kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ben hiç hızlı yaşamadım
Ben hiç hızlı yaşamadım
'Verilen rolü oynayacağım, o kadar'

Ben hiç hızlı yaşamadım

Uzun zamandır ortalarda görünmeyen Kerem Alışık, çok sıkıntılı dönemler atlattığını söylüyor. Babasını taklit ettiği ve çapkın olduğu söylenen Alışık, bu iddiaları şöyle yanıtlıyor: "Babamın selamını onun anısına sahnede veriyorum. Mesleki kariyerim için buna ihtiyacım yok. Adım nasıl çapkına çıktı onu da bilmiyorum. Ben hiç hızlı yaşamadım ki!.

Çapkınlığıyla tanınan oyuncu Kerem Alışık'ın adı uzun zamandır bir aşk dedikodusuna karışmıyor. Alışık'ın ortalarda göründüğü yerler artık sadece film setleri ve tiyatro sahnesi... Ne oldu da Kerem Alışık'ın adı sadece yaptığı işlerle anılır oldu? "Neredesiniz, size ne oldu böyle?" demek için uzun zamandır ortalarda gözükmeyen Alışık'ın kapısını çaldık. Görünen o ki, Alışık ya değişmişti, ya da bugüne kadar kendini yeterince ifade edememişti. Çünkü sohbetimiz sırasında gördüğümüz Kerem Alışık, daha önce gördüğümüzden çok farklıydı. Ona sorarsanız o değişmemiş, çoğu zaman kendisini ifade etme sorunu yaşamıştı. Ama bunun ışında bir başka büyük derdi daha varmış Alışık'ın...

'KÖTÜLER YANI BAŞIMIZDA'
"Bir çok kez delirme noktasına geldim. Delirmedim çünkü en sıkıntılı olduğum, üzerime en çok gelindiği dönemlerde sıkıntılarımı oturup kağıtlara döktüm" diyen Kerem Alışık'ın psikolojisini bozan nedenlerin başında, babasını taklit ettiği, sevgilisini dövdüğü ve çapkın olduğu yönündeki iddialar geliyormuş. Alışık, içinde bulunduğu durumu şöyle ifade ediyor: "Kötülükle beslenen insanlar hergün yanı başımızda"... İşin ilginç yanı, 41. Altın Portakal Film Festivali'nde 'Hoşgeldin Hayat' adlı film ile ödül bekleyen Kerem Alışık, bu filmde kötü bir karakteri canlandırıyor... Beraber olacağı kadının hayalinde yaşattığı kadın olacağını söyleyen Kerem Alışık, şu an yalnız olduğunu ve hakkında çıkan çapkınlık iddialarının dayanağını bilmediğini söylüyor. Hayalindeki kadına şiirler yazan, methiyeler dizen yakışıklı oyuncu, "Hayatımda mutlaka bir kadın olsun gibi bir kaygım yok. Olmazsa olmaz, yapacak bir şey yok" diyor...

* Hoşgeldin Hayat'ta kötü bir karaktersiniz. Gerçekte ise kötü insanların yanı başınızda olduğundan şikayetçisiniz. Bu karmaşık durumun içinden nasıl çıkıyorsunuz? Gerçek hayatta kötülük yapacak bir yapıda bir kişi değilim. Çünkü herkes bilir ki ben içine kapanık bir insanım. İçine kapanık insanlar başkalarına kötülük yapamaz. Çünkü bu tip karakterler kimsenin hayatına müdahale etmeyi seçmez. Ama filmde aşkı için en sevdiği arkadaşını bile öldürecek bir milletvekilini canlandırıyorum.

* Aşk için, sevdiğiniz kadın için kötülük yapmayı göze almaz mısınız? 'Aşk için ölmek kolay da, uğruna ölünecek sevgiliyi bulmak zor' şeklinde güzel bir söz vardır. Ben bu sözü 'Aşk için kötülük yapmak kolay da, uğruna kötülük yapacağınız sevgiliyi bulmak zor' şeklinde değiştireyim. Ben bir kadına ölesiye aşık olsam da içine kapanık yapımdan dolayı ne kimsenin benim aşkımdan haberi olur, ne de bana kötülük yapmak için bir fırsat doğar.

'DOĞRU KADIN AŞKIMI GÖRÜR'

* Aşk için kötülük yapmayı tercih edecek kadar bir kadını sevmek mi, yoksa hiç kimse için kişiliğini değiştirmeyecek kadar kendini sevmek mi? Sizce hangisi doğru?
Aşk için ille de görünen dağları delmek gerekmiyor. Herkes aşkı farklı yaşayabilir. Ben aşkı içime gömer içimdeki dağları delerim. Bir kadına olan sevgim, aşkı içimde yaşıyorum diye daha az değildir. Doğru kadın zaten benim içime girer ve aşkı ne şekilde yaşadığımı görür. Görebiliyorsa zaten biz birbirimiz için doğru insanlarız demektir.

* Sevgilinizi dövdüğünüz iddiaları vardı ama.. Askerleri Napolyon'a demiş "Komutanım savaşamayız, barutumuz kalmadı". Napolyon cevap vermiş; "Doğru, barut yoksa savaşamayız". Benim de bir sevgilim yok ki döveyim! Sanıyorum birini bana benzetmişler veya ben filmlerdeki gibi geceleri başka bir yaratığa dönüşüyorum. Yapacağımı yapıyorum sonra evime dönüp normal kişiliğime geçiyorum.

* Sevgilinizin olmamasının nedeni nedir? Çok mu hızlı yaşadınız çaptan mı düştünüz, yoksa artık çok ince eleyip sık dokumaya başladınız? Ben hiçbir zaman hızlı yaşamadım. Adımın çapkına çıkmasına hala hayret ediyorum. Ben yalnız yaşamayı seven bir adamım. Bir kadınla hayatı paylaşmayı elbette çok özlüyorum. Ruhsal ve bedenen sağlıklı bir adamım ama ben hayatı derinlerde yaşayan bir adamım. Şu anda sevgilimin olmaması, hayatı benim kadar derinlerde yaşayacak bir kadına rastlamamış olmamdandır. Belki bir gün öyle bir kadın çıkar karşıma, veya bir yerlerde çarpışırız. Hayat tek başına da yaşanabiliniyor.

* Hayatı sizin kadar derinlerde yaşayacak bir kadın aramanız, bulduğunuz kadına biraz haksızlık olmayacak mı? Benim beraber olacağım kadın, aklımda, gönlümde, hayalimde yaşattığım kadındır. Ben işte o kadına şiirler yazıyorum, methiyeler diziyorum. Ama ben hayatımda mutlaka, ille de bir kadın olsun kaygısını yaşamıyorum açık söylemek gerekirse... Olacaksa benim hayalimde yaşattığım kadın olsun hayatımda. Olmazsa da olmaz, bunun için yapacak bir şey yok...

'SAYGIDAN SELAM VERİYORUM'

* Sizin bir diğer büyük sıkıntınız da babanız Sadri Alışık'ı taklit ettiğiniz söylentileri. Bu durum psikolojinizi nasıl etkiliyor?
Babamın oğlu olmamın birçok faydası gördüm. Bunu inkar edemem ama diğer taraftan Sadri Alışık'ın oğlu olmanın birçok dezavantajını da yaşadım, yaşıyorum. Bazı insanlar hep babamı taklit ettiğimi iddia ediyor. Benim davranışlarım, mimiklerim, konuşmam babama benzemeyecek de kime benzeyecek? Ben sahnede anısına bir saygı adına babamın selamını veriyorum. Yoksa mesleki kariyerim için buna ihtiyacım yok.

