nın bu pasaportu, Türkiye'de, "Yanlışlıkla tahliye" edildiğinde resmi yoldan aldığı sanılıyor. Haluk Kırcı ilk yakalandığında, pasaportun süresi geçmiş olduğundan Ukrayna polisi kendisini sınır dışı etmeyi planladı. Ancak, daha sonra bundan vazgeçilerek, Kırcı'nın mahkeme kararıyla iade edilmesi planlandı. Bu durumda Kırcı'nın yaklaşık bir iki ay sonra Türkiye'ye iade edilmesi bekleniyor.

REİS BAĞLANTISI
Abdullah Çatlı, Susurluk kazasında ölmeden önce, en yakın arkadaşı Haluk Kırcı idi. Çatlı ölünce, "Reis" lakabını Sedat Peker üstlendi. Peker, sadece Çatlı'nın lakabını almakla kalmadı, emniyet yetkililerine göre, onun bazı ilişkilerine de sahip çıkmaya çalıştı. Sedat Peker'in, "ortak dostları" aracılığıyla Kırcı ile bağlantısını sürdürdüğü belirlendi.

Kadir ERCAN / ANKARA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yeniden Kolcuoğlu
 Beş bin kişi lanet yağdırdı
 Stent müjdesi mektupla geldi
 2 er şehit oldu 4 er de yaralı
 Petrol boru hattına bomba
 Mahallede doktor var
 Irak'ta bir Türk daha öldürüldü
 8 bin kişilik kortej
 Tarihi istasyonlara by-pass
 Bakımsız cami göz göre göre yıkılıyor
 Okul müdürüne bağış soruşturması
 Hoca yapmadılar diye kızdı
ERDAL ŞAFAK
Saatli bomba
Bildiğiniz gibi, dünya laiklik ilkesini...
ÖMER LÜTFİ METE
Militanlık ve yargı
Hepimiz zaman zaman 'militanca'...
UMUR TALU
Makbul şiddet
Aile içi şiddete, erkeğin karısına,...
ERGUN BABAHAN
Batı'nın Müslüman fobisi
Başta Fransa olmak üzere Avrupa...
MEHMET ALTAN
Altı Türk'e bir kitap...
Batı'nın üretim biçimine...
Seçim savaşları medyaya sıçradı
ABD başkanlık seçimlerinde kritik dönemece girilirken, adaylar...
49 Irak askerine infaz
Öldürülen 49 kişi Irak askeriydi. Öldürenler de Iraklı direnişçiler.
Burası Türkiye
Burası Türkiye
Avrupa gazisi Fenerbahçe, yaşadığı büyük hüsranın acısını Sakarya'dan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu