kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ÇELİŞKİ 1: Cinayeti itiraf eden Sacettin Yıldız, kız kardeşleri nasıl öldürdüklerini detayıyla anlattı. Ancak Yıldız'ın ifadelerinde evin dış kapısında bulunan iple ilgili hiçbir bilgi yoktu. Oysa beraat eden sanıklardan Hasan Hüseyin Akdoğan,
Kapıdaki ipin sırrı

SABAH, Yargıtay Başsavcısı'nın "Bozulsun" demesiyle bir kez daha gündeme oturan Balkan Kardeşler cinayeti dosyasını açıyor.

1- İKİ GRUP SANIK VE HEPSİ İÇİN DELİL VAR
Üç yıl önce Ebru ve Işık Balkan kardeşlerin hunharca öldürülmesiyle sonuçlanan Bostancı cinayeti için davanın hâkimi Nusret İnce bugün şöyle diyor: "Davada iki grup sanık ve her iki grubu da mahkum ettirecek kadar delil vardı. Eğer ikinci grup ortaya çıkmasaydı birinciler kolayca mahkum olurdu..."

2- ESKİ GRUBU KURTARAN İKİNCİ GRUP SANIK OLDU
Gerçekten de Fikret Aydın ve arkadaşlarından oluşan birinci grup sanık, Sacettin Yıldız ve Seylan Çördük'ün ortaya çıkmasıyla seyri değişen davada beraat etti. Ancak beraat eden sanıkların ifadeleri cinayetle ilgili olarak cezaya çarptırılanlardan daha çok ayrıntı içeriyor. En önemlisi de kapıdaki ip...

3- CİNAYETİ ANLATIYOR DELİLİ ANLATMIYOR
Beraat eden sanıklardan Hasan Hüseyin Akdoğan olay yerine cinayetten sonra gittiğini ve maktul kardeşlerden birini kapıda ipe bağlı olarak bulduğunu söylüyor. Ancak suçlu bulunan Sacettin Yıldız'ın ifadesinde cinayetin bu en temel delili ile ilgili tek bir sözcük yer almıyor.


Kapıdaki ip, çelişkiler yumağının ilk parçası

Balkan kardeşler cinayet dosyasının çelişkilerle dolu olduğu ortaya çıktı. Beraat eden sanıkların ifadeleriyle, cinayetten hüküm giyenlerin ifadeleri arasında farklar var.

Balkan Kardeşler Cinayeti Dosyası'nın tam bir çelişkiler yumağı olduğu ortaya çıktı. Yargıtay'ın ilk sanıklar olan Fikret Aydın, Hasan Hüseyin Akdoğan, Faruk Çiftçi ve Ahmet Tan Kaplan'ın beraat ettirilmesi kararına 'bozma' talep etmesi üzerine tekrar gündeme gelen dosyada ilginç bilgilere ulaşıldı. Cinayet zanlısı olarak yakalanan Sacettin Yıldız, yaptığı itiraflarla cinayetleri Seyran Çördük'le birlikte işlediğini itiraf etti. Tutuklanarak cezaevine konulan Sacettin Yıldız, "Yıkadıkları halıyı teslim etmek amacıyla 18 Mayıs 2001 tarihinde 16.00 sıralarında Balkan kardeşlerin evine gittiklerini, Seyran Çördük'ün kapıyı çaldığını ancak kapı açılır açılmaz omuz attığını, kapıyı açan Ebru Balkan'ın kapının çarpması ile duvara savrulduğunu, daha sonra da kendisinin Ebru Balkan'ı bağladığını söyledi. Ardından yatak odasındaki Işık Balkan'ı bıçaklayarak öldüren Seylan Çördük'ün, Ebru Balkan'ı boğarak öldürdüğünü" söyledi. Ancak Sacettin Yıldız, polisinÇELİŞKİ 2: Uzmanlara göre boğazı kesilmiş olarak bulunan Işık Balkan'ın elleri ve ayakları olay yerinde çizdiği kroki ve çektiği fotoğraflarda, daire kapısının hemen yanındaki kapının kolunda bulunan iple ilgili hiçbir şey söylemedi.

FİKRET AYDIN'IN ARKADAŞI KROKİYİ DOĞRU ANLATTI
Fikret Aydın ile Balkan kardeşleri öldürülmüş olarak bulduklarını söyleyen Hasan Hüseyin Akdoğan ise "Eve, Fikret Aydın'daki anahtarla girdik. Dış kapının yanındaki kapıya bağlı olan Ebru Balkan boğularak öldürülmüştü. Ben Ebru Balkan'ı kapının koluna bağlayan ipleri keserek yere indirdim. Fikret Aydın Ebru'yu alarak odaya götürdü. Yere yatırdı. Sonra içeride başka bir kızın da elleri arkadan bağlanmış olarak yüzükoyun olarak yattığını gördüğünü ve ellerini bağlayan ipi kestiklerini" söyledi.

