kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ustadan formüller
Kendi turşunuzu kendiniz kurun
Ustadan formüller

Ustadan formüller

* Mesela 10 kilo bibere 1 kilo tuz, 250 gram asetik asit, yarım yemek kaşığı limon tuzu konulur. Ama bunun suyu içilmez. Sadece biberi yenir. Limon tuzu ve asetik asit bütün turşulara konulur. Mayası budur bu işin. Ama salatalık ve domatese daha az kullanılır. Lahanaya asit hiç konmaz. Biz 1 tonluk fıçılara kuruyoruz turşuyu. Bir ton lahanaya 60 kilo tuz konulur. Suyu sürekli alttan üste savrulur.

* Turşu suyu, lahana, biber, domates suyu, şalgam suyu hepsi karıştırılır. Tuzluysa içilecek kıvama gelene kadar su konulur. Sonra içine sos biber suyu katılır. Turşunun bütün vitamini sudadır.

* Turşu gölge ve serin yerde muhafaza edilirse daha uzun süre dayanır. Kurulana kadar buzdolabına konmaz. Yeme kıvamına geldikten sonra buzdolabında saklanabilir. Evlerde kış aylarında balkonlarda da bulundurulabilir.

* Hava almaması gerekir. Açıldıktan sonra hemen sıkıca kapatmak gerekir. Tam olgunluğa ulaştıktan sonra iyi bakılırsa bir sene dayanır.

* Turşu kurulduktan sonra en az bir ay beklemesi lazım. Ama biber turşuları 2-2.5 ay beklemesi lazım. Biber geç olur. Lahana 20-25 günde olur. Pancar bir haftada olur. Pişiriliyor çünkü o. Fasulye de pişirilir. Patlıcan geç olur.

* Patlıcan dolmasının tarifi ise şöyledir: Patlıcanların içine kıyılmış lahana ve kerevizler konulur. Ayrıca sarmısak ve acıbiber ilave edilir. Sonra kereviz sapıyla sarılır. Sirke içine basılan patlıcanların üzerine ağırlık konup 10 gün beklenirse turşu hazır oluyor.
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Yemek davetlerinde uyum şart
 Kitapla buluşmak için son üç gün
 Kehribar Kadınlar
 Auschwitz'in Külleri
 En keyifli iftar sofraları
 Yemek yerken zarafet önemli
 Lakerdanın tam mevsimi
 Bu şehir arkamdan geliyor
 Çıtır çıtır taze börekler
 Bir Ömrün Kıyılarında
 Başka bir şehirde yaşamam imkansız
 Dünyanın en tatlı hediyesi çikolata
 Kozmetikte doğal mucizeler
 Görgü diploma kadar önemli
 Kuruyemişin keyfi başka şeye benzemez
 Tahminler elinizin altında
 Bu şehir benim için hastalık gibi
 Şarap bakkaldan sofraya getirilmez
 Sizin kahveniz hangisi?
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
BALÇİÇEK PAMİR
Yaprak sarma adamı ağlatır ona göre
Bütün gün uğraştı,...
EMRAH SOYUER
Motosiklet, soul müzik ve belediye
Şimdi "Ne alaka?"...
Yarasanın ısırdığı kadın kuduz oldu
Yarasanın ısırdığı kadın kuduz oldu
Evinin balkonunda uyurken bir yarasa tarafından yüzünden ısırılan...
'Komşu'da okul açıyor
'Komşu'da okul açıyor
Atina'ya gelen Tanyeli, müzikhollerden iş, TV kanallarından röportaj...
Etiler'de 10 trilyonluk peşkeş
İstanbul'un lüks semti Etiler'de 7 dönüm arsa, Büyükşehir Yatırım...
Hesaplaşma günü
Yargı-MİT-Çakıcı iddialarının odağındaki Özkaya, bugün hesaplaşma...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.