* Kimdir o bazı insanlar dedikleriniz? Kötü insanlar işte... Bu insanlar kötülükle besleniyor. Ne yazık ki çevremizde kötülükle beslenen o kadar çok insan var ki. Ne zaman ki size yapışıp kanınızı emmeye başlamışlar, o zaman farkına varıyorsunuz onların... Kendinizi onlardan uzaklaştırıyorsunuz. Sonra bir başkası geliyor, ondan uzaklaşıyorsunuz yine bir başkası geliyor. Böyle sürüp gidiyor. Bu gelip gitmelerde psikolojinizi ne kadar sağlam tutarsanız o ölçüde ayakta kalıyorsunuz.

'YAZARAK RAHATLIYORUM'

* Siz psikolojinizi nasıl sağlam tutuyorsunuz?
Birçok bu kötü niyetli insanlar yüzünden delirme noktasına geldim. Çok şükür delirmedim çünkü sıkıntılarımı kağıtlara dökerek rahatlıyorum. Aksi halde herkesin bir dayanma kapasitesi var. Kağıt-kalem olmasaydı delirirdim sanırım.

* İçine kapanık bir insan olduğunuzu söylüyorsunuz ama sizi sevmeyen insanların olduğunu da söylüyorsunuz. Bu durum biraz tezat teşkil etmiyor mu? Evet, ben gerçekten içine kapanık bir insanım. Hiç kimsenin etlisine-sütlüsüne karışmam. Huyum değildir. Kimseye zarar verecek bir şey de yapmam. Dolayısıyla insanların beni sevmemesi için ortada bir neden yok. Fakat, bazı insanların birini sevmemesi için ortada bir neden olması gerekmiyor. Dediğim gibi, çünkü onlar kötülüklerle besleniyor. Bu karakterdeki insanların besin kaynakları, başkalarına yaptıkları kötülük, başkalarının içinde bulunduğu sıkıntılar ve yaşadıkları mutsuzluklar. Onların yaşama nedenlerini kötülük yapmak olarak nitelendirebilirim...

MEHMET ÇALIŞKAN Magazin

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Cazla aerobik yapan zayıflayıp gençleşiyor
 Yanlış yapanları davul çalarak uyaracaklar
 İtalyan yemekleri Ella sayesinde artık Boğaz'da
 Topladığı bağışlarla okulları ağaçlandırıyor
 Spastik özürlü çocukları için 1 trilyon lira harcayıp okul...
 Will Smith işbaşında
 Nu Jazz'ın üç efsanesi yarın Yeni Melek'te
 Efes Pilsen 35. yılını fotoğraflarla kutluyor
 Ajanda
 Tüm zamanların en seksi aktristi: Keira Knightley
 Arif Mardin için özel gece
 'Eğreti Gelin her yerde var'
 Altın Portakal'a uluslararası kimlik
 Önce onu tanıyın sonra yakınlaşın
 İstanbul Sinema Rehberi
 Bu Geceki Nöbetçi Eczaneler
 Erkekler Hawking gibi olmak istiyor
 Oy ver ya da öl!
 Michael'ın ikizlerini Londra'da doğuracak
AYŞE ÖZYILMAZEL
Koca manyaklığının sonu Semra Hanım'dır!
Maalesef...
HAKAN & UTKU
Saat 13:55 itibariyle...
Romano Prodi'yle Verheugen bir...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kapıdağ esintisi

Kekik,...
Hastalıklı genler ayıklanıyor sağlıklı bebekler doğuyor
Hastalıklı genler ayıklanıyor sağlıklı bebekler doğuyor
Günümüz tıp tekniği, ailesinde genetik hastalıklar olan kişilerin...
Tüp bebekte özür riski yok
Tüp bebekte özür riski yok
Tüp bebek işlemi sırasında anneden alınan yumurta babadan alınan...
'Ex'leriyle pişti oldu!
'Ex'leriyle pişti oldu!
Milano'dan dönen Deniz Akkaya, keyifli bir gece geçirmek için salı...
Portresi sergide
Portresi sergide
Ünlü ressamlarımızdan İbrahim Çallı'nın torunu Yaşar Çallı'nın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.