EBRU BAYGIN HALDEYKEN NASIL TELEFON ETTİ
Cinayeti itiraf eden Sacettin Yıldız, olay günü 16.00 sıralarında Balkan kardeşlerin evine gittiklerini ve olayın hemen gerçekleştiğini söyledi. Fikret Aydın'ın şöförü TarkanÇELİŞKİ 3: Sacettin Yıldız, olayın 16.00 sularında olduğunu ileri sürdü. Oysa Fikret Aydın'ın şoförü Tarkan Altınok, bıçaklanarak öldürülen Ebru Balkan'ın kendisini 17.30'da aradığını ve sağ olduğunu öne sürdü. Adli Tıp raporuna göre kızların ölüm saati 18.00. Altınok ise "Ebru olay günü 17.30 sıralarında beni cep telefonumdan aradı. Kendisi konuşamıyordu. Ancak bana odadaki sesleri dinletti. Dinlediğim seslerden orada bulunanların kendilerine zarar vereceklerini anladım. Hemen Fikret Aydın'ı arayıp durumu ilettim" dedi.

KAPICI TANIK ZANLILARI BİR TÜRLÜ TEŞHİS EDEMEDİ
Balkan kardeşlerin oturduğu apartmanın kapıcısı Sündüz Sütçü, olay günü Faruk Çiftçi, Ahmet Kaplan Tan ve Fikret Aydın ve H. Hüseyin Akdoğan'ı apartmana girerken gördüğünü söyledi. Ancak mahkemeye hiç gelmeyen Sündüz Sütçü, Seylan Çördük gözaltına alınınca yüzleştirme için emniyete getirildiğinde. "Faruk Çiftçi yerine gördüğüm kişi Seylan Çördük de olabilir" şeklinde ifade değiştirdi. Sütçü bu ifadenin ardından kayıplara karışarak bir daha bulunamadı.

MAĞDURLAR
IŞIK VE EBRU BALKAN:
Ailelerinden ayrı olarak İstanbul Bostancı'da yaşıyorlardı. Ebru Balkan'ın, cinayet davasında sıkça adı geçen FikretAydın ile beraber olduğu iddiaları vardı. 18 Mayıs 2001'de evlerinde ölü
olarak bulundular.

BİRİNCİ GRUP ZANLI
FİKRET AYDIN:
Ebru Balkan'ın sevgilisi. Sedat Peker'in eş durumundan akrabası.
H. HÜSEYİN AKDOĞAN: Fikret Aydın'ın arkadaşı. Cinayet günü Balkan kardeşleri evlerinde ölü olarak bulan Aydın'la birlikteydi.
TARKAN ALTINOK: Fikret Aydın'ın şoförü.
DURUMLARI NE: H. Hüseyin Akdoğan ve Fikret Aydın, cinayet zanlıları olarak tutuklandı.İkinci grup ortaya çıkınca beraat ettiler. Ancak Yargıtay, beraat kararının 'yetersiz gerekçe' nedeniyle bozulmasını istedi.

İKİNCİ GRUP ZANLI
SEYLAN ÇÖRDÜK VE SACETTİN YILDIZ:
Cinayetle ilgili dava sürerken ortaya çıkan bu gruptan Sacettin Yıldız cinayeti, Çördük ileişlediğini söyledi. Çördük ise olaya karışmadığını iddia etti. Ebru Balkan'ın cep telefonunu cinayetin ardından Seylan Çördük'ün kullandığı anlaşıldı. Bu ikili müebbet hapse mahkoldu.

İhsan DEMİR-Mehmet AKTARAN - MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Trilyonluk mirasta bitmeyen paylaşma
 'Öğretmenimiz bizi taciz etti'
 Kaçak mazota 'tek kişilik baskın'
 Turistik hamamda patlama
 Yolcular minibüsten fırladı
 'Çete lafı onuruma dokunuyor'
 Aracıyla uçuruma düşen İngiliz öldü
 Zanlının ailesine gözaltı
 Düşük belli' protestosu
 Erem'in annesi toprağa verildi
 Yuvadaki çocuklara kişilik testi uygulaması
 Alo SABAH İstanbul
 İyi ki doğdun
 Başımız Sağolsun
MANSUR FORUTAN
Müzik tutkunu "liste" yapar
İşte buna bayılıyorum.
MEHMET BARLAS
Dinin kurallarına uyum, AB'ye uyumdan çok farklıdır
Hoca...
SAVAŞ AY
Dev adamın savaşı
Galile'nin yardımcısı, olup...
HINCAL ULUÇ
Kaldırımlar.. Necip Fazıl'ın şiiri değil..
Kaldırımlar...
EMRE AKÖZ
Sebastian Carlos ya da bizim Sebati Karakurt
Gazeteci ...
ERGUN BABAHAN
Cevap ve düzeltme
4 Mayıs 2004 günlü Sabah...
Mada-Lyon'un acı yüzü: 1-3
Mada-Lyon'un acı yüzü: 1-3
Yıldızlarıyla Türkiye Süper Ligi'ndeki rakiplerini adeta yürüye...
Kaybet ama...
Kaybet ama...
Bir takım yenilebilir. Ama 50 bin kişi stattan mutlu ayrılabilir.
Boğaziçi mucizesi bir düş değil
Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Kızıl Danny, Türkiye'nin...
Erdoğan: AB sürecini gölgelemek istiyorlar
Grup toplantısında konuşan Başbakan "Biz AB sürecini kısır ideolojik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu